Nupat noprommēju vītinato gaļu pēc zemāk ieteiktās receptes no
http://www.povarenok.ru/recipes/show/82838/.
Tātad, gaļu provei nopirku otrdien. Diennakti noturēju iesālītu un tad liku garšvielās, ar niansi, ka man tas ķiplociņš labāk patīk, ja ir gaļā iekšā, kā tas ir redzams bildē.
http://www.bildites.lv/viewer.php?file=2zdz17p3w0z608ac5gmb.jpg
Marles, kā receptē, man nebija, tamdēļ ietinu gaļu palaga audumā.
Divas diennaktis paturēju vēsākā istabā, tad trīs tajā, kur ir kamīnkrāsns un temperatūra pie griestiem varētu būt ap grādiem 28. Teikšu kā ir- pēc receptes uz 1 kg gaļas 3-4 tējkarotes sāls. Man uz tiem 0,7 proves kg ar trijām karotēm bija par daudz, bet gaļa sanāca suppper un 0,7l pērnā pīlādžu vīna pazuda ar to gaļu kā nebijuši. Tātad, nedēlas laikā tā gaļa, toč, jau ir ēdama Rītdien braucu uz bodi, pirkšu gaļu un taisīšu nākamo vītinājumu.
p.s.
Pie gaļas sālīšanas sālij ir ieteicams pievienot nedaudz cukura, tad garša ir patīkamāka.