Es daru tā:
Vakarā, atbraucot no jūras, grunduļus salieku emaljētā katlā un kārtīgi sasālu(līdzīgi kā voblu gatavojot). No rīta, t.i. apm. pēc 12 h ņemu ārā, iztīru iekšas, kārtīgi nomazgāju (vairākos ūdeņos, vai vislabāk zem tekoša ūdens), veru caur acim uz stieples un kūpinātavā iekša. Kad acis paliek dzeltenīgas ar interesantu spīdumu, nemu laukā un pēc tam kopā ar Užavnieku, vai Valmiermuižas bairīti vienk. supper!
Dodiet kāds labu recepti tiem jūras grunduļiem. :D Sunim garšo svaigi, pašam nē. :D
Jā,var arī citronu,bet man labāk etiķis-lasim,īpaši mūsējam,vecajam, reizēm ir izteikta,diezgan nepatīkama jūras zivs garša. Nu un etiķis labi tiek ar to galā.
Raih, es gan ar etiķi foreli nemaitātu.. Etiķis nosit zivs garšu, un skābe zivīm vajadzīga tāpēc, lai drusku pašķīdinātu taukus, kas lieliski sanāk, nedaudz uzšļakstot citroniņu.
Bet nu, protams, uz garšu un krāsu visi flomasteri ir dažādi :)
-d.
Paldies kungi par padomiem. Atliek tik mazums, atkal noķert karalisko :)
Atbildēšu Vinnija vietā-ideāla recepte cepeškrāsnij,ko pats ļooooti bieži izmantoju:
Folliju liek divās-trīs kārtās,pa virsu taimiņa fileju. Foolijas maliņas uzlokām tā,lai tā veido vanniņu(lai nekas netek laukā). Kaisām sāli,piparus un uzlejam 3-4 vāciņus etiķa. Tad pa virsu majonēzi,pārklājam zivi ar tomāta šķēlītēm,un pa virsu Krievijas sieru. Liekam 200 grādos cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
Lašveidīgajiem uguns vispār jāparāda tikai pa 2 min no katras puses un viss :DD
Necep folijā (tā tu viņu sautē), nepārspīlē ar "zivju garšvielām" - pilnīgi pietiks drusku apsālīt, appiparot, uzšļakstīt drusku citronu, apziest ar eļļu un cept uz karstas uguns, ātri. Ātri - savādāk izkaltīs. Ērtumam var iespiest iespiežamajā redelē. Izceptam uzber virsū svaigas dilles, pasniedz ar svaigiem zaļajiem salātiem, un neaizmirsti 50 gramus ledaina biskvīta. :)
Jautājums Vinnijam: kā garšīgi uz grila vai cepeškrāsnī pagatavot Taimiņu? Šajās brīvdienās Taimiņu mēģināju cept uz grila (folijā) ar laimu, pētersīļiem, pipariem,sāli,zivju garšvielām utt., bet iznāca draņķis :( Vai maz bez mazsālītā Taimja ir iespējama kāda garšīga recepte?
Labas dienas jūras buļļu gatavotāji,
pastāstiet, kā garšīgi šo lopu pagatavot.
Grauzdētu cukuru jau pielieto daudz pārtikā.Kopā ar tām bumbieres/ābeles skaidām noteikti tie dūmi ir savādāki,kā bez cukura.Garša jau mainās no dūmiem,ar alkšņiem būs pa visam savādāk-kā ar čiekuriem!
Sakiet, a ko dod tas cukurs pa stūriem šajā klipā "22.marts 2012, 19:18"? Vai izkūstot tas nepiedeg?
Peipusa rauda tāpat der kotletēm,tīri,mal ,mizo ķiplokus,speķi vari malt klāt utt. Taisi kotlešu masu,un uz pannas virsū!
Vai tiešām pēc buma receptes zivis jākarina ar astēm uz leju? Kāpēc man liekas, ka astes uz augšu, galvas lejā?:)
Vai kāds no Peipusa raudām ir taisījis kotletes? Ir doma pamaigināt - tikai recepti derētu, tiko man tādu nemazu maisiņu ieveda..