Ne jau tajos 9 metros tās lielās raudas mīt!Nezinu pa kādiem ūdeņiem iet runa,bet +/-3m ir viss optimālākais dziļums raudām.Citam varbūt sagādā baudu vilkt no padsmit metriem!!DD
Unkass malacis - labi ir ielāgojis laika apstākļus. Devāmies pārbaudīt. Raudas ir aktīvas. Makšķerīte gan būs jātur rokās, jo copes ir visnotaļ ātras un, ja lieto motiļus, tie pazūd pie katra zivs pieskāriena. Uztrennējušās. Taču process notiek un veiksmes gadījumā pavilciens no apm. 9m ar mazu kapara mormenīti, kuru iekārojusi ap 250g vērta rauda, ir ļoti izbaudāms.
Pēc tam sāls, atsvari, pavasara vējš un saule, pirts, alus...........
Ne asakas.
Šķiet ka šī tēma kautkā nepelnīti nogājusi pagrīdē. Kur palikuši visi raudu assi? Itkā ar atkusni vajadzētu parādīties raudu aktivitātei. Varbūt speci ko var pakomentēt?
Ja vobla ir izkaltusi, tad ziemā izkarini kaut kur pažobelē. Uzsūks mitrumu un būs atkal pieņemamā kondīcijā :)
P.s. kā voblu uzglabāt ilgtermiņā (vasaras periodā), lai neizkalst kā papīrs? :) Saldētavā? Vai arī vakuma iepakojumā? Vai arī abas pēdējās lietas kombinētas? :D
Ziemā lai dabūtu voblu ir jāliek blakus kamīnam ja ir, lai nebūtu zivju smakas pa visu māju jānotecina un jānosusina zivis ieliekot starp avīzēm(es tā daru).
Aiz acīm uzkar uz drātiņas. Vēl moments, jānoņem laikā, jo istabā gaiss nav mitrs un zivs ar laiku pārkalst paliek tāda ka uzreiz kad gribi to drusk' saliekt tā lūzt, bet ēzt jau var)
Interesētu tāda lieta..
Šodien tiku pie savām pirmajā RAUDIŅAM.. diezgan smukas un padaudz.
Zinu, ka no viņām sanāk labas VOBLAS, bet kā ziemā pagatavot, sagatavot voblu..
Zinu, ka to dara pavasarī, rudenī.. caurvējā, siltumā.
Bet vai ziemā arī ir iespēja kaut ko tādu pagatavot?