tr222
Taisi to kūpinātavu no kāda materiāla gribi.Darva tur bija ir un būs!!!Pareizi Zaraza raksta - izmazgā ar reizēm.Un kā jau tika te pieminēts - pirms kūpināšanas kūpinātavu VAJAG uzsildīt.Pretējā gadijumā kondensāts ar visu darvu tecēs pa visām malām!
Neesmu nevienu tādu iekārtu tuvumā redzējis, bet domāju, ka tur iztiek bez joniem :).
Parasti el.sildītāji (tāpat kā jebkurā el.plītī) silda + rodas neliels dūms no alkšņu skaidām, kas piešķir to aromātu.
Nevaru saprast kas par vainu - iesālu zivis, divas dienas paturu zem sloga...kūpinu...itkā gatavas bet biezākā puse gaļa ir tādā kā putrā un miltaina, rūgta...jau kuro reizi, meģinu visādi, bet nesanāk rezultāts ...kas par vainu?...
Varbūt kāds zina shēmu kūpinātavai ar joniem. Esmu redzējis darbībā, baudījis gatavu produkciju. Taču uzbūvi nerādīja. Auksti kūpinātu lasi līdz 7 cm biezumā nokūpina 40 minūtēs. Svara nobirums 5-10 %. Visa veikalos sastopamā produkcija ir šādi kūpināta. Princips vienkāršs- siltumu ražo elektrība, kuru kaut kā izstaro 4 pirksta resnuma stieņi( iespējams metāla). Vienlaicīgi kūpinātavas apakšā uz metāla puļķa, ap 20 mm resnumā, uzsprausts alkšņa klucītis. Puļķis pieslēgts strāvai, uzkarstot dedzina alkšņa klucīti un ražo nepieciešamo dūmu. Problēma- nezinu kā strāvu pārveido jonos un kas ir šie metāla( ? ) stieņi. Vai kāds varētu apskaidrot kā tādu uztaisīt. Jau iepriekš pateicos.
tr222...
Darvai nav kur likties, taču vienas kūpināšanas reizes ietvaros tā neuzpēj savākties pietiekošā daudzumā lai kaut kam tecētu virsū un traucētu... Pēc tam ņemam karčeri un izpūšam, lia nākošreiz viss tīrs un smuks :)
spura...
Es sālsūdenī vējzivi nepeldinu... Sāls atbrīvo ūdeni, a šītā zivs jau tā nav no sulīgajām... Kā izņem karstu no kūpinātavas tā ieber sāli vēderā un virsū, un , kas būtiska nianase, kuru iepriekš neminēju uzreiz karstu ietin pārtikas plēvē - tas būtiski palīdz saglabāt zivi sulīgu.
ieliku bildi alūmā pie profila, varbūt kāds var pakomentēt kas nav kārtībā
ui, paņēma kā formulu:

(tik bez atstarpēm)
Lai ieliktu bildi, pirms tam viņa ir jāpublicē kaut kur (šeit, vai picassa vai kur līdzīgi). Tad jānokopē bildes URL kods un jāievieto starp
To kodu es dabonu, klikšķinot uz bildes ar peles labo taustiņu, tad properties un ta' tik kopē nost.
Lai veicas,
o.
Nemāku ielikt bildi, bet otreiz kaut kā bleķa kūpinātavu netaisītu, visu kaut ko esmu izmēģinājis bet nepatīk, iekšā liels mitrums darva tek virsū gaļai. Jādomā par koka kūpinātavu.
p.s. Varbūt kāds var vienkāršā valodā apskaidrot kā pielikt bildi
tr222 mēģini pavēdināt kūpinātavu. tas ir nelikt vis vāku virsū bet kādu vecu rupja auduma deķi, džutas maisus. Lai dūmi un mitrums nāk ārā pa augšu arī ārā.
tr222
A kur tad šamai palikt???
zaraza paldies, bet kā paliek ar to sālīšanu? moš pirms kūpināšanas mazliet papeldināt sālsūdenī? Vai nevajag? Uzberam sālīti tikai pēc kūpināšanas beigām?
Kāpēc kūpinātavā veidojas tā melnā darva ?
Spura...
Kūpina kā jau karsti kūpinātu zivi... Ja gribas ņemties, tad ir vēl tāda fīča - vēderos saliek speķi (svaigu vai žāvētu) un notin zivi ar striķi kā zuti... Tas padara zivi ievērojumi treknāku un sulīgāku... Es kūpinu uz restēm - tur ērti salikt ar vēderiem uz augšu un nekas ārā neitek..
Labs rīts,
Mēģināju ko sakarīgu atrast par vēja zivju kūpināšanu, neko prātīgu neatradu, tāpēc pajautāšu- tie kuri ir kūpinājuši vēja zivis, kādi ieteikumi zivs sagatavošanai, ir kādi knifi? Kā ar sālīšanu, pirms vai pēc?
Vai dūmpagales var būt ar mizu,vai jāatdala.Paldies.
Pa pirmo Ar to ņeržu labi izdomāji
Sveiki! Rādu savu izstrādājumu:MBM-mobilā Buma muca.

Sastāv no diviem v/maš.Rīga korpusiem,slīpos galus ar fleksu nogriež.Abas daļas ideāli spraužas kopā',pateicoties gropei.Var sametināt,vai sakniedēt.Vienu galu ar ner.tēr.akurāti aizmetina.Restītes saliku 2 stāvos.Iekšā protams dūmpagales.Nu un apakšā šitam reaktoram karstumu.Jau pirmā reizē kūpinājums sanāca pa pirmo!Ir pāris bildes albumā. Esmu apmierināts ar šito.Paldies veči par dalīšanos pieredzē!