Vinnij, drīkst...?! Ā, ... tikai vienu, nu labi, lai iet ar-
reksis ceppeškrāsnī
atšķirībā no citiem, kāttu mēness tuvums ietekmē pozitīvi :DD
Man jau bērnībā teica, būšot tirdzniecības darbinieks. Tāds nu eamu!
vinnij..., nezinu no kurienes tu esi nācis, bet āķis tev lūpā! Tā turpini..., vēlams par gadalaikiem.
Laikam pie plīts, kādu reiz, ir stāvēts
Vai tad divus pavārus nevar? Tāpat kā 2vas saimnieces virtuvē? Nu diez vai viņi "sakausies". Vīri, tomēr :))))))
Grieseej - šķiet, ka 1.maija pavāra vieta ir aizņemta, kā jau bija arī iepriekš gadus, ne? ;))
Ja pavāram galva strādā, tad, nav tāda kustoņa, kuru nevarētu pagatavot garšīgi!
Griezēj:)) Copmaņiem - nekādu problēmu! Devu, dodu un došu padomus! Strādāju cilvēkiem , nevis ierēdņiem :))
Es ar fanos pieraxtos, ja drīxt. Nu dikti garšīgi isklausās :)
Ko May1 dari? Ir varianti, varbūt
Emka:) dārzeņiem jābūt puslīdz mīkstiem. Kā to panāc, tas tavā daļa.
Gint:)) Tu jau tāds kā mans fans kļūsti :))
Zupai vajag, kartupeļus , burkānus, papriku,ķiplokus
sīpolus, zaļos zirnīšus un baltmaizi, saldo krējumu. Metam zivi katlā, vāram. Noņemot putas, pievienojam dārzeņus, (izņemot zirnīšus). Kad viss gatavs, izņemam visu, buljonu nokāšam. Atdalam zivi no asakām, Dārzeņus saberam blenderī un samaļam. Pievienojam zivju gabaliņus, saldo krējumu, buljonu. Gaidam pirmo mutuli, tad zirnīši un apgrauzdēti baltmaizes gabaliņi!
vinnij, nav labāk tos drāzeņus aptvaicēt ? Vai tur pofig, galvenais lai ledu dabū nost...
A par tiem asariem. Uxā vai ta ar visām zvīņām?
Tas būtu ļoti laipni , rītā izvārītu .
Varu zupai ar piegādāt:))
-šīs receptes izlasot ,jābrauc copēt gribi vai nē..,nu dikti kārdinoši .. :)
Izklausās interesanti , jābrauc vēdzelēs , pašreiz tikai 3 vēdzeļu galvas palikušas zupai .
Tad nu tā! Ņemam vēdzeles gabaliņus, apsālam , nokaisam ar pipariem un cepam. Veikalā ir nopērkami dārzeņu asorti, saldēti, tos apvāram. Kārtojam traukā, kopā ar zivi, pārlejam ar saldo krējumu, pievieno kapātus zaļumus ( dilles, pētersīļus), mazdrusciņ kariju ( beram tā pat kā piparus) . Liekam cepeškrāsnī 150-200 grādiem, aptuveni uz 10 min. Tad , pārkaisam ar sieru, ( holandes vai krievijas), liekam atkal cepeškrāsnī, līdz siers kļūst brūngans. Pats šodien pamēģināju, nu ļoti patika! Produktu izvēli diktēja ledusskapja saturs, rezultāts priecē :))
Tagad vimbu cops Recepte gurmaniem
Vimba var arī vairākas
Rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 2,5 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti riņķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no augšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties Parasti visa pārējā zacene paliek uz galda ,kamēr šī nav nolikvidēta :DD