Vai kāds varētu ieteikt, kur dabūt restes priekš kūpinātavas.Es uztaisiju no divām mucām,neko piemērotu neesmu atradis,varbūt, kāds var ko ieteikt?
varbūt copmaņiem ieitresēs manis izgatavotā kūpinātava, pēc maniem uzskatiem teicami kūpinās, kā zivis, tā arī gaļa.
ja kādam intresē, tad varu arī izgatavot.
ir arī uzkrāta neliela pieredze par kūpināšanu.
kūpinātavas princips ir ņemts no Bumša mucas (paldies Bumsim par ideju)
bildes manā galerijā.
Takš nosūtīju uz profilu,vai nesaņēmi ? Rakssti uz profilu,nekaitini tautu...
Arvids8 veljoprojam gaidu atbildi
Cav bums atsuti man ari ludzu to gramatu mustangs69@inbox.lv
spinis34...
kupātus kūpināt var un garšai nav nekādas vainas, bet tomēr kupāta konsistence nav īsti piemērota kūpināšanai - pārāk mazs blīvums un par treknu.
lai gan kā saka guntarskl - kūpinātu un ar ķiploku pat sū... var apēst...
ieintereseja gaidu atbildi :)
Pārvadājama kūpinātava no nerūsējoša tērauda. Izmēri-340x430 h-330,biezums 2mm. Svars 13,5kg,reste 4,5kg,pasākums samērā dārgs,ja nav sentēvu krājumu. Bildes albūmā...
Kaut kur esu dzirdējis , ka ļoti smeķīgi sanākot kūpināti kupāti. Vai kāds var padalīties ar pieredzi?
SS sludinājumi ""Dārzeņi"""7 lapā mucas ar vāku par 3.50 ls,pārtikas,ar vāku.
Taisi Buma mucu!
Strādā perfekti, tik sākumā jāpiešaujas un vietu aizņem salīdzinoši maz. Ja piestrādā, noberžot rūsu un nokrāsojot ar karstumizturīgo krāsu, izskatās diezgan estētiski un smuki!
Tieši tā-kūpinātavā,lai dūmi pa tiešo neiet virsū.Pat taisa mazliet slīpi,viss atkarīgs kur dūmvadam izvads.Slīpums pat palīdz vilkmei,kā kamīniem mūrējot.
NU paga :) tā plāte nāk pašā kūpinātavā... Man te atņēma to grāmatu kas rekomendēja likt pat akmeņus....Es nesaku ka tas ir kas jauns, bet priekš manīm jauns arī fāterim :)
Tas knifs jau sen atpakaļ tiek pielietots,ja dūmi no kurtuves iet kūpināšanas kamerā.
Jāsaka ka kūpinātava ir diezgan paliela, liekās ka veselu ruksi tur var iebāzt :)
Tā nu vakar iemēgināju savu jauno kūpinātavu ko ar fāteri visu vasaru būrām :) Paliela kurtuve, kā krasnij , metāla truba nedaudz virs 2m un pati kūpinātava no ķiegeļa, metāla savilktais jumts ar šīberi(aizbāzni). Patīkami pārsteigs biju ka saķertie zuši un sasaldēti -18 grados, bija kā zvaiga zivs .Arī cimboļi (cūkas ciskas) labi nokūpinājās(aukstā kūpināšana) bez sodrējiem. Knifs ko vienreiz nācās redzēt ir apakš kūpinātavas pie dūmvada metāla plāksne, kas domājams atsit pēdējos sodrējus no kuriem mēdz būt slikta dūša pēc tam.
Esmu dzirdējis, ka sakarīga kūpinātava sanākot no vecajiem elektrības skapjiem. Viens mājās tā kā būtu aizķēries, bet nav īsti skaidra tā bilde ar to izveidošanu. Varbūt kāds redzējis dabā un var padalīties ar infu.
Lai izbeigtu sarunas par zandarta kūpināšanu /sauss/atgādinu ,ka ar makšķeri bļitku u.t.t noķertu zandartu droši varat kūpināt NEĶIDĀTU sašpricējat ar sālsūdeni-koncentrētu.
Būs sulīgs un ļoti garšīgs Ar tīklos ķertiem zandartiem to nedariet ,jo
1. zandarts uzķeroties uz jebkura mānekļa atvemj visu kuņģa saturu -lai atbrīvotos Lidz ar to kuņģis tiek iztīrīts Maldīgais priekštats ,ka velkot zandartu no dziļuma pa muti iznāk pēldpūslis /no spiediena maiņas/Tas nav pūslis bet kuņģis kurš zandartu atbrīvojot aiziet savā vietā .
2.tīklos ķertajiem zandartiem šis instinkts nenostrādā un tas ir pilns ar pus sagremotām Ziftelēm un tāpēc ir gatavojams visādos citos veidos /dēļ ķidāšanas/,bet ne kūpināms
3. pirms nodarboties ar polemiku iesaku izmēģināt un tikai tad bārstīt savus domu graudus :DDDDDD
4 Neiet runa par 2-5 kg zandartiem Tos pirms kūpināšanas vajag filēt un filejas kūpināt ,jo filejas biezums atļauj izbēgt no zivs izžūšanas
biezums atļauj nokūpināt
Sveiki.
Piekrītu Lbruno , bet daļēji. Glābjot situācija ar līdakas, karpas u.t.t. garšas uzlabošanu es izmantoju šādu metodi, jo nepatīk man tā dūņu garša. Iztīrītas zivis iesālu ar SantaMarijas medījumu garšvielu, pievienojot papildus nedaudz sāli un cukuru. Kad tas izdarīts, trauku kur atrodas zivis, piepildu ar pienu. Šādi pienā zivtiņas mērcējas parasti 15-20 stundas. Pirms kūpināšanas (žāvēšanas), protams viņas ir jānosusina. Nu un kūpina kā parasti.