atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 01.07.24
 

Noskaidroti jaunie čempioni karpu makšķerēšanā

Boilie Lab 3 uzvar posmā un čempionāta kopvērtējumā
0 1030

Noslēdzies LČ Karpu makšķerēšanā. Šogad tas notika pēc “saspiestāka” grafika nekā iepriekšējos gados un tādēļ jau līdz ar pusgada beigām esam tikuši pie jaunajiem čempioniem. Šāds grafiks tika veidots apzināti, lai jau laicīgi varētu sākt komplektēt valsts izlasi rudenī plānotajam Pasaules čempionātam Horvātijā un tam būtu pietiekoši daudz laika sagatavoties. Kādam varētu šķist, ka ļoti īsais laika posms starp posmiem ierobežo komandu iespējas pilnveidot savas taktikas no posma uz posmu, taču jāņem vērā, kā LČ startē galvenokārt valsts spēcīgākās komandas ar ambīcijām uz čempionu titulu un izlasi. Šīm pieredzējušajām blicēm jau sen bija laiks iemācīties jau paša gada sākumā izstrādāt plānu visam triju posmu skrējienam. Kas to vislabāk spēja, tam arī labāki noslēguma rezultāti.

Pērnā gada čempioni ar glanci nodod stafeti tālāk

Trešais posms aizritēja pamatīga karstuma zīmē. Arī ūdens temperatūra, vismaz piekrastē, tuvojās gaisa temperatūrai un pilnvērtīgu veldzējumu sportistiem dienas laikā atrast nebija viegli. Taču arī šis režīms pieder pie lietas, karpu makšķerēšana ar augstām gaisa temperatūrām iet roku rokā. Protams, sportistiem šādiem apstākļiem ir jābūt gataviem. Turklāt no svara ir ne tikai fiziskā gatavība, bet arī mentālā – lielā karstumā pieņemt nepareizus, pat muļķīgus lēmumus gadās daudz biežāk nekā normālos apstākļos. Kā kurš ar šo problēmu prot tikt galā, varējām labi redzēt Baļotes ezera krastos šajā nedēļas nogalē. Labs, pārdomāts plāns un stingra turēšanās pie tā nesa rezultātus vairāk nekā mazpārdomātas improvizācijas.

Galvas nojauktas šajā karatumā šķita arī karpām, tās ķērās švakāk nekā iepriekšējos posmos un pirmās svēršanas rezultāts likās kaut kāda kļūda - tabulā tikai viena karpa uz visiem. Vēlāk un pa naktīm jau ķērās raitāk, netrūka ne skaistu lomu, ne skumju nogājienu.

Lieliski šajā posmā nostartēja mūsu jauniešu izlases pāri, katrā no trim zonām tiekot uz goda pjedestāla. Par to pāris nedēļas pirms tepat Baļotē plānotā PČ jauniešiem U22 grupā ir dubults prieks. Tāpat ir prieks redzēt pastāvīgo progresu jauniešu izpildījumā ne tikai rezultātos, bet arī pašās darbībās krastā.

Trešā posma labākie pa zonām:

A Zona:

1.vieta Jauniešu izlase 4 - 121,555 kg;

2.vieta Massive Baits - 121,550 kg;

3.vieta Carp O Holics Krante.lv- 103,825 kg;

B Zona:

  1. vieta Boilie Lab 3- 158,750 kg;

2.vieta Amigo carp - 143,975 kg;

3.vieta Jauniešu izlase 2 - 97,675 kg.

C Zona:

  1. vieta OM Vērgale - 141,820 kg;

2.vieta Jauniešu izlase 5 - 120,125 kg;

3.vieta Kalna Spuļļu Dīķi - 83,725 kg.

Pēc trīs posmiem saskaitīti komandu iegūtie punkti. Atgādināsim, ka katrai no komandai pa reizei bija jāstartē katrā no trim zonām cīnoties par augstāku vietu zonā. Zonas savā starpā pēc būtības nesacenšas. Kopvērtējumā tiek summēti komandu iegūtie punkti (izcīnītās vietas) trīs posmos. Vienāda punktu skaita gadījumā augstāku vietu saņem komanda, kas izvilkusi augstāku kopējo zivju svaru.

Jauniešu izlases čaļiem kārtējā Baļotes karpiņa

Pēc šādas sistēmas rēķinot par 2024. gada čempioniem ir kronēta komanda Boilie Lab 3! Ar to apsveicam! Sudrabs daudzkārtējiem iepriekšējo gadu uzvarētājiem Amigo Carp, bet īpašs prieks par bronzas medaļniekiem – komandu Jauniešu izlase 4, kurai tikpat daudz punktu, cik Amigo Carp un tikai kopsvara dēļ jaunie čaļi netika pie sudraba.

2024. gada Latvijas čempionāta uzvarētāji

Interesanti arī, ka jauniešiem uzvarai zonā šajā posmā vajadzēja tikai par 5 gramiem smagāku lomu nekā tuvākajiem sekotājiem. Tādas ainas ir redzētas fīdercopes mačos, bet karpu sacensībās gadās samērā reti.

Carp O Holics Krante.lv komandai balva par čempionāta lielāko zivi - ekskluzīvi Reuben Heaton svari ar WCC simboliku no čempionāta atbalstītāja - žurnāla Copes Lietas

Čempionāts noslēdzies, bet karpu makšķerēšanas sezona tikai sāk savu kulmināciju. Sekojam ziņām no sacensību arēnām Copes Lietās un turam īkšķus par savējiem!

Sacensību kalendārs šeit:

https://www.copeslietas.lv/site/sacensibas/

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs