Te līdzēs tā pati baltā maize dzērveņu mērcē...
Vinnijam šodien kaltē vai ir laba recepte pret to!? :D
Vilks ārā veco lādi!!!'
Nemam kādu no baltajām fishām (menca, bute, jūras bullīts)
Ņemam dzērvenes, dilles,pētersīļus, sāli, piparus,ķiplokus.Saspaidam ogas,sagriežam zaļumus un ķiplou, kārtojam pa slāņiem, cepam vai kūpinam. Lai labi garšo!!!!
Ar ikriem ir bēdīgi. Šamējim ir cits blīvums, kā zivij. Ja grib nokūpināt, sanāks krietni nopūlēties.
Sveiki kungi, biku pakonsultēties par bušu kūpināšanu gribētos, kāpēc man neizžāvējas ikri?
zivs izkūpinās labi, viss ok, bet ikri vienmēr pusjēli?
Es viņas karinu uz drātīm, dodu uz dūmiem apžūt sausām, tad žāvētavu ciet un kamēr gatavas, bet ikri paliek pusjēli.
Butēm žaunas un iekšas uzmanīgi izņemu ar nelielu iegriezumu sānā, ja vēderu pārgriezīšu pušu ikri izbirs. Iespējams ka laikam jāņem ārā tie ikri, tipa mission not imposible?
Ups!!! Aizmirsu pieminēt laima sulu, tā ir jāpievieno marinādei! Piedodiet kungi :))
Sveiki copmaņi :))
Viens but recepts nedaudz āzijas stilā.
Vajag ingvera sakni, ķiploku, vieglo sojas mērci ( kikoman), laima sulu, čili piparu, puravu, pētersīļus.
Ingveru sarīvējam, pievienojam blenderētu ķiploku, čili piparu (bez sēklām)smalki sakapātu, smalki sagrieztu puravu un pētersīļus, pievienojam sojas mērci, cukuru, var pievienot nedaudz eļļu.
Visu sajauc kopā.
Nemam iztīrītas butes, nedaudz iegriežam ādu (lai ātrāk sasūcas garšvielas) sabāžam iekš marinād, atstājam uz 30min. savilties. Ilgāk nevajadzētu, būs diezgan asa.
Varam cept uz grila vai kūpināt. Lai labi garšo! :))
Ja grib izbaudīt tieši zivi, tad garšvielas praktiski nelieto. Tad lieto mērces. Lielisks piemērs ir suši :))
marinādi pirms cepšanas ,kūpināšanas,grilēšanas,u.tt.,nevajadzētu turēt lai ievelkas.Labāk pirms apstrādes pārklāt(der ota)ar gatavo marinādi,tad sākt gatavošanu(kādu nu katrs izvēlas)un procesā ik pa brīdim uzklāt.Zivij pēc garšas vajadzētu iznākt ar feinu marinādes piesitienu,nevis marinētai.Citādi pilnīgi po kas par žuvi,garša atšķiras tikai no marinējuma...
Sveiki zivju bendes :))
Taisnība par suliņu ir visām pusēm. Ja tiek noturēts par ilgu, tad zivs ir sausa. Es, personīgi, turu marinādē aptuveni stundu.
Par eļļu marinādei, tas pat ir ļoti pareizi, tikai nevajag piešaut par daudz. Eļļa darbojas kā konservants, ja būs par daudz, marināde sliktāk uzsūksies.
Re, kā forši bīdās lietas!!!- ja tā turpināsies, drīz varēšu sev priekškambari pierakstīt, a cik tur vairs līdz koridoram...! :)))
Lai sula mazāk iztecētu, marinādei pievienojiet 2vas ēdamkarotes olīveļļu un lieta darīta. Eļļa ap zivi veido mazu apvalciņu, kurš arī neļauj zivij pa daudz atsuloties, šo pašu variantu var darīt arī ar gaļas marinādēm.
Labu apetīti.
Tere, Sagi! Marinādes var būt sausās(bez ūdens piejaukuma) un slapjās. Šajā gadījumā runa ir par sauso marinādi,ar sloga uzlikšanu, lai sāls ātrāk izspiež no šūnām ūdeni.Galaezultātā produkts ātrāk piesūcinās ar garšvielām,bet kļūst sausāks.Tātad pastāv dileamma,-kādu galaproduktu mēs gribam iegūt,sausāku vai sulīgāku.
P.s. Man pat koridora nav... :(((
Tere, Toni!
Ja es no Vinnija pareizi sapratu, iekš to sul' ir tas āķis, ka sanāk marināde bez ūdens pievienošanas. Gan jau Vinnijs pats pastāstīs!
tonij, lai tā sulla netecētu,tam apakšā jāklāj redele, lai asinis notecētu!
Vinnijs,ar maniem trijiem kursiem un pēc manas saprašanas,varbūt tomēr labāk nēgaidīt kad tā sula iztecēs,ka pa sausu nesanāk...(atvainojos par iejaukšanos profu diskusijā).