Jā, vīri, Jūs man te visu pamatīgi sarežģījāt:-) Biju jau uzbūris ainiņu, kā sēžu pie dīķa un velku te karpu, te līni, te ari foreli, bet laikam jau jānolaižas uz zemes..
Ja nopietni - dīķa rakšana man bija pat necerēti lēta - ja rēķina kubos, tad dīķa tilpums varētu būt 25x40x3m (vidējie mēri) = 3000m3, kas man izmaksāja ~1500 LVL, jo nebija jāved projām grunts, bet tā bija nepieciešama turpat apkārtnes izlīdzināšanai. Ja būs jāved projām, tas maksās līdz pat 2x vairāk kā paša dīķa rakšana. Pie tam, kā jau teica Viesis37, viss ir baigi atkarīgs no pilota. Man minēyto paveica pāris dienās.
Par zivīm - foreli gribēju tāpēc, ka man ir paredzēta ūdens kaskāde virs dīķa viena malas, kas ņems ūdeni no dziļuma (~5m) un visu laiku kritīs ūdenskritums no aptuveni 1.5m augstuma, radot skābekļa iespējas zivīm un arī ūdens apriti. Pastāvīgi tekošas starumes gan caur dīķi nav, izņemot jau minēto meliorāciju, kas ļoti labi strādā un pievadītos lietusūdeņus no teritorijas jumtu plaknēm (~500m2), kā arī vienā dīķa galā esošo āderi, kas spiež ūdeni iekšā.
23.aprīlis 2008, 09:34 |
links