Liepger trofejas

Nav pievienotu trofeju!

Liepger albūmi

Vēdzeles
3 bildes
 
Jūras cope
3 bildes
 
 

Vēdzeles

Šādas tādas - visādas - vēdzeles
04.01.12 cl@Liepger
0 Skatījumi 1733
 
Bārta, 2012. gada sezonas atklāšana. Te jau nedaudz labāks kukainis - 650 g. Bildes ilustrācijai par šīvakara mūsu copes atskaiti, ko rakstīja RolisLiepāja tēmā "Vēdzeles" (dzīvās zivtiņas "rullē" kā ēsma).
 
[7] Komentāri | dilst | aug
 
RolisLiepaja

Nekas, vēl uz kādu vietiņu novedīšu :)

04.01.12 Atbildēt | Ziņot 0
kola
kola :

Kādas dzīvās zivtiņas? Ja uzsprauž uz āka 2-3 mazas mailes, tās jau beigtas uzreiz pirms iemetiena :) Ko domā par to vēdzele - nav zināms :)

04.01.12 Atbildēt | Ziņot 0
Liepger

=> Kola:

1. Jā, pareizi, mazās mailītes. Tiesa gan, bija vēl dzīvas, kad pēc iemetiena izvilktas. Protams, par ēsmas dzīvajām zivtiņām klasiskajā izpratnē tās nevarēja saukt, jo bija sīkas un uzreiz 2-3 liekamas uz viena āķa.

2. Pieņemu, ka te noteicošā ir zivtiņas (asins) smarža, kas vēdzeli pievilina, nevis zivtiņa kā tāda :)

3. Tās bildes un stāsts kontekstā ar Roļa atskaiti par to, ka cope uzreiz jūtami uzlabojās, tiklīdz sliekas nomainījām ar mazajām zivtiņām. OK, varbūt tas sakrita ar brīdi, kad sākās vēdzeļu iznāciens vai kā, bet..

OK, štrunts par bitēm, ka tik medus :).

Ne asakas šajā gadā ! :)

04.01.12 Atbildēt | Ziņot 0
RolisLiepaja

Zinātniski mailīte ir pavisam cita zivs :

www.latvijasdaba.lv/zivis/phoxinus-phoxinus-l/

Uz āķa tika liktas sīkzivs, daudzas no kurām vispār bija raudiņas. Uz āķa tika likts līdz 4cm zivteles (pat kaut kāds ķīsis bija iesmelts). Girtam jau rādīju, kā šiem pēc pusstundas vēl ašteles kustās uz āķa. Nu ideālā gadījumā prasās pēc lielāka dzīvā un tievāka āķa. Vēl jau tika šīs zivteles liktas kombinācijā ar sliekām....

04.01.12 Atbildēt | Ziņot 0
kola
kola :

Spraudāt visas aiz lūpiņas? Tik ilgi dzīvas pateicoties aukstam ūdenim. Vasarā tādi joki cauri neietu.

04.01.12 Atbildēt | Ziņot 0
RolisLiepaja

aiz muguras, vairāk uz astes galu....Vispār šādi makšķerēju jau gadus 20 gan asarus, gan līdakas... Jāsaka ka jāmet ir liegani, bez asiem rāvieniem.....iepriekš citā vietā viens baltais sapalēns ap 7 cm man nodzīvoja visu copi un atstāju šo pudelē ar ūdeni vēl uz nākamo vakaru :))

04.01.12 Atbildēt | Ziņot 0
RedBull

kola, asarus agrāk diezgan daudz ķēru un neteiktu, ka mailītes baigi ātri sprāgtu kabinot viņas aiz lūpas. iztur pat vairākus pārmetienus, protams, ja ārā nav +30 un necopē 30cm dziļumā :DD

12.01.12 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager