Kādu kātu izvēlēties?!

Kas ir labs un kas ne tik labs?!
Manuprāt, ja neesi baigais sportists, tad baigo piķi izgrūst par kātu nav racionāli, jo dzīve ir dzīve , un kātu netīšām sslauzt ir daudz lielāka varbūtība, nekā nokaut spoli....
Spoli gan vajag labu.
26.marts 2025, 21:37 | links

Os555
Man, kā vienkāršam cilvēkam , kuram ne ar vienu nekas nav jāsamēra, jau 3 gadus izcili kalpo RAPALAS kātiņš komplektà ar 4000 Lexu. Esmu sajūsmā.
26.marts 2025, 21:31 | links

Virs simta sākas krāniņu mērīšanās sacensības, nu ko, karogs Jums rokās un bungas uz krūtīm! Nu, saprotams par profiem, kas caur dienu uz ūdens, un tas viņiem ir darbs vai nu baigā slimība. Bet tie, kas reizi divas mēnesī tiek līdz ūdeņiem... ...
26.marts 2025, 21:05 | links

Os555 [26.mar]: Vai tas kāts pa 400 funkciju pildîs 4x labāk kā pa 100?:)

Visticamāk arī, ka salmo pa 20 nebūs 5x sliktāks kā tas pa 100
Noteikti nē, bet starpība būtiska. Sajūtu līmenī.
26.marts 2025, 20:37 | links

Vai tas kāts pa 400 funkciju pildîs 4x labāk kā pa 100?:)

Visticamāk arī, ka salmo pa 20 nebūs 5x sliktāks kā tas pa 100
26.marts 2025, 20:34 | links

RaimisD [26.mar]: manis pieminētajā makšķerlietu veikalā Rožu ielā
Ropažu ielā
26.marts 2025, 20:25 | links

Tiem, kam rocība lielāka, var ieiet manis pieminētajā makšķerlietu veikalā Rožu ielā un ieķert jaunus, ekskluzīvus kātus.

Pacilāju mikrodžiga kātiņus pirmajā rindā– cena sākās no 400 eiro. Uz tālākajām rindām pat negāju, tā jau siekalu pilna mute bija :)))
26.marts 2025, 20:22 | links

Os555 [26.mar]: Man nevajag smalkus, dārgus rīkus jo es apzinos, ka neesmu ļoti akurāts cilvēks
Maz ir tas, ka cilvēks reizi pa reizei mēdz būt tizls vai neveikls, ja tā labāk patīk. Galu galā copes inventārs ir "razhodņiks". Pērc to, ko vari atļauties, lai pēc tā zaudējuma neraudātu spilvenā.

Lietām jākalpo cilvēkam, nevis otrādi. Ja sava spininga sabojāšana rada nevajadzīgu stresu, tad "pisviņzirgs" to spini, lai arī cik labs tas nebūtu.
26.marts 2025, 20:05 | links

un jā - skatos te daudzi Daiwa lietotāji. Man kaut kādu iemeslu dēļ galvā stāv Shimano Stradic. Pastāstiet man kur un kāpēc un vispār vai man jāapsver Daiwa vai kāds cits ražotājs.

Os555, 26.marts 2025, 11:45

Nu par DAIWA un SHIMANO ir tas pasts stāsts, kas par AUDI un BMW :) Abi ir tehnoloģiju līderi, katram mazliet attškiras fundamentālā pamata pieeja inženiertehniskā līmenī un tehnoloģiskas fiškas, kuras var apspriest stundām, bet tie ir vienas klases ražotāji un ja skatās puslīdz vienādā cenu klasē, tad daudz ko nosaka subjektīvais patīk/nepatīk. Ja vērtē objektīvi, cik nu var novērtēt pēc pamata izmēramiem kritērijiem (svars, gultņi utml.), tad cenu kategorijā zem 150 EUR, DAIWA pašlaik ir pārāka pēc price/performance. Ja aizejam augstāk, tad tur vairs īsti nevar lineāri salīdzināt, tur jāskatās modelis pret modeli un tur jau vēl aiziet sadalījums specializācijā vieglajām spolēm,
spēka spolēm utml. Es pats esmu DAIWA fans, bet man draugos ir gana SHIMANO kultistu :D
Ja skatamies netiešus nesaistītus vispārējos argumentus, kāpēc DAIWA ir pārāka par SHIMANO, tad ir 2 lietas: 1. DAIWA ir nospiedošs līderis abu kompāniju dzimtajā zemē - Japānā 2. DAIWA copes lietu ir kompānija, kam 90% bizness ir specializēts uz copi, SHIMANO ir velosipēdu un detaļu kompanija, kam copes lietas sastāda labi ja 25% no apgrozījuma :DDD
26.marts 2025, 15:05 | links

Jā, lexa / caldia un uz augšu…noteikti ir tā vērts piemaksāt!:)
26.marts 2025, 13:46 | links

Un protams praktiski visu, neskatoties uz čakaru ar garantiju un bez “aptaustīšanas”, jāsūta no ārzemēm vai jāgaida “atlaides”. Tad par 300e var tiešām labu komplektu iegādāties.
26.marts 2025, 13:44 | links

Spoles)
Nemācēšu neko daudz pateikt par lēto galu. Ir bijušas no freams un līdz pašam galam ieskaitot Exist un no Shimano rindas līdz Vanquish.
Daiwai vienīgās priekšrocības ir monocoque body un lielāks zobrats. Līdz ar ko izskatītu spoles tikai sakot no Caldia. Shimano Stradic ci4+ vai Fl, Fm vai vanford ir ļoti labas spoles.
Caldia und Stradic ir aptuveni arī vienā cenu kategorijā…
26.marts 2025, 13:35 | links

Sveiks! Gribu dalīties ar savu viedokli…
No crazy fish sērijām man ir perfect, arion, optimus un versus. Optimus mikro un laita iesācējam būtu ok, līdzīgs salmo tiogai ar ieliemēto spici, bez fuji furnituras protams.
Versus līdz 15 gr+ gumija ne visai, blanka pa lēnu, foregrip priekš manis ir neērts. Lielākos testos līdakām varētu būt ok.
Perfect jig ir bijuši līdz 7,15,22,35. Labi ērti kāti, laba furnitūra. Visforšakais laikam līdz 15 gr. Čuika ir laba, spicīte informatīva un nav pārāk ātrā blanka, bet ir ok.
Arion ir līdz 5 un 15gr. Ļoti skanīgi. Īsā ielīmētā spicīte ir gan informatīva, gan arī pēc sajutām kā tubulārā. Blankas tiešām ex fast und “ļaunas”. 5g Arion man ļoti patīk. 15g Arion resnajiem asariem, nelieliem zandartiem un līdakām ir labs, pie nelieliem asariem ir jāpiestrādā ar spoles bremzi.
26.marts 2025, 13:21 | links

Os555 [26.mar]: un jā - skatos te daudzi Daiwa lietotāji. Man kaut kādu iemeslu dēļ galvā stāv Shimano Stradic. Pastāstiet man kur un kāpēc un vispār vai man jāapsver Daiwa vai kāds cits ražotājs.

BB man ir Abu garcia revo beast - fanstsiska spole - tūlīt paņemšu vēlvienu, jo vecai 200+ copes.

Bezinercenes ABU nemana ka kāds baigi lietotu
Es kā reiz esmu ierakumu otrajā pusē- visas spoles pārsvarā (par multiem nerunāju) ir Daiwas. Nav varbūt nekas uber kruts (no ninjām līdz fuego un 2vām lexām)Tīri ziņkārības pēc paņēmu lašiem vienu Stradiku. Nekā īpaša. Spole, kā spole. Drīzāk ņemtu to pašu 3000 lexu. Par tehniskajām niansēm vairāk noteikti pastāstīs Guntars no Jig.lv
26.marts 2025, 12:58 | links

Oskar, bet nu skaties, varbūt nemaz tik lielu testu nevajag Tev vasarai, varbūt tiešām līdz 28gr jau būs daudz…:)…varbūt pat vēl zemāk! :)

Katram savs kāts, grūti ko otram ieteikt, bet nu izskatās, ka te velk uz CF perfect jig modeli!:)

JK7, 26.marts 2025, 11:53

nu jā. internetā katram savs viedoklis veidojies caur savu pieredzi.. un savu īsto kātu droši vien var tik atrast testējot vairākus.
26.marts 2025, 12:13 | links

Os555 [26.mar]: Būs jāaizbrauc kādu dienu. kad pats saimnieks veikalā satopams parasti ?:)

un jā - man galvā stāv Shimano stradic spole + kāts pa apmāram 80 eiro. Man nevajag smalkus, dārgus rīkus jo es apzinos, ka neesmu ļoti akurāts cilvēks, gadās uzsēsties uz kāta, nomest laivāutt. tāpēc pa 100+ man īpaši negribas kātu, nemaz nerunājot par 300.

tā izskatās, ka nevar nošaut visu zivju/mānekļu spektru ar vienu šāvienu...

Os555, 25.marts 2025, 15:41

Nu nevar gan. Te kungi ieteica CF Levin, tas ir ļoti labs kāts, bet nu manā saprašanā tas tomēr visvairāk ir piemērots specifiski vobleru
tvičam, par superuniversāli es to nenosauktu dēļ relatīvi neliela garuma, roktura konstrukcijas u.c. niansēm.
Ja gribi labu universāli, tad, lai cik paradoskāli neskanētu no tirgotāja, bet drīzāk ieteiktu kātu no sērijas uz pusi lētāk CF Aspen Stake. Ar to var i gumiju/rotiņu/šūpiņu pamētāt, i džigot i drop-shot, i atvadu, i vobleri. Garuma/testa varianti ir dažādi, bet nu droši vien kaut ko vidēju no 2.20-2.40m garumā, testu vai nu 21g (5g rezerve ir brīvi), vai nu, ja tomēr niknāku rezervi, tad 28g vai 35g variantu. atbrauc un aptausti, visu parādīs un pastāstīs.
Kas attiecas uz spoli, tad tur vairāk jautājums par to cik gribi/negribi notērēt. Manā ieskatā normāla spole ar ko nav riebums copēt un nav tehnisku kasjaku sākas no DAIWA NINJA (~70Eur) a tālāk jau skatoties cik uagstu gribi iet iegūstot vieglumu u.c. tehnoloģiskās fiškas. Optimāls price/performance ir kategorijā ap 100+, Exceler, tālāk jau aiziet augsti-vidējā un pavisam "biezā" klase klase.

zaraza, 25.marts 2025, 19:04
Abi pārdevēji forši pipari :)
26.marts 2025, 11:56 | links

Oskar, bet nu skaties, varbūt nemaz tik lielu testu nevajag Tev vasarai, varbūt tiešām līdz 28gr jau būs daudz…:)…varbūt pat vēl zemāk! :)

Katram savs kāts, grūti ko otram ieteikt, bet nu izskatās, ka te velk uz CF perfect jig modeli!:)
26.marts 2025, 11:53 | links

un jā - skatos te daudzi Daiwa lietotāji. Man kaut kādu iemeslu dēļ galvā stāv Shimano Stradic. Pastāstiet man kur un kāpēc un vispār vai man jāapsver Daiwa vai kāds cits ražotājs.

BB man ir Abu garcia revo beast - fanstsiska spole - tūlīt paņemšu vēlvienu, jo vecai 200+ copes.

Bezinercenes ABU nemana ka kāds baigi lietotu
26.marts 2025, 11:45 | links

Man ir 2.13 GAD Gancho 10-32g Fast. Mazais garums nedod viņam būt bomīgam. Ņēmu twitcham ar 3000D ninja spoli, bet kā Fast der visam un met sākot ar 12g ļoti labi
26.marts 2025, 11:44 | links

Plus, man tā šķiet, ka cilvēks, kas pieradis pie BB, ar YB vai Tict kātu nemaz nepratīs apieties. Tur taču lupatiņa laivā apakšā jāpaklāj, puteklīši jānoslauka utt :D

Headhunter, 26.marts 2025, 09:56

hehe tieši tā.. jāsāk palēnām uz smalkākiem rīkiem
26.marts 2025, 11:41 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager