Jautājums kā no sīpolu neēdāja:
Ja es salātos, pemēram Bumša lečo vai spulgita receptē, nelieku sīpolus, vai tas stipri ietekmēs gala produkta garšas īpašības?
Karpēnu ap kg gatavo veselus, lielas, чтобы lai labāk izceptos ,gabalojam. ādu nost neņemam - tā sanāk garšīgāk. Atzvīņotu,izķidātu izmazgātu un sagabalotu gabalos karpu (pirms gatavošanas 15-20 min) iemērkt pienā, kurā ir iebērts sāls un pipari (1/4 glāze piena, 1/2 tējkaroti sāls piparus pēc garšas), un tikai pēc tam gabalus izvārtam miltos . Gabalus cept ir vislabāk uz vecmammas čuguna pannas: eļļu nežēlojiet lejiet tik daudz lai zivs gabali būtu līdz pusei tajā. Cepam līdz brūni zeltītai krāsai ādai jābūt nedaudz kraukšķīgai
1 kg burkāni
1 kg tomāti
1 kg sīpoli
1 kg paprika
1 glāze rīsi
1 glāze eļļas
1 ēdamk. cukurs
1 deserta karote sāls
Rīsus iemērcē uz 1 stundu ūdenī, nokāš.
Katlā ielej eļļu un apcepina sagrieztus sīpolus, pievieno rīvētus burkānus, maisot cepina 5 min.,tad pievieno smalki sagrieztu papriku, maisot karsē 5 min., pievieno sagrieztus tomātus un nokāstus rīsus, pieliek cukuru, sāli un sautē kamēr rīsi mīksti. Beigās garšai pieliek nedaudz ķiplociņu, kārtīgi izmaisa un pilda burkās. Ļoti gardi, pat var ēst aukstus.
Glabā vēsumā. Ja labs pagrabs, glabājas līdz pavasarim.
Lai izdodas un garšo!
Labadiena!
Varbūt ir iespējams iemest kādu burkās liekamo salātu recepti?
Izgājšgad Buma un Vinnija kungu ieteiktie lečoveidīgie zalātiņi tiks šmorēti arī šogad. Noprasiet savām "virtuves dekorācijām" savu marinējumu/sautējumu receptes un padalieties ar latvju tautu. Ja nav žēl...
:o))
Atbrauc pie manis, parādīšu. Nesen no UK iepirku. Nokāvu dažas lielās foreles un tagad man jau kādu mēnesi saldētavā guļ viņas vakumpakās. Esmu arī dažas atkausējis un gatavojis. Nav ne vainas....
Aprīļa CL numura intervijas rakstā bija pieminēta pārtikas vakumēšanas iekārta-tipa ieliec speciālā kulītē ,izvelc gaisu un saldētavā iekšā. Gaļa sausa nepaliekot. Kādam ir pieredze? Un ja tā ir laba,tad kur var tādu nopirkt?
Es te esmu nolēmis beidzot sākt baigi daudz zivju ķert:)))
Janka.vēdera asakas jau izfilēt nav problēmas,bet ja biku pačakarēsies tad var arī muguras asakas ar nelielu un asu filējamo nazīti izgriezt ,to dara tā:Ar pirkstu pārbrauc pa filejas iekšējo muguras daļu,sajūt kur iziet muguras asaku gali un tad no abām pusēm izgriež tās apmēram 30 grādu leņķī. Fileja gan nebūs tik skaista,toties spļaudīties nevajadzēs...Pēčāk jau vari panēt,iemērk oliņā un cept.Ja gribās var nedaudz pasautēt krējuma mērcē.Mērci var uzfrišināt ar sieru,sinepēm vai ko citu...
Labu ēstgribu!