Cvimba
Sadali vēdzeli filejā bez ādas un asakām, sagriez gabaliņos un viegli apcep kopā ar sīki sagrieztu sīpolu. Zivij pielej nedaudz ūdens, pievieno tomātu biezeni, piparus, sāli un sautē 20 - 30 minūtes. Pieliec krējumu, lauru lapu un sautē vēl 5 minūtes. Un ar kāpeļiem mīcītiem vai vārītiem un uz pannas apceptiem Vēl klāt zaļumus Pa pirmo Tikai čagiņu neaizmirsti :DDD.
Nu skaidrs, tad tomēr labāk būs laikam jāliek uz pannas.
Ir zivis kas kūpinot iegūst citu ,labāku smeķi, bet vēdzele nav to sarakstā....
man jau kupinata negarsoja. vislabak ir miltos ola un uz pannas pec tam sipoli un burkans tomatu merce pasautet. loti garsigi
Gribēju jautāt, vai vēdzele der kūpināšanai? Ja der, tad kādas garšvielas vai ko labāk izmantot?
Vakar vakarā Gaujā pirmās ir !!! Kaupera vārdiem -plaukstas lieluma pavasars :)) Bet ir.
Ko Peipī ziemā ļurba pa garneli saka?rudenī Gaujā vismaz nesmādēja...
Lūdzu , ņem par labu un pēc copes neaizmirsti uzrakstīt kā gāja , kādi secinājumi , plusi , mīnusi .
super.... būs japieliek otrs āķis priekš sliekas .... paldies gintsgg
Aizmirsu pateikt , bet to laikam visi paši saprata , svinu nolaižu uz grunts un tālāk vēdzele pati var vilkt bez kādas pretestības , cik viņai vajag , tur ir slīdoša svina pluss .
Lai nebūtu tā ka es tikai ņemu bet neko nedobu , aprakstīšu savu vēdzeļu ziemas uzparikti .
Tātad , viss parastākā karodziņmakšķere , aukla 0,35 , uz tās slīdošais svins , atkarībā no tā kur makšķerē , no 15 līdz 150 g , zem tā gumijas bumbiņa - amortizātors , karabīnīte . Tad apmērām 50 cm 0,28 mm pavadiņa , uz tās 1 -2 Nr āķis uz kura liek fileju , zem viņa , 10 cm zemāk , 5 Nr āķis , un tā slieku , parasti uz mazā āķa uzsēžas kāds ķīsis vai raudiņa , kurā kalpo par dzīvo vēdzelei , tātad tiek piedāvātas divas barības , gan dzīvas , gan fileja , jā nekas neuzsēžas uz mazā āķa , tad par otro barību kalpos tā pati slieka .
Ceru ka uzrakstīju saprotami .
Paldies kalvio par ieteikumu vēdzeļu ķeršanā??
Cil lielos dziļumos Brīnumezerā Peipusā ķer vēdzeles?? Itkā meklējot akmeņainas vietas.
Ir k'dam vēl zināmi labi veidi uz vēdzeli??
Paldies
Paldies kalvio.... apmēram tādu arī biju uzcepis... tikai vienžubura aķis 0.3 pavadā un slīdošais sviniņš 15gr (var arī mainīt svinu svaru) uz pamatauklas 0.35
Par to aklumu var strīdēties - varbūt tā ir vienkārši kāda acs vaina.
Lai gan, ja tā padomā, vēdzelei jau redze droši vien nav tik ļoti vajadzīga kā citiem plēsējiem - naktī tak tāpat tumšs un ja nu reiz tai zuvei vēl ir laba oža...
Starp citu, pats es kādā ezerā arī tādu vēdzeli esmu saķēris (citām turpat ķertajām bija it kā normālas acis).
pastāstīšu Tev vieglāko variantu, kuru pats izmantoju!
tātad vajadzīgs:
1) makšķerīte, ūda ar karodziņu vai koks uz kura uztīta žilka;
2) apm 0,30 mm žilka
3) sviniņš apm 10gr
4) divžuburu āķis-nevajag pārspīlēt ar izmēru...
5) ēsma-pats lieku raudas fileju ar visu ādu, bet bez zvīņām
Tātad: āķis no kura apm 1,5m attālumā atrodas svins. Paņem ēsmu-raudas fileju apm 10cm garu un 1,5 cm platu strēmeli (tie ir mani ideālie mēri-citi vbūt savādāk dara) un uz āķa virsū(spraužu aiz viena gala un tā lai mīkstā gaļa ir uz āru un lai 2/3 paliek brīvi karājoties), laid iekšā lunkā kamēr svins atduras uz grunts un atsien! nevajag nekādu lieku žilku kā līdakai vai zandartam-var ar naglu pie lunkas malas kaut pienaglot......
un visa tā māksla.......
Ps. tā ir mana "recepte"-vbūt vīri par mani smiesies, bet Peipī tā esmu vilcis daudz vēdzeles......
sakiet lūdzu... kā nokomplektēt ūdu uz vēdzeli Peipusam? (āķis, pavada, svins, aukla ēsma)
Vispār jau es arī agrāk biju domājis,kāpec peipusā daudzām vēdzelēm baltas acis,izrādās ka aklas.Izskatījās kā ši.http://burbot.ru/index.php?option=com_datsogallery&Itemid=33&func=detail&catid=1&id=4628
gan jau fleitē...šis gadījumā nepiedāvājās aiznest līdz krastam un tur viņas aprakt? :)))