Sveiks kātel , pilnmēness ?
Vinnij- laikam tikai 3/trīīs?/ kursus esi piebeidzis, ja tā tā, tad ziņo! Varbūt varu līdzēt:D
"Kas tad tā par tādu dīvainu sugu, kuru nav kur likt?"
Tu nedaudz esi palaidis garām- tā ir viena no bušu IZMANTOŠANAS, ne gatavošanas receptēm, ja gadījienā ir saķēries vairāk, kā spēj apēzt... :DDD
Kas tad tā par tādu dīvainu sugu, kuru nav kur likt?
Paldies, Vinnij!
Turpini dalīties ar savām zināšanām un pieredzi- tās ir zelta vērtas!!!
P.s.Vajadzētu piebilzt to, ko Tu man austiņā iečukstēji,t.i., butēm der visas receptes, kuras der baltajām zivīm. Vai es pareizi esmu sapratis?
Vinnij , Tu viss maz zini cik Tu man esi parādā ? Es aizkūlos līdz televizoram , bet tur abloms .
Bingo!!! Taisni, tas kas mums vajadzīgs!
Jautājums profesionālim- Te tauta zivis met pret sienu, var būt kāds pielietojums atrastos, tām kuras nevar, ne ledusskapī ierūmēt, ne plītī ieskapēt, ne uzcept vai novārīt?!
Es jau zinu...
Sveiki kungi!
Nu ir tāds kā rudens kūpiņa laiks, ir ienākusi info, ka vajag kādu recepti. Pats esmu klasikas piekritējs, eksperementēju ar mērcēm.
Sagatavojam garšvielu maisījumu :
1) sāls un cukurs ( attiecībā 1/2),
2)citronpipari,
3) kapāti zaļumi ( dilles, pētersīļi, var arī baziliku, ja nav svaiga, liekam kaltētu)
4)ķiploki ( labāk sablenderēt).
Sajaucam visu kopā, klājam zivis un garšvielas pa slāņiem, uzliekam slogu. Gaidam līdz sāk izdalītties šķidrums, tad kūpinam. Lai labi garšo :))
nu kā jau zivju galertu - mazā ūdenī ar garšsaknēm (sipols, selerija) novāra zivi, tad nokāš, zivi saliek pa trauciņiem, bet buljonam pieliek želatīnu un pārlej
daddy_j,vari pastāstīt kā to galerti taisi no vēdzeles.
es vēdzeli ieteiktu taisīt galertā, vārīt zupā, tikai ne kūpināt. Pastāstīšu kā man gāja ar kūpināšanu.
Vienreiz tirdziņā ieraudzīju lielas, smukas vēdzeles, domāju, vo nopiorkšu pamēģināšu kūpināt, jo tās mēra šņorītes, ko māku noķert kūpināt toč nav vērts. kurš kūpina 2 lučus?? :)
Nu lūk, nopirku, par abām ~3kg, kādi 12 vai 15ls atdevu...galvu nogriežu - 1/3 fiuiķ, iztīru iekšas, vēl trešdaļa fiuiķ, jo aknas nemāku taisīt...nokūpināju to, kas palika...nu žāvēta menca, nekas īpašs...
kā garšīgi pagatavot var vēdzeli.
i tād, kas neēd cūkgaļu, jo ir gadījies cūkkakas ēst, i tād kas neēd liellopa steiku, jo ir gadījies govs pļekā iestūrēt ar šmauli, ir arī tād, kas neēd zivs, jo bijuši spiesti dūņas kād pār gad rīt. Tiem nekas nelīdzēs, ne piens, ne tekošs ūdens, ne septiņ krust, ne zilumzāles.:))
p.s. nav man nācies nevien fiš ēst, kas negaršotu pēc fiš.
:))
Skrējēj! Tas bija koments perpendikulam, par to dūņu garšu : )))
zorge tad pareizi esi sapratis lasīto.
citiem vārdiem sakot, zivīm ar dūņu garšu vieta ir podā... :)))
...var mērcēt pienā, etiķī, bet tas vairs nebūs tas...
Vecās copes grāmatās esmu lasījis, ka paturot zivis tekošā ūdenī, dūņu garša mazinās. Tas vairāk attiecas uz līņiem un karūsām.
Varu pateikt vienu, neko garsigaku vel nebiju edis, Kupinats Alants, neviena cita zivs nestav klat! Nesmu gan visas zivis kupinajis, bet si tiesam super!
Tas pats lasis vien ir....