tas pludinjam. gruntsmakshkjerei garnele ar slieku un balto, lai gan kjeraas arii uz pliku garneli.
parastaa slieka ar mushu kaapuru patrez topaa
Nezinātājiem..klasiskā pludināmā ēsma ir pušķis ķikuru un kādi trīs baltie;)
Lasu un smīkņāju...cik tad tā norma jums ir:)
Es ķēru ķēru un skatījos kā citi ķer....ēst vairs kūpinātās negribu:D
Notika kuriozs...tika smagi piesmieti slavenie kapari. Pinki ielika vienos vārtos...un kas pats interesantākais...vimbas kaut ko ne visai grib klasisko ēsmu...kā citiem?
a kaa var visus paakju dialektus paarzinaat?!?
dzhi
kā var nezināt kas ir kōļi
tie dzīvo aiz nokaltušu egļu un priežu mizām.
mizgrauži.
bija kaut kaada recepte vimbas pagatavoshanai kur tomaatu meerce ir iekshaa. nav kaads lietas kursaa?
malacis jurik tā tik turpināt!!!
es arī varbūt šovakar braukšu uz vimbām.
visticamāk ar grunteni.
kādas ēsmas tu izmanto vimbām?
es koļus un kapitāli kā vimbas tā raudas un sapali.
mans radinieks pagāšgad ar koli noķēŗa 2,5 kg. sapalu.
Arī beidzot atklāju sezonu. Ceru, ka vimbošanu sezonu vinlaicīgi arī nenoslēdzu, bet gadīties var visādi. kādās 3,5stundās norma aizpildījās. Ķērās labi un laika apstākļi lutināja. Izmērs arī tīri jauks. jēēē... beidzot tas tika darīts
Tieši tā, nav tik daudz svarīgs daudzums cik sāls un cukura attiecība, man arī labāk patīk 2/1. Parasti daru tā, no sākuma sajaucu cukuru ar sāli, tad ņem to Vimb un apviļā, cik pielīp tik arī ir labi!
to qwerty
Par cukuriņu neaizmirsi?
mans ņem divas karotes sāls un vienu cukura.
never, paldies, bet laikam esmu pārsālījis. Šodien pagaršoju . Sāļa kā vobla :( Cik daudz bija jaber sāli? Es tās filejas no abam pusēm tā mēreni apkaisīju un iesmērēju, bet nu laikam katram jēdziens mēreni ir atšķirīgs. Uz 5 vimbām aizgāja kādas 3 karotes sāls.
Cope pa brīvdienām, tīs piegājienos 25 vimbas un 1 līnis un protams sārts iedegums, 16 gabalas devās kūpināties. Copēja gan uz garneli+slieka, gan uz baltajiem+slieka, gan tikai uz baltajiem! Superīgi pavadīti svētki!!!:)) Tas pie Staļgenes!!!
qwerty - griezt vai negriezt ādu - gaumes lieta, ja negriež - jātīra zvīņas, lieks čakars. Es izgrižu filejas, nogriežu ādu - viens grieziens ar asu fileju nazi - un tīra manta. Sāls un cukurs 3:1. Apkaisa un baļļā iekšā, nākošā rītā jau var ēst. Fileju vislabāk griezt 2-3 mm. sloksnītēs, perpendikulāri vidus līnijai, tad tās sīkās asaciņas vairs netraucē.
Šodien ļoti laba vimbu cope, Lielupē, i normu saķēru i kaudzīti palaidu paaugties, cope laba, tikai nedaudz vajadzēja trāpīt ēsma+āķa lielums+ attālums, kas to netrāpīja izskatījās ar bēdīgām sejām un tuksiem tīkliņiem. Ķērās labāk no rīta, rullēja baltie it sevišķi pinki.(citu vienk nebija)
Beidzot arī es esmu ticis pie vimbām. Gribu jautāt ka viņas sālīt? Un vai filejai jāgriež nost āda arī vai tikai no asakas janogriež.
Vimbas mēmelē noķert nekādu problēmu tik jābrauc un jāķer.
Visiem priecīgas otrās Lieldienas.
Vai ir kāda info par vimbu mammām Mēmelē?