Ņemam zivs fileju, apkaisam ar garšvielām+ baziliks, atstājam savilkties. Rīvējam kartupeļus uz rupjās rīves + ola+ karote miltu+sāls un pipari. Paņemam zivi, apviļājam miltos. Uz karstas pannas kārtojam rīvētos kartupeļus pēc zivju izmēra, kā pankūkas, uzliekam virsū zivi, tad pārklājam ar kartupeļu massu. Kad ir apcepies, liekam cepeškrāsnī, vai mikroviļņu krāsnī izkarsēt uz kādām 5min. Tad gatavojam dzērveņu mērci, vai mārutku mērci un grabinam iekšā! Lai labi garšo! :))
Labvakar kungi, zivju bendes :)) Ir ienākusies jauna zivju receptīte, diezgan universāla :)) Interesentiem skaļi svilpt! :))
kjiishezera kjiisim arii nav ne vainas :) sevishkji tie vinja spilgti oranzhie ikri !!!
Tikko nogaršoju ceptus ķīšus,,,mmjāa..tas ir jānobauda !!!
-runa iet par Peipusa ķīšiem .
sausa... tad jau tas shpeks jaaliek tikai vecaam ziviim:) siikzivtinjama nafog laikam nevaig:D
speķi liek lai kotlete nesanāk sausa.
Piratello - neliec speķi, nu lūdzu, neliec. Man garšo, es lieku, tev negaršo, neliec. Bet Anatolijs piegriež kabačus un viņam garšo tā. Nekas nav obligāts:)))
-speķi liek -sulīgumam un garšai.. :)
Boroda...nu bet KAAPEC to spekji jaaliek?:)))
Speķi (ne nu gluži ukraiņu gaumē), lieku pie līdakas kotletēm. Bet sieviešu daļai - bez speķa, ar biezpienu. Un pirms met kotletes uz pannas, uzkarsē eļļu, nevis uzreiz aukstā:)))
Nu parasti liek ķiploku klāt,tad garšigāk,nedaudz sarīvē un pārber. Pec tam tik spej noēsties :)
piratello
par speķi gan neko nezinu, bet malto gaļu gan vienmēr piešauj klāt - no tās nekas speķains un taukains nesanāk....bet vajadzīgo konsistenci gan iedod :))
Boroda...
fig vinj zin, ber darits tika kaa ir receptes.lv..., 100-200gr spekja... un rengjiites ari bija kaadi 3kg...vaidzeet itkaa but ok... bet jautaajums palika neatbildeets, nafig to spekji vajag?:)
siipolji, chiploki, ok...:))tas skaidris...
Par čiploku nezinu..neesmu pārliecināts... Par citronu-jā,skaitās,ka lasim labi,bet etiķis tomēr labāks(vairākuma viedoklis)
Raihs, neredzu Tavā receptē čiploku...daudz čiploku:)))
Kad nākošreiz šmorēsi, iegriez fileju līdz ādai 2 cm biezās šķēlēs, lai sālīts, pipariņš, etiķīts tiek vairāk klāt.
Ja kādam nepieņemams etiķis, berat citronpiparu, jo skābumiņu vajag:)))
Šim gadalaikam aktuāla,pārbaudīta un par ideālu LV tumšajiem,ne īpaši rozīgajiem lašveidīgajiem atzīta recepte,ko pats regulāri izmantoju un uzskatu par labāko šo zivju utilizēšanas veidu:
Ņem lasi/taimiņi-pārdala uz pusēm(plakaniski,protams). Labāk izņemt mugurkaulu. Tādu pusīti liek uz uz divās kārtās klātas folijas,folijas maliņas uzloka uz augšu ,tādejādi veidojot trauku,lai cepjot nekas netek ārā. Apkaisa ar sāli,pipariem,utt,obligāti uzlej pāris korķīšus etiķa,liek virsū sķēlītēs sagrieztu tomātu,tad Provansas majonēzi,un pa virsu Krievijas siera sķēlītes. Atkarībā no laša/taimiņa lieluma un cepeškrāsns specifikas cepj 40 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Piratello-neesmu šais lietās baigais spečuks, bet man izklausās ka tu esi pielicis zivi pie speķa:))