Sveicināti !
Gribēju apvaicāties, vai kāds ir mēģinājis žāvētu samu jebkādā veidā iekonservēt burkās ilgākai glabāšanai. Taiksim, līdz ziemai. Varbūt ir kāds veids , piemēram kā šprotes eļļā ? Un varbūt kāds var norādīt virzienu kur meklēt receptes.
Paldies.
Tā var ēst gandrīz jebkuru zivi.
vislabak taa ir, bet sis nav tas gadijums ;).. man jau vai tad tiesam nevies nezin?? vai kartejo reizi tik gudribas barstis..
Vis labāk alatu neēst! :) Catch&picture&release
Vai alatu var ēst tapat kā lašmaizītes (pipars, sals, citronins)? vai ari nav tas labākais veids!?
līnis vislabākais ir ar griķiem, krievu stilā.
Tik labi nokarsē!!! ceru,ka fišs jau ar garšvielām.
Nu vecīt!!! Šos tik uz pannas!!!
es domaju uz grila vai panas.
Ceru,ka sudrabkarūsas. Tādam izmēram mazais kūpiņš ir pa pirmo!!!--bet mazais kūpiņš!
man ir kadas 10 200gr. karusas
Jautājums;;;200gr gabalā,vai kopsvarā???
ka vislabak pagatavot 200gr. karusas
Sveiks Vinnij , prieks ka Tu atkal uzradies !
Sveiki copes monstri :)) Nebiju nekur pazudis, daudz darba , cepumā arī gribas iekost. Kas attiecas uz zivju lietošanu piecreiz nedēļā, amīši par veselīgu uzturu varētu paklusēt!!!!
Tvaicētu vai vārītu zivju ēšana piecas reizes nedēļā var novērst sirds mazspēju vecāka gadagājuma sievietēm, savukārt eļļā ceptas zivis, gluži pretēji, risku var paaugstināt. Tā secināts jaunākajā pētījumā ASV. Secinājumi ir balstīti uz 10 gadus veiktu Sieviešu veselības iniciatīvas novērošanas pētījumu, kurā piedalījās 84 493 sievietes pēcmenopauzes vecumā.
http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/zivis-vajag-varit-nevis-cept.d?id=39282997
Čau vinnijs , pazudis biji , domāju eksperimentējot ar kādu indīgu zivi (nosaukumu nerakstīšu) saindējies būsi.. :DD...
-tagad tikai pie kāda receptes ''vaininieka'' jātiek... :) .
Sveki ķilavu monstri : )
Esmu nolēmis padalīties ar pildīta līņa recepti. Vēlams kukainis no 500g uz augšu. Iztīrītam
linim akurāti pārgriež asakas gar mugurkaulu, izņem to. Ar karoti akurāti izņem gaļu, ( uzmanīgi ar muguras spurām, nepārplēsiet ādu) izlasam lielās asakas. Tālākā rīcība ir paša ziņā, vai malt vai smalki sagriezt. Zivs massai pievieno kapātus zaļumus, rīvētus burkānus, sagrieztus puravus, vienu daiviņu ķiploka, karoti vai divas skābu krējumu, sāls + pipari. Atritinam foliju, noziežam ar plānu svista kārtiņu, klājam virsū zivs ādu, pildam, ietinam divos folija slāņos ( lai sula nezustu) Liekam cepeškrāsnī vai grilā un šmorējam vismaz 20min. Ja līni grib ēst kā auksto uzkodu, pie pildījuma pievieno želantīnu, aptuveni 15g. Lai jums labi garšo :))
Andris64
labāk nemēģināšu :) dabūšu gatavot alu no pulvera un pēctam karūsu tajā vārīt