Es jau tagad sāku ķert raudas voblai Labas lielas ikrainas un tīras .Usmā rauda pārsvarā barojās ar gliemežiem-tāpēc tās it tīras .Daru šādi -saķeru -lieku rupjajā sālī un kad ir gatavas ņemu ārā no sālījuma-kārtoju plastikāta maisā un saldētavā iekšā Maijā ņemu ārā un vītinu,ja vajag agrāk ,lieku pirtiņā Uzkurinu līdz 40-45 grādiem ieslēdzu ventilātoru un pēc 12 stundām viss ir gatavs.
Bums-nu tagad skaidrs,sabijos jau ka Tev kādas kosmiskas tehnoloģijas:) Man ar patīk garšai piešaut beigās ābelīti vai ķirsi,pavasarī kad ievām lapas izplaukst uz vimbu laiku piemetu ar ievu,tik par daudz nevar,bik rūgta!Klau- man te iešāvās prātā doma,pavasarī kad vislabāk voblu taisīt kamēr šīs zāles neēd vai varētu voblu noturētu sālījumā bik apkūpināt un tad kā parastu voblu lai caurvējā tālāk voblojās?
malka man aizgāja labs klēpis -ši ir dūmam .Parasti kurinu ar priedi un apsi ātrāk var uzraut temperatūru.:)
Bums-kā ar tik maz malkas var izkūpināt?
http://www.sci.aha.ru/ALL/b17.htm
šajā tabulā ir dota temperatūra kāda ir katlā Pie 2 atm tā ir 120 grādi šajā temperatūrā visi butilismi un zivju asakas pārvēršās atmiņās :DD
šis šodienas kūpinājums tika veikts ar šim divām ābeles puspagalītēm
Bičiņ pārbūvēts vācu ātrvārītāja katls Nomainīts drošības vārsts uz 2,2 atm Paša katla izturība ir 6 atm Standarta vārsts nostrādāja pie 1.2 atm kas bija par maz.šprotu pagatavošanas laiks ja lej uz kārbām siltu ūdeni ir apmēram 1 h -1.5 h .Mazajā katlā ietilpība 16-250 gr kārbas Lielais spiedkatls ir uzmeisterots no 50 l gāzes balona ,bet pagaidām tāds apjoms nav vajadzīgs Veicot visādus kulinārijas viherus esmu nācis pie slēdziena ,ka vis smeķīgākā manta tomēr iznāk ja visu būvē uz tomātu pastas bāzes.Kaut gan uzglabāšanas laiks nebūs tik ilgs kā šprotēm.
bums
ja vari, lūdzu iemet to autoklāva bildi
Kad Bums atairēs malā tomēr gribētos uzzināt par to veselo vistu....dikti interesē... :)
P.S. Tiešām cieņu viņam, ka tā var dzīvi pakārtot super ezera krastā un dzīvot tā...mērķis mums visiem jauniņiem....
bums - es ir mēms par tavām tehnoloģijām... :)
viepli, ne manjaks, bet monstrs :))) passam sava kuupinaata vistiņa, zivtiņa, gaļiņa, sevis dzīts tīrs degmateriāls. Pasaka, lai mums tā ap 50 veiktos un būtu azarts.
Vēl nianse pirmās kārbas liekot autoklāvā jāatcerās ,ka tās nedrīkst saskārties ar autoklāva dibenu jāliek starplikas lai ūdens brīvi cirkulētu
Doma laba Alumīnijs 0.4 ir pašam paldies :)
Šajā spiedienā un laika sprīdī zivju asakas paliek mīkstas un neievērojamas.
Asakas un ķidas nost Bet drusku jāapkūpina Vēlāk ielikšu miniatūra autoklāva bildi 16 bundžām .Vajadzīgs sterikizācijas Laiks būs- karsēšana spiedkatlā līdz 2 atmosfērām ,kad tas sasniegts slēdz gāzi ārā un lai dziest līdz spiediens nokrītās līdz 0 Nemēģini atbrīvoties no spiediena ātrāk -rezultātā burkas un bundžas būs pagalam.
Vēl nianse -lietojat tikai nerafinētu saulespuķu eļļu Ar rapsi garša nebūs smeķīga.Vienīgās konservācijas un garšas vielas ir sāls un pipari.Labu ēstgribu:)
bums
ko dari ar zvīņām , taisot šprotes no brekšeļiem un raudām, atstāj, vai tīri nost
cik ilgi bundžas jākarsē?
Bums, tev tai kūpinātavai viena baigi neveselīga lieta. Tā vate, akmens vai stikla, vienalga, gandrīz tiešā saskarē ar pārtiku. Es tavā vietā vismaz augšējo daļu apvilktu ar metālu. Pateicīgs materiāls apstrādei poligrāfijā izmantojamas ofsetplates no tīra alumīnija, biezums 0,3 mm. Ja ir interese un pašam nav dabonamas, dod ziņu.
Nu jā man līdz +50 vēl laiciņš jāpadzīvo :D...
Uh paldies, labi padomi!!
1. Vai tomēr tās 2/3 dūmkambara nebūs kāda teiksim 2kg brekša astei pa karstu? Kā jūs, kas lietojat Buma mucu regulējat temp. tikai virinot augšējo vāku?
2. Bums, kā sanāk tāda vista negriežot uz pusi kā grāmatu? Nesanāk stipri ilgāk kūpināt vai viducī šī arī kūpināta sanāk?
Kad Tev būs pāri 50-/stingri/ tad arī par maniaku paliksi Tavā vecumā es par tādām lietām pat nedomāju.Tas viss saistīts ar vecuma marazmu :DDDDDDDDD