atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Zivju pagatavošanas receptes

vinnijs 16.04.11
Ņemam zivs fileju, apkaisam ar garšvielām+ baziliks, atstājam savilkties. Rīvējam kartupeļus uz rupjās rīves + ola+ karote miltu+sāls un pipari. Paņemam zivi, apviļājam miltos. Uz karstas pannas kārtojam rīvētos kartupeļus pēc zivju izmēra, kā pankūkas, uzliekam virsū zivi, tad pārklājam ar kartupeļu massu. Kad ir apcepies, liekam cepeškrāsnī, vai mikroviļņu krāsnī izkarsēt uz kādām 5min. Tad gatavojam dzērveņu mērci, vai mārutku mērci un grabinam iekšā! Lai labi garšo! :))
burtnieks 16.04.11
Sper vaļā...
vinnijs 16.04.11
Labvakar kungi, zivju bendes :)) Ir ienākusies jauna zivju receptīte, diezgan universāla :)) Interesentiem skaļi svilpt! :))
marti 07.04.11
kjiishezera kjiisim arii nav ne vainas :) sevishkji tie vinja spilgti oranzhie ikri !!!
epox59 07.04.11
Tikko nogaršoju ceptus ķīšus,,,mmjāa..tas ir jānobauda !!!
-runa iet par Peipusa ķīšiem .
Piratello 07.04.11
sausa... tad jau tas shpeks jaaliek tikai vecaam ziviim:) siikzivtinjama nafog laikam nevaig:D
eerglis 07.04.11
speķi liek lai kotlete nesanāk sausa.
Boroda 07.04.11
Piratello - neliec speķi, nu lūdzu, neliec. Man garšo, es lieku, tev negaršo, neliec. Bet Anatolijs piegriež kabačus un viņam garšo tā. Nekas nav obligāts:)))
epox59 07.04.11
-speķi liek -sulīgumam un garšai.. :)
Piratello 07.04.11
Boroda...nu bet KAAPEC to spekji jaaliek?:)))
Boroda 07.04.11
Speķi (ne nu gluži ukraiņu gaumē), lieku pie līdakas kotletēm. Bet sieviešu daļai - bez speķa, ar biezpienu. Un pirms met kotletes uz pannas, uzkarsē eļļu, nevis uzreiz aukstā:)))
silpeiv 07.04.11
Nu parasti liek ķiploku klāt,tad garšigāk,nedaudz sarīvē un pārber. Pec tam tik spej noēsties :)
Zivnieks 07.04.11
piratello
par speķi gan neko nezinu, bet malto gaļu gan vienmēr piešauj klāt - no tās nekas speķains un taukains nesanāk....bet vajadzīgo konsistenci gan iedod :))
Piratello 07.04.11
Boroda...

fig vinj zin, ber darits tika kaa ir receptes.lv..., 100-200gr spekja... un rengjiites ari bija kaadi 3kg...vaidzeet itkaa but ok... bet jautaajums palika neatbildeets, nafig to spekji vajag?:)

siipolji, chiploki, ok...:))tas skaidris...
guntarskl 06.04.11
Samēramies???:)))
raihs 06.04.11
Par čiploku nezinu..neesmu pārliecināts... Par citronu-jā,skaitās,ka lasim labi,bet etiķis tomēr labāks(vairākuma viedoklis)
guntarskl 06.04.11
Raihs, neredzu Tavā receptē čiploku...daudz čiploku:)))
Kad nākošreiz šmorēsi, iegriez fileju līdz ādai 2 cm biezās šķēlēs, lai sālīts, pipariņš, etiķīts tiek vairāk klāt.
Ja kādam nepieņemams etiķis, berat citronpiparu, jo skābumiņu vajag:)))
raihs 06.04.11
Šim gadalaikam aktuāla,pārbaudīta un par ideālu LV tumšajiem,ne īpaši rozīgajiem lašveidīgajiem atzīta recepte,ko pats regulāri izmantoju un uzskatu par labāko šo zivju utilizēšanas veidu:
Ņem lasi/taimiņi-pārdala uz pusēm(plakaniski,protams). Labāk izņemt mugurkaulu. Tādu pusīti liek uz uz divās kārtās klātas folijas,folijas maliņas uzloka uz augšu ,tādejādi veidojot trauku,lai cepjot nekas netek ārā. Apkaisa ar sāli,pipariem,utt,obligāti uzlej pāris korķīšus etiķa,liek virsū sķēlītēs sagrieztu tomātu,tad Provansas majonēzi,un pa virsu Krievijas siera sķēlītes. Atkarībā no laša/taimiņa lieluma un cepeškrāsns specifikas cepj 40 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Boroda 06.04.11
Alibeks 06.04.11
Piratello-neesmu šais lietās baigais spečuks, bet man izklausās ka tu esi pielicis zivi pie speķa:))

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs