Sveiki džentelmeņi. Visi baigie spečuki te
15.decembris 2021, 20:51 | links
Interesē atsauksmes par daiwa ballistic x sea trout 2,85 10-40.
Līdz šim bija ryobi excia 2,70 10-30, it kā viss apmierina, bet gribas ko klasi augstāku. Pārsvarā vobleri ap 90mm un šūpiņi ap 20-25g, lielā ūdenī līdz pat 28-30g. Upes Venta un Irbe. Varbūt ir vēl kas ievērības cienīgs cenu kategorijā zem 150eiro?
EdgarsPriede, 11.decembris 2021, 19:38
Nu baigie metamie te visiem. Gan jau lomi arī atbilstoši.
Pats gan neredzu vajadzību tādiem garumiem un testiem, pieņemu, arī paresnām auklām.
Pats izmantoju ne pārāk garu kātu ar testu līdz 14gr. Auklu ne resnāku par 0,13. Smagākie šūpi 12gr. Pie tam ar vienžuburi- gan šūpi gan vobleri. Zacepi? Gadās, jā. Reti. Copes? Viena no piecām tukša. Ventā (baseinā), arī Irbē
3 kg eksemplāri ir standarts. Reti kad kas lielāks trāpās. Gan jau uz rupjākiem rīkiem arī kas lielāks trāpās- savādāk bezjēdzīgi.
ali, 11.decembris 2021, 22:30
Līdz šim bija ryobi excia 2,70 10-30, it kā viss apmierina, bet gribas ko klasi augstāku. Pārsvarā vobleri ap 90mm un šūpiņi ap 20-25g, lielā ūdenī līdz pat 28-30g. Upes Venta un Irbe. Varbūt ir vēl kas ievērības cienīgs cenu kategorijā zem 150eiro?
Tur ar zvanu nebūs līdzēts, man vēl jāsaprot arī kaut kas par vobleriem, savādāk es veikalā būšu ideālais pircējs, kuram varēs pārdot jebko.
Šobrīd esmu piefiksējis no Mārtiņa Babra topa, bet prasās vel viedoklis. Kādi 10 gan jau būs jāpaņem.
Ar šūpiņiem ne Ventā ne Irbē man nekas nesanāca. Un Irbē 100% biju copes dienā, jo cits vīrs uz vobleriem trīs spožos todien dabūja nobildēt.
Irbe gan jau tiks biežak apmeklēta, jo tur vismaz nav jāmaksā par to, ka neko nenoķer :-)
geex, 11.decembris 2021, 20:51
Tu tak vari brālēnam uzrakstīt, uzzvanīt pirms ko pērc :D
Davis-Di, 11.decembris 2021, 17:55
Līdakas pamatā mediju ar bigbait, bet reizēm gribas no tā atpūsties un pamētāt kaut ko vieglāku. 270/30g kāts viens ir, bet tas ir 20 gadus sens un galīgi vairs neliekas ok pēc pierašanas pie labiem bigbait un asaru kātiem.
Lašu pasākums ir piedzīvojums, un kātu gribās patiešām labu, lai baudāma ir spiningošana. Loms varētu būt pasākuma bonuss, svarīgākais ir process. Lasi tāpat pirkšu veikalā.
geex, 10.decembris 2021, 23:12
BrunoL [10.12.21]: Normāls līdaku spinis. Ar maigonīšiem lašus neķer, vienīgi kādu jūrjas foreli un krītošu laša ādu. Kā jau tika minēts, pat krītošu ādu uz ledus kantes ar tādu neuzvilkt.Ja cilvēks pāris reizes gadā plāno aizbraukt "lašos" un pārējā laikā izmantot spiningu līdakām, kā es nopratu no teksta, tad protams loģiskākais risinājums būtu pirkt 3m par ābolu, kas lasim būs laikā...
geex [10.12.21]: Šobrīd tieši domāju par šī paša MB AST- 96 ML iegādi. Varbūt kāds kuram ir lietošanā var padalīties ar iespaidiem. Lašos aizbraukšu labi ja pāris reizes gadā, bet gribās lai tās reizes vismaz ir jautras mētājot, pat paliekot bez lomiem. Pārējā laikā doma izmantot arī līdakām, par to arī jautājums, vai kāts būs pietiekami universāls arī šai tēmai?Ja dēļ pāris reizēm gadā lašos, tad es vairāk skatītos uz līdaku spiningu. Respektīvi, uz ko būs patīkamāk ķert līdakas.
andreiko [10.12.21]: Manuprāt stulba zīmēšanās nopirkt kaut ko pa 330€ un tad vaicāt forumā kādas ir domas par šo kātu =). Eholotēs viss par to kātu aprakstīts =)
Tomato, 10.decembris 2021, 09:49