atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

GaBe 15.07.11
Saku buveties , redzes kas sanaks :D ir jau 1.5 m tavs dummvads no sarkana kieģela - tagad jaizdoma kaadu lai taisa kurtuvi un kadu to kasti vai bedri !
aigarsa2 15.07.11
kāds varbūt var pastāstīt ko vairāk par kūpinātavām ko var likt uz gāzes plīti - cik tur hermētiski jānoslēdzas vākam, cik daudz skaidas apakšā u.t.t.
GaBe 10.07.11
Ir doma - mazdarzina uzmo4it kupinatavu , neko labu nevaru alauties jo nozags ! Kāda butu taa vienkāršaka un labaka kupinatava ?
tisrims 10.07.11
Varbūt kādam noder:
Vakar kādas zivjaudzētavas pašapkalpošanās veikalā tika noķertas pāris stores (vēl pāris storītes amnestētas).
Lielāko ap 2,7kg svarā (velkot ārā nodemonstrēja 2 skaistas piruetes) iemarinēju uz 3 stundām turpat maisā, jo nevienā traukā nelīda iekšā.
Lai nosegtu zivi bija nepieciešami 6 litri ūdens, kam pievienoju vienu saspiestu ķiploku un 180g rupjo sāli.
Kūpināju iekarot aiz galvas. 3 stundas turēju ap 60-70 grādiem, beigās piemetu kļavu lapas un čiekurus.
Gaisa pievadu noslēdzu pilnībā un atstāju.
Šorīt pārliecībā, ka būs sausa un karsti, auksti, kaltēti miksēta sastāva, ņēmu ārā. Nesot uz māju, čamdot jūtu, ka cieta tomēr nav. Tā kā stori kūpināju pirmo reizi, biju pārsteigts, ka rezultāts - fantastiska līdzība ar zuti, tikai vairākas reizes lētāk. Trekna un neizsakāmi garda zivs. No sausuma ne miņas. Pirkstus var norīt. Un aromāts...
Kādu mēnesi kūpinu saldūdens zivtiņas, griežu kā parasti pa muguru- knifs ir tāds . Zivis noliek nožūt (jasēž klāt un jagaiņa mušas) , pirms tam apsālu, cukuriņu ar piperiem, tad kad nožuvušas sasmērēju ar baigo maisījumu- majonēze(letākā) , lauku krējums(īstais), dilles, lociņš un uz karsto kūpiņu ....Vajag tik kaimiņus uzcienāt :) drīz nāksies to pa tumsu darīt, ja pats grib noēsties :) ....es tik daudz šijos grāvjos noķert nevaru, lai pats(gimene) noēstos un kaimiņus pabarotu :))) Protams jau tie kūpiņi ir dažādi, bet šijā etapā tas ir topā(kadreiz vistas tā kūpināju).Diez vai tādu zivi nedēļām var uzglabāt, bet karsta jau nu baigi feina :)
uris 05.07.11
Georgs, www.abas.lv
dzhi 05.07.11
atskaite par bushu kuupinaashanu. uz lielo mutesbljodu ar buteem 0,5kg saals + uudens, zem sloga 6-7h saaliijuma uz 15h zhaaveejuma. bija pat ljoti ok ;)
Georgs 05.07.11
Kungi! Lūdzu palīdzību! Vienā no šā gada Zvejas piektdienas raidījumiem bija sižets, kur Baltezera krastā kūpināja Līdaku un breksi - tipa reklāmas sižets par portatīvajām utt kūpinātavām! Tur viņiem bija mājas lapa un biju pat viņiem zvanījis, bet tagad nevaru neko atrast! Lūdzu palīdziet ar info! Ja pareizi atceros, tad tie kūpinātavu taisītāji bija no Kandavas!
dzhi 29.06.11
kaadas tur plaanas butes?!?!? uz Jaanjiem visu muuzhu ir bijis "samoe to" un saaliitas, tikai saaliishanas procesaa pasham nav sanaacis piedaliities. Karsta bute buus tikai papinaatai, bet es taisos karsti kuupinaat. Auksti- sorry atvaljinaajums man nav patreiz :)
Lbruno 29.06.11
Tieši tā! Zivs jāsāla pēc izņemšanas un karsta.Sālot pirms žāvēšanas tā sasulojas.Putra vien sanāk.
daddy_j 29.06.11
...auksti kūpināta paltusa fileja no pavasara plānajām butēm tāpat nesanāks :)
Boroda 29.06.11
Ja gribaas, tad iesāli!:DDDD Būs voblas!:DDD
dzhi 29.06.11
cik nu vinjas tur karstas. knapi siltas peec taas kuupinaashanas. gribaas tieshi iesaaliit
daddy_j 29.06.11
butēm vislabāk būs, ja karstas apkaisīsi ar sāli un sakrāmēsi čupā, lai atdziest un ievelkās :)
dzhi 29.06.11
briivdienaas plaanoju butes nokuupinaat, bet pieredzes nav :( Jautaajums par saaliishanu- kaadaas proporcijaas uudens/saals taisiit saaliijumu un apmeeram cik ilgu laiku saaliit?
Edzs 22.06.11
paldies par atbildeem.
pagaajusho gad kuupinaaju un sanaaca gana gardas, bet tad bija uz aatru roku meistarota kuupinaatava no shashliku pannas. kurai pa virus salikti deelnji (kaa vaaks).
shogad ienaakusies jauna metaala kuupinaatava ar temperatuuras dachiku, taapeec iedomaajos pajautaat lai taas durvis ik pa laikam nav jaavirina. :)
osis 22.06.11
Edzs,ieej karpu forumā un pajautā.
tinis 22.06.11
To tā viennozīmīgi pateikt nevar,tas atkarīgs no žāvētavas konstrukcijas,no temperatūras,no zivs lieluma,žāvējot skaties,kas tur notiek,tikai neaizraujies ar pārāk aukstu temperaturu,ar laiku piešausies,lai Tev veicas!
Edzs 22.06.11
Sveiki!

Vai kāds varētu lūdzu pateikt cik ilgi un cik grādos būtu pareizi kūpināt karpas?

Paldies. :)
eerglis 21.06.11
es pa vienkāršo. sievasmāte marinē es kūpinu :DDD

marinādē - sāls, pipari, sojas mērce (nezinu kāpēc) un rīvēti ķiploki. marinējas aptuveni diennakti.

Kūpinu - 30 minūtes apžāvēju, pēc tam vāks virsū un dūmpagales iekšā. Šodien kūpināju kādas 5 stundas, temperatūra 60 - 70 grādi, ja termomers nav ar taukiem aizlijis un nemelo :)) īsāk sakot, temperatūra tāda, lai dūmpagales dūmo, ne vairāk. gaļa atdzisīs ta zinās īsto smeķi, silta likās varen laba :))

dūmpagales sausās iet uz beigām pie šitādas kūpināšanas

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs