Bumsi :)) nu ar to kukaini man bijusi maza darīšana. Vienu varu točna pidāvāt, ja domāšana nav piesārņota ar stereotipiem:)) Man jau liekas, ka nav gan :))
šodien tirgū nopirku Mencu.
Iesakiet kādu recepti, izņemot cepšanu.
Man aprīļa beigās sāksies zuši varētu kādu jauninājumu -kūpināšanu auksto gaļu varat nepiedāvāt viss jau zināms .Kaut kādu citu fišku gribētos -pirmos varbūt pat uz lieldienām nāksies šmorēt :DD
Labi kungi :)) kad vajag ideju, kā pagatavot ko garšīgu, dodat ziņu :))
Gint tur jau irrr tā fiška ,ka ūdens nelaiž klāt tos specifiskos sldētavu smaķeļus pie zifs Un vēl -zivs salā tā pat kā saulē žūst -protam lēnākos tempos Voblu arī ziemā taisa izsaldējot :DD
Zušus sldētus uzglabā tikai ledus mantelī Nejaukt ar zivju atdzesēšanu Ledus mantelis ir vajadzīgs ilgākai uzglabāšanai :DDJa ir intrese varu pastāstī kā to mētelīti uzšuj :DD
Cienītais meistar,īpaši nesatricinies,iet domu apmaiņa!
Nu tas jau ir tas pats ko es teicu , tetrapaka vai celofāna maisiņš liela starpība nebūs , un ūdenī sasaldēts no svaiga maz ko atšķirās .
Starp citu es tā savu laik vedu mājup līdaku un asru filejas no Ālandiem-tas bija tad kad Somi līdaku par zivi neuzskatīja,un mājiņās bija ledusskapji ar sldētavām-nevis kā tagadiņ vienas aukstumlādes :DD
Vot tad gan var palikt ''ķirsī''...DDD
Cienītā publika :)) Zilskābes daudzums mūsu zivīs nebūt netuvojas kaitīgajai robežai. Šie pastāstiņi par mūsu kaitīgajām zivīm mani vienkārši tracina!
Toni pareizi kauliņos koncentrācija ir lielāka bet pašā ķirsī arī viņa irr tikai deva ir stipri niecīga .Koncentrācija palielinās ja liek ķiršu kompotu ar visiem kauliņiem -tad gan var sanākt ziepes kaulīņus graužot un meklējot tur iekšā riekstiņus:DDD
Ar piebildi -ķiršos zilskābe koncentrēta kauliņos...DDD
Tik cik zilskābi apēdat ēdot ķiršus Jūs būtu sen apmiruši Un asarim šis vielas ikros ir stipri mazāk .Tā ir zivs dabiskā aizsardzība pret parazītiem un cilvēkam tās koncentrācija ikros ir nekaitīga .Delikatese -protam jāizcep jo tas tomēr nav kaviārs.:DD
Ja tādu tekstu raksta Bumsis, ticēšu uz vārda! :)) Guru tomēr!
Ja gribat ilgāku laiku saglabāt garšīgu un frišu zivi/fileju/ ņemat tetrapaku liekat iekšā fileju visu pārlejat ar ūdeni un saldētavā iekšā -17
Man ir 2 gulošās viena Elektrolux otra izbijusi sldējuma saldētava/tādas kā veikalos un benzīntankos/kad vajag ko uzcept -ņemam asu nazi vai zāģīti un nozāģējam no tetrapakas tik cik apēdīsiet pārējo apakaļam skapī atkausējam un uz pannu virsū Dodu garantiju ,ka starpība starp svaigo un šādi uzglabāto būs niecīga un ja Jums to nepateiks pat neatšķirsiet.Man šādā veidā bija ielikti zuši un viena paka bija aizgulējusies saldētavā 2 sezonas Nokūpināju un noēdās :DD kā svaigi :DDD
Par zilo negribas palikt,un mirt ar negribas.Pagaidām jūtos labi.:)
Zilskābe=Ciānūdeņradis ir stipra inde - tas iedarbojas nāvējoši pat par 0,05 g mazākās devās!(Vikipēdija)
var palikt par ZILO! Ja nopietni-tā ir inde.
Kas var būt no tās zilskābes?