atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu

Engures ezers

kristsKG 28.08.12
marti, man kjau likās, ka I.Tiltiņš tīri ok orientējas, es Enguri nepazīstu tik labi...
I.Tiltins 28.08.12
marti- par kurām strīpām runā? Un, vai esi tās 30cm strīpas apmeklējis darba dienās? Un, ja nav noslēpums, kā un uz ko pats ķer līdakas Engures ezerā?
tomels 27.08.12
par kaņieri neko sliktu nevar teikt, esmu bijis vienu reizi, un prieksh pirmas reizes ap desmit liidakaam nebija slikti. meers gan tikai viens.
daddy_j 27.08.12
man usma pēc daugavas likās tīrā leiputrija - met un velc...un tas viss tēmā engure... :DDD
marti 27.08.12
tiltiņ - nākamreiz papēti tos seklumus. tur ir gan robi, gan tādas taisnas strīpas :) protams viss ezers nav ar tīkliem noklāts. bet gan jau drīz būs tā pat kā usmā :( un tad atliks tikai valsts mežu pasargātie ūdeņi.
I.Tiltins 27.08.12
Janis.a., jā tīkli ir darba dienās, bet varu pateikt noslēpumu :), tīklus nevar ielikt, tur kur laivas dibens velkās pa Engures "sūkli" kurā ir tādas kā alas un/vai padziļinājumi, kur arī sēž zaļsvārces, un ja, esi pamatīgāk iepazinis ezeru, tad tādas platības ir vairākumā, nu vismaz padsmit Kaņieri, ja ne vairāk.
P.S. Es jau tikai par reāliem faktiem, un Kaņieris ir arī pa pirmo! ezers.
Ruu 26.08.12
Kanjierii toties vairs nav saiknes ar juuru
janis.a 26.08.12
Nevaru pilnībā piekrist, jo Engures ezerā ir spiediens no zvejnieku puses. Darba dienās paskaiti tīklus, tad sapratīsi presingu. Kaņierī rūpnieciskās zvejas nav.
I.Tiltins 26.08.12
He, he, kāds sakars ar jaunību, braukāju uz Babīti un Kaņieri pietiekoši bieži, un fakti ir fakti, lomi ir, bet daaudz mazāki kā Engures ezerā. Un tīri objektīvi makšķernieku "spiediens" uz 1 ha,
Engurē ir vismazākais, tāpēc arī visvairāk llīdaku.
kristsKG 26.08.12
tiesi tā jaanis.a! ir un var noķert, iespējams I.Tiltinu jaunības maksimālisms moca, bet nekas, jo jaunība ir vienīgais netikums, kas pāriet pats no sevis :D bet man der tāda reklāma šim ezeram...
janis.a 25.08.12
Es gan nesauktu Kaņieri par mutes bļodu. Divu nedēļu laikā tagad augustā mēs ar kolēģi bijām Kaņierī 3 reizes un kopā par visām reizēm bija 18 mēra līdakas, lielākā 3,2kg. Zemmērus neskaitījām, bet daži desmiti bija. Es domāju, ka katrā ezerā ir savs knifiņš. Ja atkod, zivis ķeras. Visiem ne asakas.
I.Tiltins 25.08.12
Nu ko par Enguri...
Bagātākais līdaku ezers 120km rādiusā ap Rīgu.
Un arī šīs dienas cope to pierādīja, kādi 20mit zemmēri, bet dažas divniecītes paņemtas.
Otrajā dienā pēc atklāšanas dažas virs 4kg, bet zem 5.
Uz ko?
Tvičīngu- mazās šķībacaino mailes un parabolu vieglie šūpiņi.
P.S. Babīte salīdzinoši ir sūds pilnīgs, nerunājot par mutes bļodu Kaņieri.
verners12 15.08.12
biju ornetalogos no pasa rita 14 asari 150-200 gramiem un dažas zemmēra līdakas bet beigas pie tās budas kas tur ir ūdenī paņēma 3kg līdaka uz mailes gumijas zivi.
Andzy35 15.08.12
pareizi... Jūs salīdziniet pēdējos 3 -5 gadus a es salīdzinu ar to kas bija pirms 30 gadiem :)))
kraftinsh 14.08.12
Nav jau tik traki. Domāju, ka Engure joprojām ir un būs viens no zivīm bagātākajiem ezeriem. Tā jau var čīkstēt par jebkuru ezeru vai upi... :)
Andzy35 14.08.12
kāds jau noķer.... bet nu 100km braukt tāpat vien ar kautkā vairs nevelk....
kraftinsh 14.08.12
Paldies par viedokļiem. Es parasti spiningoju pa labi un nedaudz arī pa kreisi no Mazsaliņu bāzes (nosacītajā dziļumā). Gadās trāpīt uz asaru baru, tad ir patīkami. Bieži gadās pa 1, pa 2 smukiem asariem un viss. Laikam ko daru nepareizi, ja šajā brīdi un vietā cope neatverās, jo diez vai apakšā sēž tikai daži, vientuļi asari. Varbūt vienīgi vēl vainīga mazā apetīte. Ir pamēģināts arī līcis ar ūdenrozēm pa labi no bāzes, kur Dzedrupe un Pelčupe. Tā kā nav motors, tad tā nopietni vēl nav izmēģināts Mazsaliņu seklums ap Lielo salu un tālāk uz kanāla pusi. Vismaz zināšu pie kā vērsties (Andzy35) privāti ar jautājumiem par atsevišķām vietām, lai nav viss ezers jāizairē. Ir pārairēts pāri platumā, arī zemmēri. Virs lielajiem zāļu tepiķiem milzīgās platībās nav mēģināts, trūkst ticība, ka tajās retajās "acīs" līdz 0.5 - 1.0m sēdēs līdakas... Re kur, Poppers sacensībās velk tā kā man sapņos nerādās :)
dolo 14.08.12
Nekas nav mainījies. Pērn izvilku tur piecinieci (rudenī) kolēģis ir izvilcis sešinieci, septiņnieci un astoņnieci. Tas kas ir mainījies, šogad varbūt nav asaris tik daudz kā pērn, bet varbūt ka maldos, jo neesmu tāds copes eksperts. Mēru noķert neredzu problēmu, bet uz ko - neteikšu:D Galvenais ticēt tam ko dari, eksperimentēt un domāt ar galvu. Nevajag ķert vietās kur tie mēri nav.... Diezgan trāpīgi par ezera specifiku ir Ruduļu Juris savā grāmatā pateicis, bet ne viss atbilst rakstītajam.
Kas māk tam nāk. Es vēl nemāku :)
Andzy35 14.08.12
tad kad es tur sāku braukāt, tad ezerā vairāk par divām laivām nekad neredzēju, Ķūļu ( Artūra bāze) bija 5 laivas 1 mūsu 2 zvejnieku un divi slīkoņi, ja ezerā dabūja 5 līdakas np 1.5-2 kg skaitījās slikta cope... asarus varēja saķert, īpaši tos nemeklējot, ruduļi bija pilni sēkļi ķērām tikai svarā no 700-1100gr (lielākais man 1170gr uz rotiņu), pa Mērsraga kanālu tajā laikā zvejnieki ar motorenēm braukāja no ezera uz Mērsragu zivis nodot, kā arī no jūriņas nāca iekšā zivis, ezeras nebija tik aizaudzis, labākā cope bija Ģenerāļos, tad pret priedi un arī uz Lepsti, asarus parasti ķēra uz akmeņroves.... jo tajā laikā tas bija armijnieku ezers!!! un papusei slēgts lielākai daļai makšķernieku!!!
tagad, kā ir paši redzat...
marti 14.08.12
nu man personīgi pēdējā laikā (pēdējās divas vasaras) ir tur tā, ka tikai zemmēri. šogad biju kādas 5 reizes, bet mēru tā arī neredzēju. kas tur pie vainas - nez. varbūt liels spiediens no makšķerniekiem, varbūt tīkli, bet var jau gadīties, ka esmu trāpījies uz necopes dienām (lai gan pie 20 amnestēti zemmēri nebūtu necopes diena).

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs