nu loti sen,kad pie mums vel razoja cukuru/varbut kads vel atceras/ bij melase no cukurbietem.laikam kaut kads cukurrazosanas blakus produkts.veda tonnam un govim deva,bet barot vinu zivim kaut ka neienaca prata.ja,vel reti riebigu samagonku taisija.
+1 - es arī biju nopircis pa 5+Ls pudelīti pitajai.
beidzās un tad braucot ziemā sāku štukot.
tā arī sākās silikona ieleja/ēra :D
A vaitad melases mēdz būt dažādas? :) Es uzskatu ka tā ir tāpati melase ko iegūst kā melasi,no cukurniedrēm,citus melases paveidus es nemaz i nezinu. Patiesi sakot es neesmu pircis to melasi no turienes,bet nu tāda tur tā cena ir. Galvenais jau pašam aptvert,ka ne tikai makšķernieku veikalos var nopirkt zivij nepieciešamo barību,tas pats kas es izmantoju silikonu priekš pītās auklas kurš ir aerosola balonā priekš auto gumijām lai ziemā nesasalst,man te vienreiz mēģināja iestāstīt ka tāds silikons nederot un ka labāks ir spec priekš pītās...nezinu,vesel balons praktiski un aukla jau 2us gadus tur diezgan regulārās copes uz puņķainajiem.
urmass piesakos iegadāties litrus 3 ;D
No 30 kg iztecināto mantu notirgojot,varēsiet tonnu nopirkt.Pēc tam kaimiņiem pa rubli 1/2 litra burciņu pa rubli varēsiet notirgor - biznes nazivajetsa!
:)))
Fugu!! baigi leta melase!vaitad ta ir ta pati ko copes bode tirgo?un 30kg maksa 8.5ls tas tak visai vasarai pietiks!
shodien breksiits kodaas iipashi labi,vareeja veerot ka rakaas arii,tiirot visi smuki iznaarstojushi.Tad tagad tikai vairaak jaauzbaro.
Ja kaadam nu dikti daudz melasi vajaga,tad nu reku 1400Kg konteiners...nez cik taads maksaa :D sametaas 10 copmanji un uz muuzu pietiks :D
Laikam ,par to līdakas muguras asaku izgriešanu ,izteicos neskaidri,-ja skatās pret plakni, tad jāgriež~ 60 grādu leņķī no asaciņu abām pusēm,tad to izgriesto strēmeli ar assakām vienkārši izņem no filejas ārā.
es tik nesaprotu kaa var VIMBU est aarpraac haaaaaaa
nezinu,man taas liidakas asakas nekad taa nav trauceejushas:)ja kaadreiz esi eedis sapalu,sapratiisi par ko runaaju
Ruu,ar griešanu gan, bet tas jādara ļoti filigrāni ar asu un plānu filejas nazīti zem~30 grādu leņķa,filejas kopums nedaudz sačakarēts,bet toties ēst var ar gardu muti nešpļaudoties...
toni tu domaa ar grieshanu visu nogriezt?Nu nezinu,tev no taas filejas nekas paari nepaliks shitaa
Ruu, jau paliek siltāk...bet ar standziņām nez vai kas sanāks...
pluucu arii lashus,taa nu tas ir
zašibs līdaku plūkt. :DDD
nav vienkāršāk krustā griezt?
ar roku paarlaid paar fileju un jutiisi asaku galus,ar standzinjaam var izraustiit.
Ruu, pa ribām Tu noņem tikai ribas... bet paliek muguras mazās rieeebīiigāās, kas visiem tik ļoti nepatīk un tāpēc mazina līdakas kulināro vērtību...
tā tā Urmass, par tiem sapņu brekšiem vēlreizīt un smalkāk. :DD