Kūpināšanai izmantoju lētāko grilu kāds ir nopērkams.(ātri izdeg apakša bet sezonai pietiek) Ogļu vietā ieber īkšķa garuma slapja alkšņa sprungulīšus.(trīs-četras kārtīgas saujas) Uz restēm sakārto zivis aptuveni vienāda izmēra.Kādas zivis liksi ,veselas,pārgristas,sālītas vai vigli apsālītas ir paša ziņā.Kad vis gatavs liec grilu ugunskurā uz kvēlojošām oglēm.Var arī uz atklātas uguns.Pirmstam nolīdzina ogles lai grils procesā nesagāžas.Apakšējās un sānu gaisa atveres jābūt ciet.Ar augšējo regulē visu procesu.(parasti turu pusvirus)Idiālais variants ir speciāla nerūsējošā tērauda kaste.Lai izdodas!!!
Vai Alksnis ir labākais? Jautāju, jo gribu uz Jāņiem arī kārtīgi pats pameģināt,, Atceros kko par Augļu koka sprunguļiem slapjiem, bet varbūt kļūdos. Bet cik saprotu tu zivij zvīņas netīri kupinot? Pār muguru, izveletās garšvielas u.t.t. Atvaino par jautājumiem, man vienkarši katastrofāli vienmēr beidzās šie procesi, lai arī ar kulināriju esmu ar samerā lielu ''tu''. Mana doma ir Kupināt šādi Līņus, P.S. Ko pats izmanto, sāli,cukuru,ķiploku kādu garšvielu?
Alksnis ir izplatītākais un labākais.Var izmantot ābeli,ķirsi un laikam citus lapu kokus kas degot nedūmo.(melnie sveķu dūmi) Zivis pakūpinu copes izbraucienos ar ģimeni tāpēc izmantoju tikai alksni.Kūpinu ar zvīņām un izmantoju tikai sāli.Laba zivs sanāk arī bez sāls.Pasālīt var ēdot un vēl mārrutku piešaut klāt.Biezākas zivis labāk pārgriezt pa muguru.Bildē redzamas filejas.Plaukstas lieluma asarus kūpinu veselus pirms tam izplēšot žaunas ar ķidām.Pirms tam pārgriež zarnu pie anālās atveres.
Super, ja vari padalies, Lūdzu kā tev izdodās tik sasodīti labi? Vismaz vizuāli, man parasti apdeg vai ari pretēji, galīgi neizdodās