A.god. un visādi citādi cien. Bumša kungs!
No mana pagasta rīt izbrauc pajūgs uz Rīgu. Ja, gadienā, nonāks galā, tad 43 ēkā būs atrodams zaļš urbis, kuram būtu vajadzīgi jauni asmeņi un profilaktisks remontiņš. Telefona nr. ir pievienots...
Lūgums nezvanīt naktīs - briesmīgi greizsirdīga sieva...:o))
p.s.
Par zivs horoskopu perfekti pateikts! :o)) Kā ar kulaku pa aci. Aš apraudājos no smiešanās...
Kilkan Azarta spēles nespēlēju ja nu vienīgi zoli uz intresi.:DD Visādi ir gājis :DDDDDDDDD
Jāa nu tas ir kas Unikāls, kur vispar ko tadu var izrakt :D
:)))) Prikolīgi....žēl ka precīzi, nav no iebilst:)))
rit netieku,mos 4vai5dien 130 mora pro 2 parisi,butu baigi ok.
andrejs7 man jau ir uztrīti zaļajai Morai varu samainīt Tavus uz gatavajiem Rīt atstāšu veikalā .
Bums.ja ievedisu nazus morai uztrit no rita,vai ir iespejams pec kadam 3 stundam vinus savakt?neismu vienkarsi ridzinieks.
BUMS Vecajam tāda ir...man patīk tas dažādais biezums bļitkai...karotveidīgs...es šim ar acis uzlīmēju...bet viņš jau man ,,murmulists,,...vajadzēs konfiscēt...pa kluso:)

Salmo Nr-2 zelts maķenīt pietūnēta Ala Bums
Diemžēl nenomēģināta -kofiscēta ,Lai jau Ugāles puikam ķerās Ne asakas :DD Jūtu ,ka būs laba :DD
Viss gatavs startēju uz Bruņinieku 43 Vakarā varat paņemt savus borus ;DD
Bruņenieku 43 ja līdz vakaram nogādāsi rīt no rīta 10-30 saņemsi gatavu :D
To Bums ! Vai drīkst uzzināt adresi kur var nogādāt"" moras"" nažus uzasināšanai ? Esmu vīlies Salmo meistaros.
Bumsi, liels paldies!!! paciņu saņēmu, laikam pasta darbinieki domāja, ka narkatu sūti man, jo tas pulveritis bik pabiris mazliet :D:D:D-gan jau ka bij atverushi paluret kas par pulverīti..... :D:D:D:
Bums, paldies par jauniem asmenjiem zaljajam borim (kas attēlā). borē tiešām viegli un bez lielas piepūles!!!
Pašlaik tapšanas stadijā ir 3 mm pus apaļie naži ar lēzenāku leņķi priekš 130 mm boriem no tērauda G65 Atļāvos taisīt plānākus ,jo tērauds ir ciets un vijīgs /atspertērauds/-nebaidās no lūzumiem un zobu tur labi No šis markas top arī Morai Sand Protection naži/eksperimentālā partija 4 naži -provei /Tests būs žostkijs Uz ledus tiks izbērta grants un tad borēts.Cerams ,ka nofilmēšu un ielikšu You tubē
Šodien noprovēju jaunos nažus MADE IN BUMS , nu tā tik ir manta , mans krievs nekad tā nav dziedājis , diez vai mori un rapalnieki griež labāk , tā kā sviestā , un galvenais tik klusi un tik viegli , ne viss urbj , bet spēlējies , jā būtu vajadzība , mierīgi 200 caurumus neatejot no kases varētu izurbt .
Bumsi , MILZĪGS PALDIES !!!
Reņģe marinādē
Nogriež galvas astes iztīra iekšas ,nedaudz apsāla Reņģes apviļā miltos olā un
Cep no abām pusēm Izceptas atdzesē. Aukstas.
Marināde
Aukstā ūdenī 0.5 litr. Ieber 1 tējkaroti cukura ,nedaudz sāls /pēc garšas/ 2 lielus sīpolus sagriež ripās un ieber marinādē Pievieno 5-10 gab smaržīgos piparus
5-10 gab melnos piparus. 1-2 lauru lapas.
Liek visu uz uguns ,kad marināde sāk vārīties to no uguns noņem pēc 2-3 min
Pielej 1 tējkaroti etiķa esences..Atdzesē un pārlej reņģes ar aukstu marinādi.
Ja procesu grib paātrināt reņģes pārlej ar karstu marinādi.
Reņģe želejā
Reņģēm nogriež galvu pārgriež pa muguru un izvelk asaku Ja vēlas drusku uzsmērē sinepes , apsāla .Abas pusītes saliek kopā apvārta miltos un cep eļļā .Atdzesē aukstas.
Želeja
1. Uz 200 gr ūdens ņem 2 tējkarotes želantīna./iepriekš izmērcē/ pievieno ½ sīpolu ,piparus sāli ,nedaudz cukuru.
2. Ūdeni ar sīpoliem un garšvielām uzvāra .Pēc tam apmēram 2-3 min pievieno izkausēto želantīnu ,mazliet pielej etiķa esenci apmēram ½ tējkarotes
3. Atdzesē un līdz ko sāk recēt lej virsū izceptajām reņģēm
Vislabāk reņģes ievietot mazos un lēzenos traukos un pārliet ar marinādi.
Pašlaik ķerot vimbas iesaku ļoti labu pagatavošanas recepti Iesaku pamēģiniet:
Vimbai breksim
: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 2,5 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties