un jā - skatos te daudzi Daiwa lietotāji. Man kaut kādu iemeslu dēļ galvā stāv Shimano Stradic. Pastāstiet man kur un kāpēc un vispār vai man jāapsver Daiwa vai kāds cits ražotājs.
Os555, 26.marts 2025, 11:45
Nu par DAIWA un SHIMANO ir tas pasts stāsts, kas par AUDI un BMW :) Abi ir tehnoloģiju līderi, katram mazliet attškiras fundamentālā pamata pieeja inženiertehniskā līmenī un tehnoloģiskas fiškas, kuras var apspriest stundām, bet tie ir vienas klases ražotāji un ja skatās puslīdz vienādā cenu klasē, tad daudz ko nosaka subjektīvais patīk/nepatīk. Ja vērtē objektīvi, cik nu var novērtēt pēc pamata izmēramiem kritērijiem (svars, gultņi utml.), tad cenu kategorijā zem 150 EUR, DAIWA pašlaik ir pārāka pēc price/performance. Ja aizejam augstāk, tad tur vairs īsti nevar lineāri salīdzināt, tur jāskatās modelis pret modeli un tur jau vēl aiziet sadalījums specializācijā vieglajām spolēm,
spēka spolēm utml. Es pats esmu DAIWA fans, bet man draugos ir gana SHIMANO kultistu :D
Ja skatamies netiešus nesaistītus vispārējos argumentus, kāpēc DAIWA ir pārāka par SHIMANO, tad ir 2 lietas: 1. DAIWA ir nospiedošs līderis abu kompāniju dzimtajā zemē - Japānā 2. DAIWA copes lietu ir kompānija, kam 90% bizness ir specializēts uz copi, SHIMANO ir velosipēdu un detaļu kompanija, kam copes lietas sastāda labi ja 25% no apgrozījuma :DDD