Lai līdaka dabūtu 1kg pieaugumu, nepieciešami ~3kg zivju (kā nu kurš zinātnieks uzskata). Tātad vari parēķināt, ka šo 5 gadu laikā zivs ir apēdusi vismaz lielo spaini karūsu vai citu zivju :)
Tāds bija arī mērķis, taču sāka pazust karpiņas ap 0.8kg, bet karūsas savairojušās uz nebēdu, tad nu tika ņemta ēdamgumija un sieta pie auklas, paņema ceturtajā metienā uz 5cm ēdamgumijas asarīša.
~3kg jau nu galīgi nebūs patiesība. 1kg zivs gaļas ir ~200g olbaltumvielas. Pat rēķinot, ka visi 200g tiek sintezēti un kļūst par līdakas gaļu, vajag 5kg. Tā kā ne viss apēstais aiziet uzreiz gaļā (muskuļos), tad savi 7-10kg jau nu ir gan jāapēd, lai izaugtu 1kg gaļa. Tātad 7kg līdakas gaļa būs vismaz 50kg apēstas karpas.
Literatūrā manīju to 1/3. Ir minēts arī +/- 1/4 vai 1/5, bet dīķis tomēr ir dīķis - tādos allažiņ zivju ir padaudz, tā ka barības noķeršanai enerģija nav daudz jātērē, tāpēc pieturēšos pie optimistiskā scenārija.
Protams, droši vien daudz ko nosaka patērētās zivis - kādi trekni laši nebūs salīdzināmi ar sīkām un pusbadainām karūsām.
Zivs suga un veselības stāvoklis nemaina tās uzturvērtību, nu tik cik lašveidīgajos tauki vairāk, bet tā kā līdakai tauki praktiski nav, tad skaidrs, ka viņas gaļa aug no OBV un uzņemtie tauki tiek izmantoti kā enerģijas avots karūsiņu, karpu noķeršanai. Tas, ka enerģija nav jātērē var tikai to apēsto zivju daudzumu pietuvināt ~40 apēstajiem kilogramiem, mazāk nebūs nekādā gadījumā.
Gaļa nevar izaugt no ūdens, gaļa var izaugt no kcal, kas tiek uzņemtas no obv. 1kg gaļa ir 200g obv = MAZĀK kā 200g gaļas pieaugums plēsējam.
man bija tas pats tikai karūsu dīķi
Lai līdaka dabūtu 1kg pieaugumu, nepieciešami ~3kg zivju (kā nu kurš zinātnieks uzskata). Tātad vari parēķināt, ka šo 5 gadu laikā zivs ir apēdusi vismaz lielo spaini karūsu vai citu zivju :)
Tāds bija arī mērķis, taču sāka pazust karpiņas ap 0.8kg, bet karūsas savairojušās uz nebēdu, tad nu tika ņemta ēdamgumija un sieta pie auklas, paņema ceturtajā metienā uz 5cm ēdamgumijas asarīša.
~3kg jau nu galīgi nebūs patiesība. 1kg zivs gaļas ir ~200g olbaltumvielas. Pat rēķinot, ka visi 200g tiek sintezēti un kļūst par līdakas gaļu, vajag 5kg. Tā kā ne viss apēstais aiziet uzreiz gaļā (muskuļos), tad savi 7-10kg jau nu ir gan jāapēd, lai izaugtu 1kg gaļa. Tātad 7kg līdakas gaļa būs vismaz 50kg apēstas karpas.
Literatūrā manīju to 1/3. Ir minēts arī +/- 1/4 vai 1/5, bet dīķis tomēr ir dīķis - tādos allažiņ zivju ir padaudz, tā ka barības noķeršanai enerģija nav daudz jātērē, tāpēc pieturēšos pie optimistiskā scenārija.
Protams, droši vien daudz ko nosaka patērētās zivis - kādi trekni laši nebūs salīdzināmi ar sīkām un pusbadainām karūsām.
Zivs suga un veselības stāvoklis nemaina tās uzturvērtību, nu tik cik lašveidīgajos tauki vairāk, bet tā kā līdakai tauki praktiski nav, tad skaidrs, ka viņas gaļa aug no OBV un uzņemtie tauki tiek izmantoti kā enerģijas avots karūsiņu, karpu noķeršanai. Tas, ka enerģija nav jātērē var tikai to apēsto zivju daudzumu pietuvināt ~40 apēstajiem kilogramiem, mazāk nebūs nekādā gadījumā.
Gaļa nevar izaugt no ūdens, gaļa var izaugt no kcal, kas tiek uzņemtas no obv. 1kg gaļa ir 200g obv = MAZĀK kā 200g gaļas pieaugums plēsējam.
Manas karūsas ir labi barotas.... :))
Labi, paliksim katrs pie savas taisnības. Manā gadījumā izmantotais avots ir šis: www.fao.org/docrep/017/ap954e/ap954e.pdf
Netaisīsim offtopiku tēmā - lai jau citi ar paspēj pateikt: "Apsveicu" u.tml. :)
apsveicu, par lomu un vispār ar ceturto metienu piemānīt pierijušos līdaku kura var ēst cik lien un kad grib ir liela veiksme