atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Kūpinātavas

sagittario 29.12.11
Bums- kas tie tādi???
bums 29.12.11
sagittario ņebzdi ir pārtikas grodi :DDD
bums 29.12.11
Tie cimenta garaiņi napatik ,ko ??
sagittario 29.12.11
P.s. Pats grodā nekūpinu un nekūpināšu, bet zinu, ka vīri to dara (viens netāls kaimiņš un Bebrs arī, ja atmiņa neviļ).
sagittario 29.12.11
Bums- prieks dzirdēt gardēža viedokli!
:)))
bums 29.12.11
Jebkura kūpinātava ir labāka par nekādu!!!:DDD
Jā -kladē pierakstāma aksioma :DDD galvenais ,ka teikts ir sulīgi un ar dziļu domu....;DD
sagittario 29.12.11
Nesaprotu, kāpēc grods būtu jārok zemē??? Varbūt jāsiltina no ārpuses, tas gan. Vispār jau tā- katrs ar ar to arklu, kas viņam ir un pēc tam skatās, kas no tā sanāk...
P.s. Jebkura kūpinātava ir labāka par nekādu!!!
Jonss 29.12.11
Sveiki! Gribu uzbūvēt kūpinātavu. Man ir viens akas grods un 3.5m. metāla caurule. Vai ir vērts taisīt no šiem materiāliem? Ja ir tad grods jārok zemē vai nē? Iepriekš pateicos par varbūtējām atbildēm..
sagittario 29.12.11
Es kūpinu primitīvi, bet ar principu! :D
Iesākuma karstumam un oglei der pat kokogle, uz kuras seko ābeles koksne naturālā. Pārējais- djelo tehņiki. Rezultāts? Tīros ābeles dūmos pagatavots produkts. Garšīgs un ar labu krāsu, protams!!! Mmmm...
bums 29.12.11
Kūpinātava laba Atsita atmiņa kad pirtiņās pa melno kūpināja gaļu -iznāca garšīga un labi nokūpināta Ar akmeni dabū to temperatūras vienmērīgumu Praktiski šajā gadījumā var kūpināšanas procesu beigt nedaudz agrāk -produktus atstājot iekšā kuriņā -akmeņi izdarīs savu pietāti ;DD
AgrisB. 29.12.11
Atklāšu varbūt kādam savu noslēpumu kā es kūpinu un šoreiz 1x mēģināju ar "ābeli" ...
Garšīgi sanāca tik un tā... marinādaes recepte stingri pieturoties Buma k-nga marinādei...

Divos vārdos par kūpinātavu-
Pati kūpinatava meistarota no elektriskā skapja ar durtiņām un apakšā stāv laukakmeņi uz armatūru, tālāk jau truba 3 metri un pati kurtuve. Man reāli 1 stunda lai izkurinātu kūpinātavu (darba temp.) un pēc tam 3 stundas kūpināšani lēnā garā skatoties termometrā, kurš melo kā "suns", ja rāda 60C, tad reāli ir 90C grādi ( 100x pārbaudiju ar dzīvsudraba termometru)...


vasarā kūpinātavu nav iespējams redzēt, jo ir dekoratīvais žogs...


"melis" termometrs...


kūpinātavas akmeņi...


virsū rupja maisa drēbe...


3 minūtes līdz beigām ar "ābeli"...
bums 28.12.11
Ja ir ļoti delikāts kūpinājums kļavas lapas lieku apakšā zem gaļas Vienīgais kūpināšanas laikā gaļa ir pāris reizes jāapgroza.
bums 28.12.11
Lai nebūtu jādedzina kadiķis iesaku pie gaļa kūpinājumu marinādes likt klāt samaltas kadiķu ogas Efekts būs labāks -ar garantiju Ziemas svētku un jaunā gada zoss cepetim bez kadiķa ogas vispār nevar iztikt :DD
tisrims 28.12.11
Es parasti kādas 10-15 minūtes pirms beigām piešauju čiekurus, kadiķi vai biežāk zaļas kļavu lapas. Aromāts jūtams. Domāju, ka ja būtu ābeles pagales, tad ar tām to procesu jānobeidz. Arī man ir akmeņi, bet vienmērīgākā un vismazāk staigājoša temperatūra kļuva pēc tam, kad iestājoties vēsākam laikam kūpinātavu ietērpu trijniecē akmens vatē ar foliju. Temperatūra stabilāka un malku prasa mazāk nekā vasarā bez drēbītēm :-).
AgrisB. 28.12.11
Vai kāds var paskaidrot, man ir standart kūpinātava ar 2.5m garu trubu. Kūpinu visu laiku ar sausu alksni. No sākuma kartīgi izkarsēju (vienalga vista vai zivs) un tad pie attiecīgas temp. 85 va 75C kūpinu lēnā garā. Sanāk zeltaini brūnas.
Palasot šo sadaļu rodas jautājums, kurā brīdī jāiemet tās pāris pagales ābeles kurtuvē un vai vispār kaut ko tas dos?

p.s. ja nu kādam šis padoms noder, kūpinātavas apakšā man ir laukakmeņi caur kuriem iet dūmi, kas sakarstot uztur samērā vienmērīgu temperatūru.
tontons7
Ir gan vērts pie tam tik liela izmēra zivij cita lieta ja to neprot vai vienkārši slinkums krāmēties bet kurš tad asakas ēd....
marti 17.12.11
es vienreiz kūpinātas karpas tā pārēdos, ka nevarēju vairs alu iedzert :( un pirms tusiņa liekot bērnus gulēt pats aizmigu. toties otrā rītā salīdzinoši ar kolēģiem jutos ekselenti :)
tontons7 17.12.11
Izskatās, ka mugurkaulu ar izrāvis ārā! Domāju, ka naf vērts...
gintsgg 16.12.11
Pulverīti Tu vēl neesi dabūjis , tas vēl Tev priekšā .
Tonis 16.12.11
-laikam jau tavs pulverītis sāk iedarboties...:D

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs