atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Zandartu cope

veezis 30.08.11
Cure. Kurā pusē biji, ja nav noslēpums?
gintsgg 30.08.11
Man vakar tikai viens un tas pats zemmērs .
cure 30.08.11
Vakar veixmiiga cope no 2 dienaa liidz 9 vakaraa ap 20 copeem,varbuut vairaak,5 meera zandarti,lielaakais 2,5 kg 64 cm un 3 zemmeeri!
Lbruno 23.08.11
Tere!
Man vislabāk garšo muguras un astes gala fileja cepta un pēc tam sutināta ,vai nu savā sulā,vai saldajā krējumā.Neviena asaka un ar karoti.
Ja sāla,tad nu "lupatnieku"
burtnieks 23.08.11
Vo,vo.
marti 22.08.11
galvenais ir vinju nokjert :) un tad jau gaumes lieta.
Bralitis 22.08.11
Siļķes recepte. Man ne visai - bet mājiniekiem garšoja.Man nepatīk etiķis - labāka Urmaasa recepte - bet lašveidīgajām zivēm tomēr. Zanders ir garšīgs cepināts un sutināts dažādās mērcēs.
urmaas 22.08.11
Etiķis,tā ari ir gaumes lieta.
Viss ir gaužām vienkārši:
sāls+cukurs+malti melnie pipari.(1:3:1)Nakts ledusskapī un no rīta jau stum mūlē!!!
:))
marti 22.08.11
Sastāvdaļas:

Svaigs zandarts
Auksts ūdens - 250 gr
Sāls - 2.5 ēd.k.
Cukurs - 2.5 ēd.k.
9% etiķis - 1.ēd.k.
Vidēji sagriezti sīpoli - 2gb

Pagatavošana:

Zandarta filejas sagriež plānās sloknītēs (gluži kā lasi, kas paredzēts likšanai uz maizītēm), tālāk sagriež ripiņās sīpolus un tos pārklāj starp/pāris zivs gabaliņiem, tad to visu pārlej ar marinādi .Ja marināde pietrūkst atkārto tādās pašās proporcijās Ledusskapī iekšā uz 5-8 stundām, pēc tam izņem ārā zem auksta ūdens visu marinādi noskalo nost un visu pārlej ar eļļu/to dara ar olīveļļu.
Eļļu gan var klāt nelikt, tā ir gaumes lieta. Citiem labāk patīk bez eļļas.
jegogo 22.08.11
Kāda ir tā Bumša recepte zandartam?
gintsgg 22.08.11
Nākamo porciju pamēģināšu ar ķiploku .
marti 22.08.11
man drusku nepatiik oliivelljas garsha. piemaucu klaat kjiploku, liekas, ka nokoda to oliivi un man taa patiik labaak...
Lbruno 22.08.11
TERE!
Jā! A-la lasis tautiešiem.Ja izmanto muguras fileju,tad nav tik sīksts.
gintsgg 22.08.11
Tikko bija atbraucis Bumsis , iedevu nogaršot savu zandartu brūvējumu , Bums novērtēja - ,, zajebiss ,, .
gintsgg 22.08.11
Es vakar pēc Buma receptes 3 zanderus uztaisīju , vau kur gards , šodien neko citu neēdu , ik pa laikam pa kādai maizītei uztaisu .
marti 21.08.11
shodien kjiisii divi mazi zanderiishi uz velci. viens turpina peldeet, otrs gatavojas ielikties peec buma receptes.
edvinss 21.08.11
Bralitis,kurā tad ezerā biji zandartus trenkāt.
Bralitis 21.08.11
3 dien biju . Viss liecināja ka cope būs nervoza.Gaujā ūdens līzd potītēm -maiļu nav !!! ņēmu mazo kātīņu - vienā bedrē kur šamējās trenkāja līdaks noķēru veselu 1g un kirdik - ne copes ! džeks ar gumijeni slīd pa pretējo krastu un mētā - es šim māju -peldi šu - noķer to lopu kas rij manas mailes .... šis piepeld -kur mest??? - es ar pirkstu -te - metiens - apm 3 niece galā uzreiz .Es saku lūdzu un cerībā ka maile beidzot ķersies turpinu ..... nikuja - vēl tik viena ...jau stunda pagājusi bet vakars jau tuvojas - zanders ta gaida. Piebraucu pie ezeriņa - viens smēliens un apm 1 miljons 0,5-1 cm mailes pilns spainis...kā vēlāk izrādījās zanderam pofig tāda izmēra mailes :((( Tātad reāli aizbraucu bez ēsmas - tikai ar 2 mailēm :)) Uztaisīju mailes pēc savas šnites ,,,pirmais metiens - 1 mazulis,bučaun pār bortu .Tad apdomājos -pirmo tak nekad nelaižu vaļā !! Nenospļāvos pār plecu .... nākamais metiens - liels pieķērās (bij jau tumsa un pie krasta) ,pirmais piespiediens pie grunts - pavadiņa pušu un kirdik !! Tad vēldivi norāvieni zacepos,tad uznāca lietus un vējš - v.s.aplauziens .
1: Nevajag pārkāpt savai māņticībai un rituāliem
2: Ar diegiem nav aršana - parasti lieku pavadu 0,3 -0,35 fluorakarbonu - Siguldā tādu nebij !! Piesēju kaut kādu parasto mon.0,25........un vēl sienot domāju .....ko es daru -sūdi būs .... un bij :)))))))
gintsgg 21.08.11
Uz 0,3 mono auklas ? Es gan šos ķeru uz dzīvo , vakar dabūju 3 un tik pat aizlaidās , man liekās ka dzīvas vīķes vai raudiņas šiem vairāk garšo par mono auklu .
jegogo 21.08.11
Es ķēru zandartu uz 0,3 mono auklas,vakar vienu noķēru uz 0,25 mono auklas.

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs