atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
Sacensības 23.07.24
 

Arves ezerā aizvadīts Copes Nams kausa 2. posms

Sacensību stiprākā komanda Fox Team
0 1112

Copes Nama kauss jau tradicionāli ir vienas no populārākajām karpu makšķerēšanas sacensībām Latvijā. Tās ir īpašas ar savu izslēgšanas sistēmu, jo ar katru sacensību posmu dalībnieku sastāvs un konkurence paliek spēcīgāki un nepieciešamība apliecināt savu meistarību – lielāka. Pamazām lielākas arī kļūst izvilktās zivis, jo no posma uz posmu ūdenstilpes paliek ar trofejas izmēriem bagātākas.

Šoreiz gan šī kārtība mazliet pajuka, jo jau pirmajā Copes Nams kausa posmā no Baļotes ezera tika izvilkta skaista zivs virs 20kg svarā. Pārspēt šādu ciparu ir izaicinājums jebkurās karpu makšķerēšanas sacensībās. Visa pārējā pasākuma kārtība gan saglabājās, pirmajā posmā mazāk sekmīgi startējušajām komandām izkrītot no Kausa izcīņas.

Otrajā posmā, kas norisinājās Arves ezerā, uz starta izgāja 22 komandas. Jāatzīmē, ka Arves ezers ir jauna sacensību trase Latvijas nu jau samērā bagātajā karpu makšķerēšanas sporta pasaulē. Tie, kas te pirms mačiem bija atbraukuši patrenēties, slavēja skaistās un spēcīgās ezerā mītošās karpas. Mazo tuziku te nav un katrs signalizatora pīkstiens sola cīņu ar pieklājīga izmēra ezera iemītnieci. Vai breksi. Gadījās arī pa karūsai, ezers ir savvaļas un bagāts ar dažādu sugu zivīm. Tiem, kam mazāk noskaņojuma bija cīnīties ar brekšu copēm, nācās čaklāk piedomāt pie ēsmām un barības taktikām.

Trešie šoreiz komanda Copes Nams

Otra nianse mazāk pieredzējušām komandām izrādījās lielais zāļu daudzums atsevišķos sektoros. Noprezentēt funkcionēt spējīgu montāžu bez laivas tādās vietās ir zināms izaicinājums – jāprot gan no zālēm brīvākas vietas atrast ar marķiera palīdzību, gan pareizāku montāžu tādā vietā nolikt.

NASA CARP

Pirmajā dienā pie realizētām copēm tika un sacensību vadībā izrāvās komanda NASA CARP. Vēlāk konkurenci par top vietu tabulā sastādīja arī 55karpas un Copes Nams komandas.

Jāatzīmē, ka šajās sacensībā ieskaitē iet 5 lielākās zivis. Attiecīgi arī jāpietūnē taktikas.

Beigās tomēr ar pusotra kilograma atrāvienu uzvarēja Fox Team, NASA CARP un Copes Nams komandas atstājot attiecīgi 2. un 3. vietās. Lielākā sacensību zivs 13.775 kg svarā komandai NASA CARP. Kopā pa visām komandām šo vasarīgo 72 stundu laikā tika izvilktas 60 karpas ar kopējo svaru 475.775 kg. Vidējais zivs izmērs – gandrīz 8kg.

Sacensību gala tabula

Priekšā Copes Nama Kausa noslēdzošais posms Vallē, Makšķernieku Paradīzē. Savukārt Arves ezerā tiksimies kādās no nākamajām šeit paredzētajām sacensībām.

Draudzīga kopbilde maču noslēgumā

Pilns 2024. gada sacensību kalendārs šeit:

https://www.copeslietas.lv/site/sacensibas/kalendars.htm?year=2024

 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs