sveiki biedri! esmu ticis beidzot dzīvot mājā ar savu plekīti...
gribu uzmeistarot kūpinātavu.... apmēram skaidrs ir
muca ir ķieģeļi ir....
sametiet lūdzu variantus ar shēmu, zīmējumu kā uztaisīt labāk un prastāk....
liels paldies!
varbūt kāds ir čiekurkalna galā un var sarunāt kādu konsultāciju? alus no manis...
Ko var jemties par vienu un to pašu.Katram sava taisnība.I tiem kuri kurina ar alksni,i tiem kuri ar ābeli,.................,i tiem kuri ar graudaugu salmiem ar visām vārpām.Par gaumi nestrīdās.Tik dažādiem "meistariem" produkcija atšķirās po ļubomu.Kaut ari izmantojuši vienus un tos pašus izejmateriālus.Sava produkcija tak vienmēr gardāka!!!
:DDD
Jautājums gudrākiem-
Lietoju bumša muckūpinātavu, viss būtu super, ziemā un pavasarī ideāli, bet tagad pēdējās dažas reizes mokos ar dūma radīšanu...
Mēģināju saskaldīt dažādās frakcijās, mēģināju 5-6stundas skaliņus turēt ūdenī...
Moš vainīgs ziemas siltinājums, ko uz vasaru nenoņēmu, toties pietiek ar nepilnu malkas klēpi:)))
Izmēģini un tad salīdzini ar savu kūpinājumu -
Noķertu zandartu 1-1,5 kg NEĶIDĀTU un neatzvīņotu ņem koncentrētu sāls ūdeni un sašpricē ar lielo med šprici Dūrienus veicot mugurā un vēderā .Sālsūdens koncentrācija uz 200 gr ūdens izšķīdina 2 ēdamkarotes rupjā sāls Pēc 20 min liek karstā mucā Tādā ,kā aprakstīts agrākos postos.Ar vaļēju vāku zivi apžāvēju 15 min un tad taisu vāku ciet Procesu turpinu vēl 30 min Ja kādam ir jautājumi par zandarta vēdera saturu -tad atbildu tas viss saraujas karstuma un sāls koncentrāta iespaidā mazā pikucī kuru atgriežot zivi vaļā izņem ārā.Rezultātā paliek mīksta sulīga zandarta gaļa Labu ēstgribu
Tie kuri tā nav mēģinājuši polēmikā neiesaistīties !!!!!!!
Ar zaļu malku nav tas labākais dūms,tas ir uz ātru roku... Sausa malka,un bez mizas,mērcēt pietiek vienu nakti.Vecs zvejnieks kādreiz man ieteica kūpināt ar sausiem kārkliem,iznāk ļoti skaistas,zeltainas zivis,tikai jāsēž klāt un jāvaktē uguns,ja par daudz deg jāšpricē ūdeni!!! Tas ,protams,parastajā kūpinātavā
Juri!Pietiks kādi 30 - 40 cm.Es esmu piešāvies, ka malku(sausus alkšņus) labu bridi padedzina līdz rodas laba ogle, bet vidū pagalēm ir koksne - nedaudz.Kāds varētu iebilst, ka tas jau kā grils, taču nē- čigānu aroms ir normālā devā.Kapitālieguldījumi minimāli.
P.S.
Ir novērots, ka pēc zivju nobaudīšanas un alus kūres, daži viesi mēdz oglēs iemest cigarešu galus.Tamdēļ, lai nesamaitātu nākošo cepienu, iesaku likt vāku bedrei virsū.Pārējais darbojas!
TE ir viena fīča Nekas nevar nodegt jo gaiss netiek klāt Sistēma tuva ogļu dedzināšanai Kad malka ir izdegusi oglēs liec virsū alkšņa zaru -zivis un ar vāku cieši visu to parikti aiztaisi ciet Mēs pat vākam deķi virsū metām
okz - bus japamegina ! Malku piniba jaizkurina ?? un tad jaiemet alksņu zaru ar lapām ?
Jeb bik jaastaaj ogles ?? Savadak jau nekas tur nesanaks ! Mēeginaju uz grilla + alksnu zarinus art lapam , nodega man viss griillls ar visu vistinju :(