Cieminsh trofejas

Cieminsh albūmi

Vasaras varavīksnene

Zivs tika noķerta 2011. gada augustā. No sākuma nodomāju, ka lasis, bet krastā sapratu, ka varavīksnes forele, bet tas prieku nemazināja! Forele tika izmānīta krācēs, kur apakšā atradās lielāks akmens un aiz tā bedrīte. Cīnījās, ka mežonis un pat krastā pamatīgi pretojās āķu izņemšanai! Rezultātā 2,4KG 62cm un neviltota laime acīs!
«
»
 
25.04.12 cl@Cieminsh
0 Skatījumi 1847
 
Tajā vakarā noķēru arī vienu līdaku 60cm, bet divreiz vieglāku par foreli.
 
[7] Komentāri | dilst | aug
 
Bandito

Un vai paturēt drīkstēja?

26.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
E-Bergmanis

Varavīksnenes drīkst paturēt sākot no 30cm un gala robežu nav...

26.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
Bandito

ok, paldies! Bet vai patiešām varavīksnenes pie mums nevairojās?

26.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
E-Bergmanis

To tu vari Olte Mārim pajautāt, viņš tev sīkāk varēs pastāstīt, bet cik es zinu tad nē!

26.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

Padomju laikā viņas centās ieaudzēt upītēs, bet kaut kā neizdevās. Piemēram, Ķīšupītē viņas laida katru gadu, kad biju mazs puika, un pēcāk runāja, ka šī zivs, ja vien ir iespēja, aiziet jūrā. Esmu noķēris pirms gada Gaujā 1,5kg neapgraizītu un Ogrē 800g. Toreiz no Gaujas vel zvaniju Oltem un prasiju, kā tā. Šis tik atbildēja, ka tā gadās :D Ogres upē viņas pieturās, jo tiek regulāri ielastas un vietējie badakāši visas neizlasa. Atklāti sakot, man liekas, ka viņas arī te, Zviedrijā, tikai mākslīgi tiek pavairotas un audzētas. Ir ezeri, kur viņas ir izmukušas pa 10 tonnām un tad tauta ķer un ēd kā traki :D Turklāt, tās audzētavu zivis ir gardas un sarkanas, jo ttie steroīdi granulās dara savu :) No sportiskā viedokļa gan pašvakāk, jo visas ir ar pus asti un daļa pat bez krūšu spurām. Pagājšruden bijām un saķērām kādas 20 gab. no krasta ar grunteni. Svarā tādas 2-3,5kg... Zinu, ka paziņa pēcāk tur dabuja pāri pa 6kg. Īstās un neapgraizītās varavīksnes foreles ja gribam, jālaiž uz Aļasku vai ziemeļkanādu :) Steelhead esot patiesībā daudz spēcīgāks pretinieks, ka radinieces Brown Trout. Bet nu es šodien dabuju vbienu Brown Trout 41cm un arī biju priecīgs :D

26.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
nomads

LV varavīksnenes mēģināja dabūt uz vairošanos 80tajos gados, bija pat zinātniski pētījumi, bet nekas nesanāca, kaut kas viņām te nepatīk.

SE cik zinu daudz kur tās ir ielaistas ezeros kā sporta zivis, agrāk pat zviedri esot darījuši tā, ka maksimāli iztīrījuši ezeru un tad laiduši iekšā varavīksnenes. Viduszviedrijā dienas licenze tādos ezeros maksā ap 100 SEK/8 LVL.

27.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
ZipBaits

Interesanti, uz kurieni viņas aiziet, kad pazūd upē, kurā ir ielaistas...

27.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager