Pajautā blakus tēmā !Tēmas nosaukums 2,5 kg dd!Atbilde būs ar garantiju.
kā vislabāk pagatavot ~1kg karūsu?
Zanders ir smeķīgs izčurkstināts eļļiņā!
:))
Vislabāk jau kūpināts, otrā vietā sama karbonāde.
Čau vīri. Parunājam par tēmu - Kā pagatavot samu! Wikipēdijā lasīju, ka sama ikri ir indīgi. Gaidam gardas receptes!
Iepilināšu bik darviņu tajās mazsālītajās vimbās :))
agrāk, kad ūdeņi bija tīrāki un mēslu mazāk vimbas kā caurceļotājas zivis bija tīras. Tagad (nu pēdējos 5 gadus) arvien biežāk noķerās vimbas ar melniem plankumiem uz spurām un gaļā. Tā ir vīrusu infekcija, kas IT KĀ cilvēkam neesot bīstama, bet kas viņu zin...
Tāpēc es personīgi katru vimbu rūpīgi apskatu un ja ir melni pleķi, tad tādas vimbas nesālu, bet kūpinu. Ja pleķu daudz, tad vispār...zem tomātiem...
ko, ko ...Kas, par asu?! Ko, ...Ā, par kotletēm...Labi, lai iet... cepās, cepās
Tuvojas līdaku laiks...Kā pagatavot zivi netradicionālā veidā?
Līdaka ābolu-sinepju mērcē:
Ņemam līdaku, nodīrājam, izņemam iekšas, nomazgājam. Sadalam 2pirkstu gabalos. Izdaram iegriezumus no mugurkaula. No galvas un astes izvāram buljonu. Tālāk, iegriezumos ieziežam sāli un piparus un uzspiežam citrona sulu nedaudz. Ļaujam 5min. ievilkties. Tālāk, ar diega vai koka irbulīšu palīdzību, „sašujam” sagrieztos gabalus, tādus kā ruletēs. Klāt „pietinam”, plānās šķēlēs sagrieztu speķi. Var šim mērķim izmantot zobu bakstāmos. Liekam uz pannas un sviestā apcepam /var arī eļļā/.
Ņemam, nomizojam lielu/labi būtu antonovka/ ābolu, smalki sagriežam, tālāk ņemam sīpolu, smalki notīram, sadalam aristokrātiskās/smalkās/ ripās un apcepam sviestā, apmēram 5.min. Pēc tam, pārlejam ar karstu novārīto buljonu, nu, tā lai nosedz. Samaisam 100gr. krējuma ar 1ēd. karoti sinepju un pievienojam mērcei. Apmaisam un uzsildam, līdz uzmet burbuli. Pievienojam sāli un piparus, pēc garšas. Ar šo mērci pārlejam izcepto zivi un pasniedzam ar eļļā, vai svaigi vārītiem kartupeļiem.
Labu apetīti, ne asakas
Onslov..., rijamais gatavs?!
Kamērt Vinnijs domā, mēģināšu kaut ko uzcept
marti, par veestuli "kaa uudenii skatiijies" :D
Marti,es daru,kā rakstīji.tikai manā skatījumā pusgatavs.Filejas samaļu[vienreiz]Cukurs,sāls ,drusku pipari,zem sloga uz stundām 6.Pēc tam šo masu stikla burkā un apleju ar olīveļļu.Nakti gatavojas.No rīta liec uz maizīti.asaku nav,no eļļas produkts mīksts un maigs.Liec uz maizītes,sīpolripu klāt un.....
dzhi > tas lai ievelkaas kopaa ar cukuru un saali, peec tam atver burku un priecaajies, ka buus veestule. varbuut pat no rapalas :D un to lauru lapu izmet.
kur to lauru lapu uz sausas zivs mest virsuu?!?!!?
marti. Cukuru arī vajag. Atrākais ir vimbu nofilēt, sagriezt mazos (kā rosolam) gabaliņos un tad iejaukt sāli un cukuru, lauru lapu pa virsu un ledusskapī iekšā uz nakti. Piperus un cībeli pie uzkošanas.
izvilkums no armakskeri.lv
"Notīra vimbu, pārgriež garenisku uz pusēm un noņem filejas gabaliņus.
Divas reizes izmaļu caur gaļasmašīnu, lai sasmalcinātos visas asakas, pielieku klāt sāli, nedaudz cukura un piparus.Samaisa un pēc 10 minūtēm vimbas masa jau ir saželējusi - var likt uz maizītēm. Labāka par lašmaizītēm varbūt nav, varbūt ir - gaumes jautājums, taču savādāka jau nu noteikti.Visiem garšo!"
sakaraa ar vimbu laiku! varbuut kaads zina taadu recepti, kur vimbas samalju un ees svaigaa veidaa? kaadreiz pie radiem (zvejniekiem no lapmezhciema) eedu taadu pastu uz baltmaizes ar siipolu ripaam. it kaa man staastiija, bet neatceros kaa bija. laikam kaut kas kaa kotleshu masai - pipari, saals... un viss. samalj, pieber samaisa un svaigaa veidaa smeeree uz maizes. super delikatese. gandriiz lasis ;) taa probleema bija taada, ka juuraa vimbas zvenjieki meta atpakalj, bet sievaam likaas, ka izshkjeerdiiba un shiis radiija manupraat baisi labo risinaajumu.
Nu ta mans ar,visiem saldus sapnīšus,lai blusas nekož.
man ir cē-cē-cē-pē ražojums, ar laba ;)
gudnaitčiki!
Vinnij,nu Tu salīdzināji,Zinger mantu ar mūslaiku gašmaš.mūslaiku nazīši ātri paliek truli un tad jau vairs točno naf šķirbas,elektro vai rokas dračilka.