Šī ir laba versija, esmu tonnu karpu šādi nopepinājis.Varu piebilst, kā pēc malkas gandrīz pilnīgas sadegšanas, koksne oglēs paliek minimāli.Kā jau Bums minēja, krāsai pat jāiemet kāds zaļš alkšņu zars.Pluss ir tas, ka zivis saņem mazāku benzopirēnu devu, nekā nokūpinot ar šādu pašu malkas daudzumu pa tiešo.Viss process - apmēram 1 stunda - bez steigas.
Bumsim taisnība!!! Alkšņu zarus.
Ventiņos to sauc par pepinātavu 1x izkurina un liek fishu virsū Kaut gan kā pēdējo pirms zivs uzlikšanas ieliek zaļu alkšņa zaru ar visām lapām -vai nātres
Tad tik mūrē stacionāro to nenosvisņīs.
:))
Kā ar šādu ? izskatas wienkarša - vai ir efektiva ?
Saku buveties , redzes kas sanaks :D ir jau 1.5 m tavs dummvads no sarkana kieģela - tagad jaizdoma kaadu lai taisa kurtuvi un kadu to kasti vai bedri !
kāds varbūt var pastāstīt ko vairāk par kūpinātavām ko var likt uz gāzes plīti - cik tur hermētiski jānoslēdzas vākam, cik daudz skaidas apakšā u.t.t.
Ir doma - mazdarzina uzmo4it kupinatavu , neko labu nevaru alauties jo nozags ! Kāda butu taa vienkāršaka un labaka kupinatava ?
Varbūt kādam noder:
Vakar kādas zivjaudzētavas pašapkalpošanās veikalā tika noķertas pāris stores (vēl pāris storītes amnestētas).
Lielāko ap 2,7kg svarā (velkot ārā nodemonstrēja 2 skaistas piruetes) iemarinēju uz 3 stundām turpat maisā, jo nevienā traukā nelīda iekšā.
Lai nosegtu zivi bija nepieciešami 6 litri ūdens, kam pievienoju vienu saspiestu ķiploku un 180g rupjo sāli.
Kūpināju iekarot aiz galvas. 3 stundas turēju ap 60-70 grādiem, beigās piemetu kļavu lapas un čiekurus.
Gaisa pievadu noslēdzu pilnībā un atstāju.
Šorīt pārliecībā, ka būs sausa un karsti, auksti, kaltēti miksēta sastāva, ņēmu ārā. Nesot uz māju, čamdot jūtu, ka cieta tomēr nav. Tā kā stori kūpināju pirmo reizi, biju pārsteigts, ka rezultāts - fantastiska līdzība ar zuti, tikai vairākas reizes lētāk. Trekna un neizsakāmi garda zivs. No sausuma ne miņas. Pirkstus var norīt. Un aromāts...
Kādu mēnesi kūpinu saldūdens zivtiņas, griežu kā parasti pa muguru- knifs ir tāds . Zivis noliek nožūt (jasēž klāt un jagaiņa mušas) , pirms tam apsālu, cukuriņu ar piperiem, tad kad nožuvušas sasmērēju ar baigo maisījumu- majonēze(letākā) , lauku krējums(īstais), dilles, lociņš un uz karsto kūpiņu ....Vajag tik kaimiņus uzcienāt :) drīz nāksies to pa tumsu darīt, ja pats grib noēsties :) ....es tik daudz šijos grāvjos noķert nevaru, lai pats(gimene) noēstos un kaimiņus pabarotu :))) Protams jau tie kūpiņi ir dažādi, bet šijā etapā tas ir topā(kadreiz vistas tā kūpināju).Diez vai tādu zivi nedēļām var uzglabāt, bet karsta jau nu baigi feina :)
atskaite par bushu kuupinaashanu. uz lielo mutesbljodu ar buteem 0,5kg saals + uudens, zem sloga 6-7h saaliijuma uz 15h zhaaveejuma. bija pat ljoti ok ;)
Kungi! Lūdzu palīdzību! Vienā no šā gada Zvejas piektdienas raidījumiem bija sižets, kur Baltezera krastā kūpināja Līdaku un breksi - tipa reklāmas sižets par portatīvajām utt kūpinātavām! Tur viņiem bija mājas lapa un biju pat viņiem zvanījis, bet tagad nevaru neko atrast! Lūdzu palīdziet ar info! Ja pareizi atceros, tad tie kūpinātavu taisītāji bija no Kandavas!
kaadas tur plaanas butes?!?!? uz Jaanjiem visu muuzhu ir bijis "samoe to" un saaliitas, tikai saaliishanas procesaa pasham nav sanaacis piedaliities. Karsta bute buus tikai papinaatai, bet es taisos karsti kuupinaat. Auksti- sorry atvaljinaajums man nav patreiz :)
Tieši tā! Zivs jāsāla pēc izņemšanas un karsta.Sālot pirms žāvēšanas tā sasulojas.Putra vien sanāk.
...auksti kūpināta paltusa fileja no pavasara plānajām butēm tāpat nesanāks :)
Ja gribaas, tad iesāli!:DDDD Būs voblas!:DDD
cik nu vinjas tur karstas. knapi siltas peec taas kuupinaashanas. gribaas tieshi iesaaliit
butēm vislabāk būs, ja karstas apkaisīsi ar sāli un sakrāmēsi čupā, lai atdziest un ievelkās :)
briivdienaas plaanoju butes nokuupinaat, bet pieredzes nav :( Jautaajums par saaliishanu- kaadaas proporcijaas uudens/saals taisiit saaliijumu un apmeeram cik ilgu laiku saaliit?