1 bilde
Mušu kāpuri
Mušu kāpuri vai baltie gaļas tārpiņi laikam ir vispopulārākā no dzīvajām ēsmām jebkurā gadalaikā. Mušu kāpuri lielākoties ir balti, dažkārt veikalos tos var iegādāties arī citās krāsās. Tomēr ar tārpiņu iekrāsošanu labāk nodarboties pašiem. Piemēram, lai dabūtu sārtus tārpiņus, tie jābaro ar vārītām bietēm.
Daudzi makšķernieki mušu kāpurus audzē paši. Tad ir nepieciešams tālāk no līdzcilvēku deguniem izveidot tā saucamo ražotni (barotni). Visvieglāk to darīt šādi: dažas necilas zivtiņas vai nelielu gabaliņu jēlas gaļas atstāt saulainā vietā, kur brīvi klāt tiek lielās zilās mušas. Pēc divām trim dienām mušas būs sadējušas oliņas, no kurām pēc trim četrām dienām izšķilsies kāpuri. Lai likvidētu nepatīkamo smaku, kāpuri "jāizfiltrē" caur zāģu skaidām, mitrām smiltīm vai sēnalām.
Vislabāk kāpurus saglabāt ledusskapī, protams, iepriekš brīdinot mājiniekus. Stikla vai plastmasas trauka vāciņā noteikti jābūt maziem caurumiņiem. Ilgstošai glabāšanai paredzētos kāpurus ieteicams barot ar mannā putraimiem. Nedrīkst ļaut kāpuriem sasalt, tad tie aiziet bojā. Ieteicamā temperatūra ir +3°C.