Šogad aizlaidu uz vimbu copi, cope nekāda - viena vimba, bet skatos man kaimiņos 100m no manis stāv zolīds kungs ar spini(ap latiem 100)(2dienas līdz copes lieguma pagarinājuma beigām) un baigi velk.....20-30cm līdaciņas un bāž tik maisā. Prasu - Tu ko -badā? A viņš - es tak tās pats noķēru, ja neņemšu es -paņems cits. un tad sāk stāstīt, šitajā upē sen jau neesot nekas cienīgs noķerts, jo elektriķi jau visas lielās izsitot.....
Stāsts cits: Latgale, vecs onka, ezers -grūti atrodams kartē. Ar tīs makšķerēm ķer visu kas vēl te noķerams. Spainī: 20cm līdaciņa, asarītis un vēl pāris ap 10cm baltās zivtiņas, prasu a ko tad ar tām darīsi? Saka: šausmīgi griboties ēst, abas pencijas (sievas un viņa ) esot aizgājušas zālēs sievai, un kartupeļi esot baigi piegriezušies...
Tad nu morāle: ja baigi gribas zivs fileju...lētāk ir veikalā, bet makšķerniekiem(kas nu par tādu sevi uzskata) iespējams ir vērts padomāt- kāpēc es makšķerēju??? iespējams noķeršanas prieks ir lielāks par gastronomiskajām baudām...?
27.jūlijs 2013, 02:21 |
links