Lielā vimbu staigāšana ir cauri, bet līdz upei ar grunteni gribas aizlaist. Kāda iespējamība ir paķert vimbas tagad- vasarā vai arī tās ķeras visu gadu? Atvainojos, ja kādam liekas stulbs jautājums, bet pašam kontā ir tikai 1 vimba :)
Vai varat vel atkartot kaa gardi pagatavot vimbu,un atrisinat problemu ar asakam ?! paldies.
Brālīt es tev piekrītu, bīju nedēļas maratonā savās bedrītēs;) Kūpinātava kunkst no pārslodzes;)
Pluds rullē, gruntenes klusē;)
Vimbu cope iet uz urrāā . Tagad 90 % aiztinās uz līdakām ( kaut tās var ķert visu gadu) Vimba ņem.Un visur.
Uz ievziediem ir īstais vimbu laiks.
Vakar Memele/Jaunsaule sikie tirija nost naktstarpus un palikam pa o uz 6 katiem... cik jautajam parejiem tapat. 5dienas atpakalj vel nema labi..
Gaujā vēl viss notiek,normu var salasīt.
aizvakar pa visu dienu vienu gauja dabuju!
Vai vimbu copes jau beigušās?
Jauns copes veikals kur tu atradisi visu ko vajag un pashlaik visam precēm ir 60% atlaide.Skaties interneta veikala katalogu-
http://tiny.cc/4xpmdw
Ne Nazi, bet Toni, sorry.
Nazi, tās bij pirmās divas ko jelkad esmu noķēris,
Daddy_j, njā, patiešām gardi.
Sienāzi, vārdabrāl, es tak teicu, ka mazsālīta vimba ir pa pirmo! :)) Tikai nevajag skalot, bet ar nazi nokasīt "lieko" pirms ēšanas :)
...ņemot vērā, ka viņa nav liela zivtiņa un norma ir tikai 5, tad sālīšana ir smalka recepte kā viņu visgaršīgāk noēst. :)) Protams, ja ir norma nedēļu no vietas, tad var arī kūpināt un ar sieru-majonēzi-ķiploku iznesties, bet pirmās 3 jāsāla :))
Sienāzi,kā tā tikai vakar nonāci pie tādas atklāsmes?
tiešī tā, vimba ir ļoti garšīga. pamēgini uztaisīt cepeškrāsnī. sagriez filejas, 6-7 vimbas, saliec uz cepešpannas, apkaisi ar garšvielām.
sarīvē sieru, pieliec klāt (pusi uz pusi) majonēzi ar krējumu, 3 ķiploku galviņas, 2 nelielus sīpolus un biku kariju. to masu pārklāj vimbas un liec cepeškrāsnī, cep kamēr paliek kārtīgi brūna.
ļoti garšīgi, gan silta, gan auksta un sīkās asakas sacepjās tā, ka nevar just. labu apetīti.
Es a beidzot metu kaunu pie malas un šodien saķēru normu .Cope bij super !! Ņēma ļoti labi uz kombināciju - slieciņas+ garneles gabaliņš ,vēl labāk slieciņas + mīdijas gabaliņš. Iedevu mīdijas kaimiņvecim - tas ar sāka vilkt.
Ko lai saka, iemarinēju vakar jēlu, tikai cukurs un sāls 1:3 kā Zivinieks minēja, šodien ar visiem dienas stresiem pa darbiem ņemoties, piemirsu par zivi, sieva atģādināja. Paņēmu izgrieztās filejas, noskaloju lieko, sagriezu krusteniski asaciņas, sagriezu kā lasi un liku uz maizes, uzbēru pipariņu un sāli, diemžēl sīpols nebija, abi kožam un garšojam. Goda vārds, es i uz pakaļas, fantastiski garšīgi, es nekad neko tādu nebiju gaidījis, no šīs dienas šī zive iet manā racionā un atvainojos tai par asaku bunti. apēdu divas filejas, nesajutu nevienu asaku. Vēlreiz saku ka fantastika.
Vimbu liegums Gaujā ir no 31. decembra līdz 1. janvārim (neieskaitot).