uldēn,kad ta sakarināji ,ka tagad jau var lobīt..?
uldēn
Pagrabs vēss, vai silts (daudzstrāvenēs:-)
to tonis
pagaidām mušas neesmu manījis,vasarā zivis nevītinu nemāku raudas ķert:))
A,kādeļ iekšas jāņem ārā ,lai mušiņām būtu kur ielīst?
to jeeska
Mans bauda šā gada pirmo vītinajumu:)
Es izņem raudai iekšas-tad spainī zivis kārtu rihtīgi apber sāli,atkal zivju kārtu u.t.t. līdz zivis beidzas-tālāk spaini ar slogu pagrabā uz četrām dienām.pēctam zivis uz kādu stundu pamērcē ūdenī ,tālāk mans caur °žāvētavu dūmu garšu iedot un opja malkas sķūnītī izkabinu vītināties; kaut kā tā.
Uldēns jau pirms iemešanas vienreiz bij salējis ...un sākas viss no gala....:DD
to kilka
vispirms zvaniņu uzkabina:))
Varat īsi aprakstīt procesu voblu taisīšanai-cik sāli, cik ilgi jāsāla (zivs izmērs 200-300g rauda), kur vislabāk kārt?
Atvainojiet, nu nemeklēšu es 33 lapās. Kam slinkums varat nerakstīt:-)
Uldeen - kā tas ir ...iemet...un salej???
Vai tad jāielej nav pa priekšu? :0
tur jau daudz gudrības nevajag,kāts ar testu vismaz līdz 150g-iemet uzkabini zvaniņu un salej:))
Uldēn :)) labprāt pacopētu kopā. Man tās zināšanas par Gauju diezgan vājas :))
Man patīk - seinass noķēris beidzot lielo asari, tagad visās tēmās cenšās uzdot kādu jautājumu un linku uz bildi piemest klāt ;)))
to vinnijs
Kad Siguldā saks vimba ņemt-jāaicina tevi uz copi:))lai vari realizēt daļu recepšu:))
Zivniek ! :D
Punkts nr 2. :D
seinaas:
1. par to tavu asari šeit jau visi visu saprata...pietiks
2. ja tik ilgi esi glabājis ikrus, tad labāk ar viņiem nedari neko
3. izlasi šīs lapas lietošanas noteikumus....
kāds var istāstīt kā labāk pagatavot asara ikrus?
Ā, par zuti?! Drīkst vienu..., nu lūdzu, lai iet ar.
Tātad tā, ... vasara, zaļa zālīte...pikniks, bērni rotaļājās ar uzpūstiem krāsainiem baloniem...Tētis tikko pārradies no nakts copes
Grillēts zutis
Cik nu kuram garš..., nu vismaz uz 1/2kg. Zuti nomazgā/norīvē ar sāli, nosusina, sagriež 5-6cm gabaliņos un aprasina ar vienu tikko spiesta citrona sulu. Atstāj ievilkties 15min.
Pēc 15 min. viegli nosusina, pārziež ar augu eļļu un liek uz režģa iepriekš sakarsētā grillā. Var katru gabaliņu iepriekš ietīt folijā. Grillē 12-15min. Gabalus vairākas reizes apgriež.
Zivi kārto uz šķīvja, uzkaisa sāli un dekorē ar svaigi grieztām dillēm. Pasniedz ar sviestā apceptiem rīsiem un Vinnija avokado salātiem vai ar svaigu gurķu un skāba krējuma salātiem. Labu apetīti
Es te tā padomāju, drīz grila sezona sāksies, vai cope pie ugunskura. Vajag lielus kartupeļus, sviestu, sīpolus,dilles,sieru, zivs fileju. Lielos kartupeļus ar visu mizu vāram, bet ne līdz pilnīgi mīkstam. Nedaudz atdzesētm kartupelim nogriežam cepurīti, izgrebjam vidu ar karoti, (pārāk nevajag aizrauties) Izgrebto sakapājam un pievienojam pārējās piedevas + sāli un piparus. Sapildam atpakaļ kartupelī, ietinam folijā un cepam 15-20min. Lai labi garšo :))