No pieredzes smeļoties, Varkalis šogad izšāva tik uz pāris nedēļām, vasarā, kas man personīgi ir sliktākais rezultāts novērojumu vēsturē. Uz oktobri ne kādas cerības lolot nav pamata. Tas ir tas pats, kas mēnesi atpakaļ bija komentārs, ka viss vēl priekšā. Varkalī razdāča ja ir, tad ir no pus jūlija līdz augusta vidum...beigām. Šogad slikta sezona un viss tur ie pakaļā nevis priekšā. Pa kādam jau protams vēl dabūs. Bet tā, lai teiktu, ka būs, ka oktobrī jūrnieki būs, pamata neredzu. Pie kam Varkaļa "bedrēs" jau nu toč viņi nepulcējas. Upē...jā.
nelietotaajs, 10.septembris 2021, 18:19
Tev nedod maizi, bet mani pakritizēt. Tu neatteiksies no saldā ēdiena. Vai es teicu, ka nāks breksis iekšā un sēdēs Varkaļa bedrēs. Es skaidri pateicu, ka Lielupē ar domu, ka augstāk Babītei. Nesmu ihteologs un nepretendēju uz absolūto patiesību, bet Varkali esmu studējis visu dzīvi un šo to esmu mācījies. Tev taisnība. Šis ir viens no sūdīgākajiem gadiem kopš atceros, tur Tev taisnība. Mana versija. Karstā vasara ir atstājusi uz brekša uzvedību, iespaidu. Iespējams, tas skābekļa un zemā ūdens līmeņa trūkuma dēļ ātrāk ir aizmucis lejup uz dziļākiem ūdeņiem, kaut gan pēdējā copē ezerā divus portfeļveidīgos izcēlu. Visiem zināmas patiesības ir par jūras breksi un ezera breksi, viņu izskatu un migrāciju. Jūra ezera breksis arī ir. Vis ir nosacīti. Tāpat kā jūra vairs nav jūra, bet sālsūdens ezers, kurā dzīvo vairums ezera zivju. Nekas nav tik viennozīmīgi, ka visi brekši iekšā un visi ārā. Tāpat kā, nupat, pēdējā copē, kad breksis kardināli mainīja pieprasījumu pēc ēsmas 16 stundu laikā. Jūras breksis nedosies ziemot ne uz Varkaji, ne uz Babīti. Es oktobrī braukšu uz bedrēm augšup Varkaļa.