vidream tam vajag daudz zemes, malkas un rodas ļoti daudz dūmu :D man ir pilsētas variants muca.
zemē ierok kurtuvi un no kurtuves pa zemi iet metāla truba uz koka kasti kas ir virs zemes
valdis687 koka konstrukcija efekts, ja pareizi saprotu ir iekš tā, ka labāk ventilējas, attiecīgi zivs vairāk izžūst. notestē un padod ziņu, ja efekts būs labs, tad es ar apsvēršu šādas konstrukcijas ieviešanu dzīvē. :))
Pagaidām kūpinu tik vistas un gaļu :DDD
eerglis, pie manis bija atbraucis paziņa no Rojas, kurš teicami pieprot to lietu un izteica savu verdiktu kāpēc man bleķa kastē sanāk slapjas zivis, kaut vēdinu utt.
Viņa ieteikums (pēc viņa personīgās pieredzes) bija tāds, ka lai zivis atdotu lieko mitrumu metāla daļai virsū jātaisa koka kaste vismaz 30cm augstumā ar koka vāku un viss būs čikiniekā. Nezinu kā tas strādās, bet pats tagad to konstrukciju uztaisīju, jo man nav apaļa muca, bet skapja veida, un pie pirmās izdevības izmēģināšu.
atklāju vienu fišku, varbūt kādam noder. Mucā kūpinot, uzmaniet lai kurtuves durvis ciet maksimāli, lai mazāk gaisa tiek klāt.un deg viss lēnām. Efekts - ilgāk vienmērīga temperatūra.
paldies V.S.O.P.
bebrs,pilnīgi piekrītu,riskēt toč nevar, tāpēc aizvedu uz pārbaudi un viss oki;)
Neiesaku bez analīzēm medījumu žāvēt, it īpaši cūku. Labāk neriskēt.
Bebru pirms kūpināšanas bija ilgi jāvāra. Domāju, ka meža ruksim tas pats.
Sveiki, varbūt kāds ir mēģinājis kūpināt meža ruksi? doma ribas sacirst gabaliņos un iemarinēt pēc buma vistiņu receptes. varbūt kādam ir kāda pieredze;)
izklausās pēc foršas spēles - līgo vakarā visi sastājās ap ugunskuru, iemet vienu ķilavu bundžiņu iekšā, attaisa muti un gaida kam trāpīsies lielāks kumāss :DD
zaraza - iemet neatvērtu ķilavu bundžu ugunskurā, redzēsi, kas notiks :))
es saprotu, ka tādam mērķim var lietot ātrvārīšanas katlus, ja nevajag rūpnieciskos daudzumos.
a vispār kas notiktu, ja jau aizvākotas bundžas vārītu nevis ūdenī, bet gan šķidrumā ar augstāku vārīšanās temperatūru (tipa iekš kaut kā eļļveidīga)?
viens veids, kā puslīdz droši izvairīties no botulisma ir 100% nehermetizēt traukus... bet tad atkal sākas problēmas ar citiem procesiem - skābšanu, rūgšanu, pelējumu...
jā, vārot atklātā traukā zināms risks ir uzrauties uz botulisma, var būt kāds var piedāvāt iegādāties autoklāvu par daudz maz saprātīgu cenu??????????
cik esmu ar konservēšanu saskāries, tad princips tur baigi vienkāršs - problēma ir tur, ka konservos ar olbaltumvielām (gaļa, zivis, sēnes) var vairoties botulisma baktērija. Pie 100 grādiem šai nekas, tāpēc ši nevairotos ir vai nu tas konservs jāuzkarsē līdz 120-130 grādiem, ko dara autoklāvā, vai konservā jāpadara skāba vide, piem ar etiķi.
Vnk vārīšana, kaut 3 dienas neko nedos.
Neilgi, ilgāk nāksies likvidēt sprādziena sekas! :)
bums
kā Tu domā, ja šprotes taisa, dzelzs bundžas vienkārši vārot katlā, ne autoklāvā, cik stundas jāvāra?????????
paldies bums es pameeginaasu
viss pareizi. tā arī dari :)