Lai nejustu raudām sīkās asakas pirms cepšanas ar asu nazīti gar sāniem ik pēc centimetra izdara iegriezumus . Uzkarsē uz pannas eļļu un lieku tīru , es domāju bez rīvmaizes uc. piedevām , raudu un cepu līdz zivs abas puses paliek gaiši brūnas .
Par gaumi nestrīdos ... :D!
p.s. Peipusa raudas vispār ir ārpus konkurences !
Urmaas tu tak zini ka sen vairs neostu - un raudas ar neķeru :))) Peipī kad viņas sāk ķerties -mūku prom :)) Nu ir man tā vienīgā zive kas man nesimpatizē :((
Nesen biju saķēris - ceptām nav ne vainas, ņemot vērā, ka rauda man parasti negaršo, tad nobrīnījos, ka šoreiz noēdu bez pretenzijām. Vai nu tas pie vainas, ka sen nav zivis ēstas vai arī tagad viņas treknākas, vienīgi tās asakas :)
Neko darīt. Liepājā bute ne īpaši ņem, līdakas spēlē ar makšķerniekiem paslēpes, asari kaut kur aizbēguši, tad nu jāmēģina noķert to, ko neptūns dod :))
Zinu ka aizķēru raudiniekus - sorrry :))) RIJAT viņas - man tā zive nepatīk -asakaina,garšo pēc raudas,fu ... :)))
Viegli notīrāma ? Un tas viņu padara garšīgu ? :))
Ja garša tīra (kā, piem., Usmas raudai), vari vest mā' tik , cik noķer. Iemarinēsi ar sīpolīšiem un būs zacīte dūšas piesiešanai ilgam laikam. Šoreiz, ja ievēro, ir bez smaidiņiem. :)))
No šitajiem kotleši labi sanāk? Rīt plānā aizbraukt piemānīt kādu sārtaci, bet jāsāk domāt cik daudz mājās vest :))) Pāris kg kaltiņam, bet vai ir vēl jēga kaut ko paņemt kotletēm?
Kola, man prieks,kaTev prieks,- es ar aizvakar stundiņu veltīju līdzīgai nodarbei...savu prieciņu var noķert arī no šādas copes,tikai viena nekaunīga karpa pa vidu iejaucās ,bet tas nekas -galvenais ir process...