Ar nēģi tā kā guntarskl rakstīja Nekādu specifisku knifu naf.:)
Fsh Bez tādiem parametriem 4 un vismaz 120 no konserviem /gaļas /butilismu neiznīdēt Vienkārši bez spiediena augstāku temperatūru par 100 C nedabūt
Kūpināts nēģis ir oki bet domāju vairāk tas procesa dēļ,var iecepumot un tekstu nobīdīt,labāk jau tad uz oglītēm uz fikso uzcept!
2 bumsis
Lasu un priecājos par tautas meistariem!Bumsi Tev tās tehnoloģijas tādas bīstamas: 4 atm,135 C.Es tik domāju cik gan tu esi eksperimentējis savā dzīvē!:-)
Esmu nēģus kūpinājis. Neko tur sačakarēt nevar:)
Bļodā uz nēģiem uzbēru sāli, riktīgi izmaisiju. Tad ņēm aiz galvas ar otru roku nobrucina(apnem un izvelk caur plaukstu) sāli ar "puņķiem" nost. Ar to pietiek. Tālāk uz kūpinātavu, kūpina kā jebkuru zivi.
Uzliku to santehnikas termometru, bet man ir aizdomas, ka viņš kaut ko citu rāda:)) Neticu, ka pie 70 grādiem stundas laikā var izkūpināt zivi:))
Kā tur arī nebūtu, bet pie tā pieturos:))
Jautājums visiem GURU par nēģu kūpināsanu. Ir karstā kūpinātava ar resti (normāla - 10 - 12 vistas lien iekšā) - kā notiek process? Cik ilgi, temp?
Ir visādas žuves kūpējušas - nēgis vel ne - gribēju "metodom nauchnovo tika", tikai sačakarēt bail!
Dodiet padomu
paldies bums par info, kaut kas būs jādomā par to autoklāvu, līdz šim bundžas karsēju vienkārši katlā 6st, visu laiku sanāca Ok, bet no pēdējās partijas dažas bundžas ir ieņēmušas sfērisku formu, tā kā šo to vajadzēs tajā lietā mainīt.
Netā ir šāda recepte -tā domāta stikla 1/2 l burciņām tur nevar izmantot tādus spiedienus ,kā bundžām
Sagriež meža gaļu nelielos gabaliņos, apmēram 2x2 cm. (Var arī rupji samalt) Pievieno sāli, melnos maltos piparus un saspiestus ķiplokus. Sapilda 1/2litra burciņās, aizvāko ar metāla vāku. Tad sakrāmē autoklāvā (sutu katlā). Man autoklāvs taisīts no gāzes balona. Tajā iet 21 1/2litra burciņa. Sakrāmēju 3 stāvos, ūdeni ieleju kādu centimetru virs augšējām burciņām. Autoklāvu aiztaisu, iepildu gaisu 2atmosfēras. Un liek uz uguns. Karsē, līdz termometra stabiņš ir 115 grādi pēc Celsija skalas. Tad ņem nost un atstāj, lai lēni !!!!! atdziest līdz rītam. Tad pakāpeniski izlaiž gaisu un taisa autoklāvu vaļā. Steiga šeit neder - var burkām vāciņi nolekt nost. Labu apetīti.
ņemot vērā ,ka gaļas daudzums vienmēr ir lielāks,darbinu lielo autoklāvu -paredzēts 55 kārbām tur tehnoloģija ir drusku savādāka .kad kārbas ir ieliktas spiedkatlā tās pārlej ar karstu ūdeni tad ar kompresoru sadzen spiedienu līdz 2 atm Kad viss izdarīts liek uz uguns process ilgst 3-4 stundas kad spiediens sasniedz 4 atmosfēru spiedienu un temperatūra 135-140 grādi slēdzu gāzi ārā un visu atstāju līdz rītdienai .Otrā dienā kad spiediens ir nokritis un ūdens atdzisis-spiedkatlu taisu vaļā ,kārbas ņemu ārā -marķēju un lieku ledus skapī.
bums
paldies par bildi, vai gaļu esi licis bundžās, kāds režīms vajadzīgs karsējot Tavā katlā????????????
Bums
tas nu nemaz nav godīgi,mans vēl ciemos uzprasīsies uz tādiem kūpinājumiem:)
mlg2- šodien pirmo reizi pamēģināju zandartu kūpināt sasietu /tāpat kā zuti/ Iznāc nu ļoti labi
maigs un sulīgs Doma tāda ,ka visu paveica sasietais vēders-tas tauciņš palika zuvē iekšā.
Iesālīju gaļu šovakar, nākamnedēļ taisīšu pirmo mēģinājumu ar cauraudzīšiem. Kamēr lašu nav nevar tak namiņš dīkā stāvēt...
Bums
manam siekala tek:)))
Nu redz Zaceps Tev apskaidroja Man nebūs klaviatūra jāklikšķina :) Paldies Zacep:)
Zacep-paldies,tagad pavisam skaidrs!
Laba ideja!Būs jāpamēģina ar Peipusniecēm,vajadzētu būt oki!Tik tā kā pats ziemā praktiski necopēju tad būs jāreketē kāds rīdzinieks vai jātaisa barters ar lucīšiem:)
Hook Tu bikiņ nesaprati,Bumam tie dūmi tikai no tām ābeļu pagalēm,bet kurtuvē kurās parasta malka.Tā kūpinātava sastāv no 2 mucām,viena virs otras,apakšējā kurās,augšējā kūpinās.Par niansēm jautā Bumam,bet tas jau šeit iepriekš ir stāstīts.