atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Zivju pagatavošanas receptes

aigarsa2 27.11.10
šito citreiz....
...... vienkārši reņge marinādē...
Paņem strimalu(reņgi) iztīra, atstā tikai fileju, lielām strimalām var ribas arī izgriezt(ja nepatīk asakas) ievieto marinādē, kuru pagatavo šādi, sāls, lauru lapas, pipari, smaržīgie pipari(nedaudz), uzvāra, pievieno etiķi un sīpolus(daudz)..pēc diennaktis tie ir gatavi- ēd parasti ar kartupeļiem kažokā....var sagriezt smalkāk marinēto strimalu kopā ar marinētiem sīpoliem, krējumu un majonēzi klāt !
Brētliņa- brētliņu var tīrīt var arī netīrīt, iesaku no mazās zivtiņas fileju izgriezt, sāli(padaudz), nedaudz krustnagliņas, lauru lapas , smaržīgos piparus, pilngraudu piparus, etiķī, ..°..pēc diennaktis gatava zacene! Ēd ar rupjmaizi, margarīnu.... MMMMM...Nu vēl baltvīnu...
gintsgg 12.11.10
Paldies , Guntar !
Ā, to pats esmu darījis :)) Tēvs kaut kā īpatnēji , ilgstoši sautēja, pirms tam etiķūdenī ar pienu turēja uz nakti...
guntarskl 12.11.10
Labi, bet man jau liekas, ka es to recepti vairākas reizes jau publiskoju. Varbūt tas bija zivē, neatceros:)

Visupirms noķert līdaku vajag:)
Kārtīgi notīra, tā lai balta, un neslīdīga(nevienam neuzticu).
Nogriež filejas. Ja līdaka brangāka, tad virs ribām gareniski nogriež muguru nost, un atstāj kotletēm. Ribu un vēdera daļu sagriež gabaliņos, lielai līdakai var atgriezt arī ribas nost, tad būs vispār gabaliņi bez 'kauliem'.
Zivi apkaisa ar tuč tuč sāli un citronpiparu. Cep miltos un olā. Sacepto liek cupā, noderēs:D
Pannā sacep sīpolus un burkānus 50:50, cik kurš grib, jo tā līdaka ir, nu paši sapratāt, salīdzinoši ar pārējo.
Nu tā, kad vis sacepts, kārto pannā pamīšus zivi un burkānus ar sīpoliem, kamēr panna pilna. Mūsmājās ar vienu zivi šito recepri nekrāmējās:) Tapēc to daram katlā.
Nu, kad vis sakrāmēts, pārlej ar saldo krējumu, un "uzvāra" līdz kādam ceturtajam burbulim. Nu, tā uz aci.

P.s. Vispār šitai receptei vajag zandartus, jo līdaka ir....nu paši saprotiet:))
Kāds troļļu mēles pazinējs vēl varētu receptītes brīvajā laikā patulkot...
Ozolisch 12.11.10
Atradu interesantu saitu dānijā par zivju filēšanu.
Tajā skaitā arī butes.
http://mikandersen.dk/opskrifter.htm
Eleganti viss ar bildēm parādīts.
Teiksim tā, es nevēmu, bet bija kas vemj uzreiz :))
gintsgg 10.11.10
Roli , dīķgliemeži taču tās pašas midijas vien ir , nevajadzētu būt tik traki ka jārij bez domāšanas , daudzās valstīs tās ir delikatese un ēd svaigas ar citrona sulu .
Dīķgliemežu recepte,tos liek uz oglēm..atverās čaula, nedaudz pasautē(lai nedabūtu infekciju), vedera saturu atgriež, ēd bez domašanas , uzreiz rij, lai nenāktu atpakaļ :))
Nē , man "izdzīvošana" bija tikai LV apstākļos, no ogām varēja tik krūmos sēdēt :)) Vajadzēja laikam opi vairāk pratināt, tad būtu zinājis, kas un kā :))
Vinnijs79 09.11.10
Tas viss ir pupu mizas salīdzinot ar islandiešu delikatesi pūdēto haizivi, vo tā ir manta!
Nultrijas man bija lauku mājās, pasaku varu sacerēt:) audzēt, sev dārgāk sanaks :)
Ne jau es no laimes šos ēdu....Vardes un jēlas zivis mums arī vandīja, cilvēka saprāts visādus jokus met....Badā garšu īpaši nejūti ! Bet nagjes omcenes teica friči rija vēsā mierā :))
bums 09.11.10
Nūtrija tiešām garšīga kūpināta ,ja vēl etiķa marinādē oj ......:DDD
bums 09.11.10
Varžu kājas garšīgas maķenīt pēc vistas smeķo tikai maigākas Krokodils arī pēc vistas filejas
urmaas 09.11.10
Kilka
atceroties koju laikus.bij mums tāds Mieriņš Aivars kursā.tas no mājas veda nūtrijas tušonku,mājās gatavotu.vot tā bij štelle!
:)))
Bums , man nācies visus rāpuļus ēst un galināt, kad bads kuņgī nabaga laimes nesēju(zalkti) noēda uz nebēdu :)) Mūs izglāba buks :))
bums 09.11.10
Ezi būtu žēl ,bet čigāniem ezis un jēra galva tā ir pirmā delikatese.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs