Nav slikti:) Man ir līdzīga recepte. Zivis sacep, un liek katliņā virsū marinādi un liek to visu kārtām. Marināde : (pats gan šo negatavoju, bet nu aptuveni) Tomātu pasta, ūdens, etiķis ,garšvielas (ķiploks, sāls, pipari, lauru lapas). Bet pa priekšu jāapcep sīpoli. Šī recepte der gan asarim, gan līdakai, zandartam. Nākamā dienā kad ievilkusies, baigi labā zacene. Tādu varu ēst kaut nedēļu no vietas! :)
Sīpolus sacep tik cik pats grib, ķiploku kādas 2-3 daiviņas ne vairāk, garšai. Tas uz aptuveni 1.5-2kg ceptu zivju. Marināde līdzīgi kā tavā receptē, tik tomātu pastu jau liek virsū uz pannas , kad ir brūni sīpoli, (nav obligāti jābūt brūniem, tas kā kuram garšo) tālāk jau kā tavā receptē.
Ar sīpoliem apmēram skaidrs- kad tie kļūst cautspīdīgi, piešauj tomātu pastu un vēl brītiņu pačurkstina, bet ar ķiplokiem laikam jābūt uzmanīgam -tos nedrīkst piededzināt.
Zacene faina...Ja liek ķiploku,tad pašās beigās,lai aromāts nezūd.Tom. pastas vietā var arī sagrieztus tomātus apcept,būs tā patati pasta, tikai svaiga veidā...Ehh,...pēc 'fufcika' prasās...:)
Māri,labi,ka pajautāji par atšķirībām, pats nebiju aizdomājies. Kečups droši vien ūdeņaināks un citādā iepakojumā, bet ķīmiskais sastāvs varētu būt līdzīgs tomātu mērcei. Es padodos- nākošo porciju taisīšu ar pastu vai tomātiem:)
Izrādās ir vēl viena sastāvdaļa, dārgā nu ir izstāstījusi visu kā nākas. 1. sacepjam sīpolus (zeltainus) parasti 2-3gab. 2. Liek klāt sarīvētus burkānus, 3-4 gab ,kad šie sāk mainīt krāsu, pieliek klāt glāzi tomātu pastas un drusku pasautē.3 . pēc tam pielej ūdeni ,bet lai nav pārāk šķidrs ,un visas pārējās garšvielas: pipari parastie, smaržīgie pipari 3-5gab.lauru lapas 2gab. ķiploks 1 daiva, sāls, cukurs. 4. Visu sasautē kāmēr mīksti burkāni un tad etiķi 3ēdamkarotes (pašam jāgaršo lai nav par maz vai par daudz) Marināde gatava. 5. Viena kārta zivju, viena kārta marinādes un tā līdz katliņš pilns. Lai labi garšo!
Esmu starp zivju kārtām licis iepriekš marinētus rīvētus burkānus (lai būtu mīkstāki) un nedaudz sīpolus, bet bez tomātu pastas.Tad visam pa virsu marinādi ar želatīnu-arī ņammīgi sanāca.
Nav slikti:) Man ir līdzīga recepte. Zivis sacep, un liek katliņā virsū marinādi un liek to visu kārtām. Marināde : (pats gan šo negatavoju, bet nu aptuveni) Tomātu pasta, ūdens, etiķis ,garšvielas (ķiploks, sāls, pipari, lauru lapas). Bet pa priekšu jāapcep sīpoli. Šī recepte der gan asarim, gan līdakai, zandartam. Nākamā dienā kad ievilkusies, baigi labā zacene. Tādu varu ēst kaut nedēļu no vietas! :)
Būs jāpamēģina ar ceptiem sīpoliem un ķiploku.
Sīpolus sacep tik cik pats grib, ķiploku kādas 2-3 daiviņas ne vairāk, garšai. Tas uz aptuveni 1.5-2kg ceptu zivju. Marināde līdzīgi kā tavā receptē, tik tomātu pastu jau liek virsū uz pannas , kad ir brūni sīpoli, (nav obligāti jābūt brūniem, tas kā kuram garšo) tālāk jau kā tavā receptē.
Ar sīpoliem apmēram skaidrs- kad tie kļūst cautspīdīgi, piešauj tomātu pastu un vēl brītiņu pačurkstina, bet ar ķiplokiem laikam jābūt uzmanīgam -tos nedrīkst piededzināt.
Garšīgi. Piparus gan padaudz liec.
Zacene faina...Ja liek ķiploku,tad pašās beigās,lai aromāts nezūd.Tom. pastas vietā var arī sagrieztus tomātus apcept,būs tā patati pasta, tikai svaiga veidā...Ehh,...pēc 'fufcika' prasās...:)
Paldies! Vajag tikai skaļi sākt domāt un idejas nāk aumaļām :).
Mēs tā i mencas, i līdakas , i citas zivis arī marinējam. Nu ar tām asakām kā kurā gadījumā.
Klau, ar tomātu mērci Tu domā pastu vai kečupu? Ja pastu, tad kas Tavā uztverē ir saldena pasta? Varbūt konkrēts ražotājs?
Māri, ja jautāji man, tad manā receptē minēta salda tomātu mērce. Tās pastas parādijās komentāros.
Jā, varbūt ir konkrēta ražotāja mērce? Bet, ja tā pa niansēm- ar ko mērce no kečupa atšķiras? Par pastu ta skaidrs :)
Māri,labi,ka pajautāji par atšķirībām, pats nebiju aizdomājies. Kečups droši vien ūdeņaināks un citādā iepakojumā, bet ķīmiskais sastāvs varētu būt līdzīgs tomātu mērcei. Es padodos- nākošo porciju taisīšu ar pastu vai tomātiem:)
Izrādās ir vēl viena sastāvdaļa, dārgā nu ir izstāstījusi visu kā nākas. 1. sacepjam sīpolus (zeltainus) parasti 2-3gab. 2. Liek klāt sarīvētus burkānus, 3-4 gab ,kad šie sāk mainīt krāsu, pieliek klāt glāzi tomātu pastas un drusku pasautē.3 . pēc tam pielej ūdeni ,bet lai nav pārāk šķidrs ,un visas pārējās garšvielas: pipari parastie, smaržīgie pipari 3-5gab.lauru lapas 2gab. ķiploks 1 daiva, sāls, cukurs. 4. Visu sasautē kāmēr mīksti burkāni un tad etiķi 3ēdamkarotes (pašam jāgaršo lai nav par maz vai par daudz) Marināde gatava. 5. Viena kārta zivju, viena kārta marinādes un tā līdz katliņš pilns. Lai labi garšo!
>skutans Paldies, noteikti pamēģināšu.
Esmu starp zivju kārtām licis iepriekš marinētus rīvētus burkānus (lai būtu mīkstāki) un nedaudz sīpolus, bet bez tomātu pastas.Tad visam pa virsu marinādi ar želatīnu-arī ņammīgi sanāca.