Būs jāaizbrauc kādu dienu. kad pats saimnieks veikalā satopams parasti ?:)
un jā - man galvā stāv Shimano stradic spole + kāts pa apmāram 80 eiro. Man nevajag smalkus, dārgus rīkus jo es apzinos, ka neesmu ļoti akurāts cilvēks, gadās uzsēsties uz kāta, nomest laivāutt. tāpēc pa 100+ man īpaši negribas kātu, nemaz nerunājot par 300.
un jā - man galvā stāv Shimano stradic spole + kāts pa apmāram 80 eiro. Man nevajag smalkus, dārgus rīkus jo es apzinos, ka neesmu ļoti akurāts cilvēks, gadās uzsēsties uz kāta, nomest laivāutt. tāpēc pa 100+ man īpaši negribas kātu, nemaz nerunājot par 300.
tā izskatās, ka nevar nošaut visu zivju/mānekļu spektru ar vienu šāvienu...
Os555, 25.marts 2025, 15:41
Nu nevar gan. Te kungi ieteica CF Levin, tas ir ļoti labs kāts, bet nu manā saprašanā tas tomēr visvairāk ir piemērots specifiski vobleru
tvičam, par superuniversāli es to nenosauktu dēļ relatīvi neliela garuma, roktura konstrukcijas u.c. niansēm.
Ja gribi labu universāli, tad, lai cik paradoskāli neskanētu no tirgotāja, bet drīzāk ieteiktu kātu no sērijas uz pusi lētāk CF Aspen Stake. Ar to var i gumiju/rotiņu/šūpiņu pamētāt, i džigot i drop-shot, i atvadu, i vobleri. Garuma/testa varianti ir dažādi, bet nu droši vien kaut ko vidēju no 2.20-2.40m garumā, testu vai nu 21g (5g rezerve ir brīvi), vai nu, ja tomēr niknāku rezervi, tad 28g vai 35g variantu. atbrauc un aptausti, visu parādīs un pastāstīs.
Kas attiecas uz spoli, tad tur vairāk jautājums par to cik gribi/negribi notērēt. Manā ieskatā normāla spole ar ko nav riebums copēt un nav tehnisku kasjaku sākas no DAIWA NINJA (~70Eur) a tālāk jau skatoties cik uagstu gribi iet iegūstot vieglumu u.c. tehnoloģiskās fiškas. Optimāls price/performance ir kategorijā ap 100+, Exceler, tālāk jau aiziet augsti-vidējā un pavisam "biezā" klase klase.
zaraza, 25.marts 2025, 19:04
26.marts 2025, 11:40 | links