Piratello - piešauj biezpienu speķa vietā:))
Sveiki...
radaas jautaajums...
Visur kur redzu receptes par zivju kotleteem tieshi makshkjernieku gaumee, liek klaat spekji... jautaajums, kaapeec...???ko dod spekjis??? pac saorganizeeju kotletiites no rengjeem, salikaam spekjiti, rezultaa diezgan trekni palika...un aukstas tas ari kjepigas...spekjiigas..., naakams domaju meegjinat bez spekja..., bet jautaajums paliek aktuaals, varbut kaads var pateikt???
vo tas gan ir baigi feinais :))) šito es ar labprāt dzirdētu :))) bet gulēt gan ne ar vienu nesolos :DDD
Labadiena!
Nav gluži par zivīm, bet...
Ja, gadījumā, kāds man "pa kluso" - pa visu forumu izpļurkstēs Ķekavas girosa recepti, es apsolos pārgulēt ar jauko kaimiņieni no blakusmājas...
:o))
Siluro, zināma taisnība Tev ir, marināde der daudzām zivīm, pat mencu tajā esmu marinējis.
vakar liku lietā Vinnija recepti, saliku raudas mango čili mērcē- ļoti interesants garšu salikums. Ir vērts pamēģināt. Man gan liekās, ka tajā mērcē labāk iederētos līdakas vai zandarta fileja.
Ar sastāvdaļu daudzumu, kas minētas receptē, pietika, lai iemarinētu 17 Peipusa raudas
Vinnijs strādāja, pelnīja naudu. Mjāāā, reiz bija laba sadaļa.....
Винни, Винни!
Uristiem vienmēr liek risināt kāzusus. Lūk arī Tev. Kā kārtīgam copmanim - man ir ledusskapī speķītis copes sviestmaizei 100gr, 3šķēles "klasiskās saldskābās", 2 olas (derīguma termiņš iztecējis), motilis pa 5 lati (neiemācījos tā arī gramos rēķināt), sliekas viena LV porcija pa 1,2 lati, baltie ģimenes paka pa trīnīti. Ā.... saldētavā ir 5as garneles - tās vimbām - tās labāk neizmantot. Vienīgā lādzīgā lieta - cepums - "Selga" - 07. ........... Karoče..... Gribu soļanku..... Ув. тов. Друзь! Ваш ответ!?
kilka.Nu vismaz uz sīļķēm var ietaupīt.Guten appetit!
tonis
Tevis ieteiktā marināde ar ingveru līdaku marinēšanai vienmēr guvusi nedalītu sajūsmu, kur vien esmu to demonstrējis un devis gatavo produktu nogaršot ;))
kamēr Vinnijs domā, ko izdarīt ar vimbu...
ņemam vimbu/nu ap 1/2kg/, galvu nost, ar filēnazi pa vēderu līdz astei, zarnas ārā, ar pirkstu atpakaļ gar centrālo asaku, no vienas puses un no otras, atdala no asakas. Sajauc 1d.cukura, 2d.sāls un ierīvē zivi. Uzliek uz šķīvja, ar zvīņām uz augšu, pārliek slogu un novieto vēsumā.
Nākamā dienā skrien pēc Tērvetnieka. Griež uz apsmērētām sviestmaizēm, pārkaisa ar pipariem, nedaudz uzspiež citronu sulu.
Manai meitenei garšoja, teicu, ka taimiņš
ja gribi ātro ,tad pārgriez vimbēnu pa muguru ,atdali no mugurkaula,sajauc sāli ar cukuru 2:1 ,apsāli ,nedaudz citronpiparu ,saliec kopā un leduskapī iekšā.
Tuvojas vimbu laiks...Ko darīt ar vimbu?!
Vinnij, vari...? Nu, vismaz, vienu ātro
Īsti pareizi laikam tas nebūs,un arī 200g raudai nez kas uz tām ribām vairs nepaliks...
Ar mušām jau vēl problēmas nav, tas jau vasarā.
uldēn
Līdz vasarai vēl tik tāāālu.....hoķis , vasarssvētki pirmie pikniki...tici man ...neizvilks.:-)
Mušas sadēj, ja izkarina slapjas zivis. Es pēc sālīšanas nomazgāju, un obligāti nožāvēju, izlieku saulītē un pagrozu lai nožūst. Kā uzkar slapjas, tā muša klāt pēc 10 sekundēm.
Uldēn, obligāti pakūpināšu, nebiju iedomājies:))
laikam pirms trīs nedēļām,tagad vēl viens simts sālās,vasarā būs ko pie alus grauzt:))
to jeeska
diezgan vēss -privātajā,
vēl viena lieta kāpec ņemu iekšas laukā- ribas pasūkāt var nav iekšu rūgtuma...