atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Zivju pagatavošanas receptes

mjuniors 14.11.11
:D
Tonis 14.11.11
Te līdzēs tā pati baltā maize dzērveņu mērcē...
vinnijs 14.11.11
Manam tiešām kaltē.
vinnijs 14.11.11
Manam tiešām kaltē.
mjuniors 14.11.11
Vinnijam šodien kaltē vai ir laba recepte pret to!? :D
vinnijs 14.11.11
Vilks ārā veco lādi!!!'
Nemam kādu no baltajām fishām (menca, bute, jūras bullīts)
Ņemam dzērvenes, dilles,pētersīļus, sāli, piparus,ķiplokus.Saspaidam ogas,sagriežam zaļumus un ķiplou, kārtojam pa slāņiem, cepam vai kūpinam. Lai labi garšo!!!!
vinnijs 14.11.11
Ar ikriem ir bēdīgi. Šamējim ir cits blīvums, kā zivij. Ja grib nokūpināt, sanāks krietni nopūlēties.
hecs7 14.11.11
Sveiki kungi, biku pakonsultēties par bušu kūpināšanu gribētos, kāpēc man neizžāvējas ikri?
zivs izkūpinās labi, viss ok, bet ikri vienmēr pusjēli?
Es viņas karinu uz drātīm, dodu uz dūmiem apžūt sausām, tad žāvētavu ciet un kamēr gatavas, bet ikri paliek pusjēli.
Butēm žaunas un iekšas uzmanīgi izņemu ar nelielu iegriezumu sānā, ja vēderu pārgriezīšu pušu ikri izbirs. Iespējams ka laikam jāņem ārā tie ikri, tipa mission not imposible?
vinnijs 12.11.11
Ups!!! Aizmirsu pieminēt laima sulu, tā ir jāpievieno marinādei! Piedodiet kungi :))
vinnijs 12.11.11
Sveiki copmaņi :))
Viens but recepts nedaudz āzijas stilā.
Vajag ingvera sakni, ķiploku, vieglo sojas mērci ( kikoman), laima sulu, čili piparu, puravu, pētersīļus.
Ingveru sarīvējam, pievienojam blenderētu ķiploku, čili piparu (bez sēklām)smalki sakapātu, smalki sagrieztu puravu un pētersīļus, pievienojam sojas mērci, cukuru, var pievienot nedaudz eļļu.
Visu sajauc kopā.
Nemam iztīrītas butes, nedaudz iegriežam ādu (lai ātrāk sasūcas garšvielas) sabāžam iekš marinād, atstājam uz 30min. savilties. Ilgāk nevajadzētu, būs diezgan asa.
Varam cept uz grila vai kūpināt. Lai labi garšo! :))
vinnijs 11.11.11
Ja grib izbaudīt tieši zivi, tad garšvielas praktiski nelieto. Tad lieto mērces. Lielisks piemērs ir suši :))
ezers 11.11.11
marinādi pirms cepšanas ,kūpināšanas,grilēšanas,u.tt.,nevajadzētu turēt lai ievelkas.Labāk pirms apstrādes pārklāt(der ota)ar gatavo marinādi,tad sākt gatavošanu(kādu nu katrs izvēlas)un procesā ik pa brīdim uzklāt.Zivij pēc garšas vajadzētu iznākt ar feinu marinādes piesitienu,nevis marinētai.Citādi pilnīgi po kas par žuvi,garša atšķiras tikai no marinējuma...
vinnijs 11.11.11
Sveiki zivju bendes :))
Taisnība par suliņu ir visām pusēm. Ja tiek noturēts par ilgu, tad zivs ir sausa. Es, personīgi, turu marinādē aptuveni stundu.
Par eļļu marinādei, tas pat ir ļoti pareizi, tikai nevajag piešaut par daudz. Eļļa darbojas kā konservants, ja būs par daudz, marināde sliktāk uzsūksies.
sagittario 10.11.11
Re, kā forši bīdās lietas!!!- ja tā turpināsies, drīz varēšu sev priekškambari pierakstīt, a cik tur vairs līdz koridoram...! :)))
Draiskulis 10.11.11
Lai sula mazāk iztecētu, marinādei pievienojiet 2vas ēdamkarotes olīveļļu un lieta darīta. Eļļa ap zivi veido mazu apvalciņu, kurš arī neļauj zivij pa daudz atsuloties, šo pašu variantu var darīt arī ar gaļas marinādēm.
Labu apetīti.
Tonis 10.11.11
Tere, Sagi! Marinādes var būt sausās(bez ūdens piejaukuma) un slapjās. Šajā gadījumā runa ir par sauso marinādi,ar sloga uzlikšanu, lai sāls ātrāk izspiež no šūnām ūdeni.Galaezultātā produkts ātrāk piesūcinās ar garšvielām,bet kļūst sausāks.Tātad pastāv dileamma,-kādu galaproduktu mēs gribam iegūt,sausāku vai sulīgāku.
sagittario 10.11.11
P.s. Man pat koridora nav... :(((
sagittario 10.11.11
Tere, Toni!
Ja es no Vinnija pareizi sapratu, iekš to sul' ir tas āķis, ka sanāk marināde bez ūdens pievienošanas. Gan jau Vinnijs pats pastāstīs!
moderators 09.11.11
tonij, lai tā sulla netecētu,tam apakšā jāklāj redele, lai asinis notecētu!
Tonis 09.11.11
Vinnijs,ar maniem trijiem kursiem un pēc manas saprašanas,varbūt tomēr labāk nēgaidīt kad tā sula iztecēs,ka pa sausu nesanāk...(atvainojos par iejaukšanos profu diskusijā).

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs