atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

vieplis 03.11.10
Bumsi, tu esi maniaks!
:)))
bums 03.11.10
Zušus visus iekaru džutas diegā pareizāk būtu striķītī Zušiem papildus lieku virsū 1/3 mucas lai paceltu zušus augstāk no sakaršanas virsmas.
Te ir labi redzami nosieti zuši Tam ir 2 nozīmes
1.Kūpinātavā vairāk var ielikt
2.tiek aiztaisīti vēderi taukums paliek zutī
Sējums ir tā saucamais ,,desas mezgls,,

bums 03.11.10
parasti kūpinot ar dūmu arī nedrīkst pārforsēt pilnīgi pietiek ar vienu 30x10 pagalīti vēlams svaigi zāģētu Ja veidojas lieks mitrums labāk pavēdināt.Laibākais likt produktus jau iekarsētā kūpinātavā tad nebūs problēmu ar sodrējiem un smaku no iepr, kūpinājuma Kad ir uzkarsusi tad liekat produkciju un dūmpagali iekšā un būs labena,:)
bums 03.11.10

veselas vistas es arī iekaru Ja kūpinu pusvistas tad gan lieku uz restēm.
bums 03.11.10

Tā es apkūpinu brekšeļus un raudas priekš šprotēm Buti jādur žaunu vākos Brekšeļus es arī neduru caur acīm bet zem žaunu vākiem.Vēl ieteikums šādā veidā vispirms apžāvēt un tad tikai likt lietā karstumu un dūmu ,tad nekas nekur nemuks prom.
Wiking 03.11.10
Es uztaisīju no vienas "īstās krievu" mucas. 1/3 kurtuve, 2/3 dūmu kambaris. Bums "odobril" :)
spura 03.11.10
Sveiciens visiem kūpinātājiem :)

1) Kāpēc vidēja izmēra butis krīt nost no irbuļa? maucu cauri labējai acij, biju it kā pažāvējis kūpinatavu, grādi arī ap 70C, pēc kādām 20min. apskatos, oj johai...kādas 4 jau zemē uz režģa un citas ar tādas aizdomīgas, ka grib rauties nost? Kādu feileri būšu norāvis?

2) Nāk ziema, bet šad un tad gribēsies ko nokūpināt, bet savu lielo ķieģeleni droši vien pusdienu sildīšu, tāpēc izdomaju, ka fiksi jāuzmeistaro Buma muca, tāpēc jautajums- ja es toč tai mucā nelikšu garos zušus, man vienalga vajag augšējo mucu visā garumā, vai var arī īsāku, bet cik?
Paldies.
tinis 25.10.10
Reinis 123
Buma mucai jau vajag tik pāris pagalītes mucas apakšā,lai būtu dūms,viņas nedrīkst degt,bet tikai dūmot,ja augšējā daļā radīsi vilkmi tās aizdegsies.Kurtuve no augšējas daļas,
(kūpinātavas)ir pilnīgi atdalīta,tā kā tur tu vari likt pilnīgi visu,kas labi deg.
siluro 25.10.10
reinis123
piepacel nedaudz to vāku, izmantojot kādu starpliku un kūpini vesels:))))
reinis123 25.10.10
tinis

kūpinātava ir taisīta kā buma muca, noskatījos NG klipiņā un centos tādu atdarināt, pati pa sevi strādā labi, bet tas sīvums tam dūmam... jāmeklē risinājumi, sākšu ar šiem pašiem ieteikumiem.. itkā jau produkt arī bija labā brūnā krāsā nevis melns, bet garša tāda jokaina.. kā tu teici tā arī darīju, sākuā izsildīju un tik tad liku produktus, vienīgi laikam jāizkaltē vairāk tā malka..
reinis123 25.10.10
guntarskl

paldies, varētu pamēģināt, tik nezinu kur lai izrauj tādus maisus. varbūt kāds zin kur var iegādāties?
reinis123 25.10.10
guncha56

jā, tāds varinats der visur izņemot pie manis, jo Jūrmalā (šogad) pat 50 cm nevar izrakt, augsti gruntsūdeņi... bet paldies varbūt citur varēšu to pamēģināt.
tinis 25.10.10
Reinis 123
Es īsti nesapratu kāda tev tā kūpinātava ir,vai Buma muca,vai kā parasta kūpinātava,parastai es nekad vairs nelieku mitru malku,jo tā, rada sūrumu un arī produkts ir tumšs,iepriekš gan kūpinātava jāuzsilda lai nenāk mitrs gaiss,vilkme jau nu pašam jāskatās pēc kūpinātavas konstrukcijas,lai iekšā būtu kastums un gaiss nebūtu mitrs.Tas pēc manas pieredzes.
guntarskl 25.10.10
Reini,es no tā visa maz saprotu, bet pamēģini vāka vietā uzsegt džutas maisu.
guncha56 25.10.10
To Reinis123.Zivju ir kūpināts ļoooti daudz un dažādās kūpinātavās bet vislabāk man patīk parasta bedre iegarenas kastes veidā izlikta apakša un sāni ar ķieģeļiem un virsū dēļu kaste ar sietu un virsū uz kastes dēlīši.Salieku malku kaudzītē izkurinu ,ogles izlīdzinu priekš dūmiem uzmetu pussausus ābeļu zariņus un minūtes 35-40 2kg brekši gatavi.Uz nepilnu spaini ūdens paciņa sāls un turu zivis 1,5 stundas sālijumā.Vistas arī šajā ceplī sanāk ideāli un galvenais ka nav jāstāv klāt ,jāpiemet malka,tikmēr var citus darbus darīt.
gundar 25.10.10
sasa

a kāda ir tā sāls proporcijas ?
reinis123 25.10.10
skaidrs, ņemsim vērā, tik kā labāk ventilēt ar vāku vai sānos taisīt caurumus?
mww2005 25.10.10
Ass arii sanaaca tapec, ka pa mazu ventilaacija.
Ja pa maz mainaas gaiss un nav ventilacijas, tad galja/zivis nokveepst un aadinja ir ruugta, jo duums ieksaa koncentrejas pa daudz.
Pasham sakumaa kupinot sanaca taads "feelers", tacu tagad viss ir nevainojami.
reinis123 25.10.10
Sveiki kungi,

Pāris dienas atpakaļ uzmeistaroju kūpinātavu pēc buma metodes. Izmēģināju - strādā labi (kūpināju vistas). Bet nevaru saprast pāris lietas, kāpēc sanāk tik ass tas dūms, liku alkšņa šķilas iekšā, (tiesa nebija pilnīgi sauss), varbūt ka pa daudz tās šķilas, varbūt temperatūra pa lielu (nav vēl termometra) varbūt vēl kāda problēma... tāpēc gribēju pajautāt, gudrākiem, kas varētu būt pa vainu. kā lai regulē to temperatūru, ar kurtuves vilkmi, vai ar augšējo vāku? vai ir vajadzīgi caurumi kā buma mucai augšpusē sānos? tiem dīmiem labāk ļaut izlūst ārā (ir regulējami caurumi vākā), vai labāk turēt noslēgtu?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs