atgādināt paroli atcerēties
 
 
Ienāc ar Draugiem.lv profilu
micuks 03.10.12
micuks 03.10.12
31.3. no 1.oktobra līdz 31.decembrim, izņemot makšķerēšanu ar dabisko ēsmu:

31.3.1. Gaujā, no ietekas jūrā augšup pret straumi līdz šosejas tiltam Strenčos;
Bagira 03.10.12
uldens- kā tad var zināt vai Gaujā ir aizliegta: -jebkura veida makšķerēšana
-makšķerēšana ar mākslīgo ēsmu noteiktās upēs vai to posmos.

ir divi vaianti liegumam,kurš ir Gaujai...
raihs 03.10.12
Pludiņš,sviniņš,āķīts-un davai pa berzītēm:) A ko-drīkst taču:)
Gaujinieks 03.10.12
Gaujiņā ar dabīgo drīkst!! ;D
p.s. ja nekļūdos... ,katrā ziņa man būtu vienalga ,kaut vienu nakti jau uz vēdzelītēm pasēdētu ;)
uldeens 03.10.12
Bagira izlasi sava teksta pēdējo teikumu:))
Bagira 03.10.12
Pēc jaunām izmaiņām sanāk, ka nevar vair Gaujā uz vedzelēm sēdēt- vai tā ir????

Gaujas Nacionālais parks (GNP) lašveidīgo zivju aizsardzību individuālos noteikumos ir noteicis makškērēšanas liegumu no 1.oktobra līdz 31.decembra beigām, kas attiecas uz vairākām parkā esošajām upēm un to posmiem. Analoģiski GNP individuālajiem noteikumiem, nārsta aizsardzībai vajag pagarināt makšķerēšanas aizliegumu līdz 31.decembrim visās lašupēs, norāda ministrijā.
Par lašveidīgo zivju ūdeņiem jeb lašupēm tiek uzskatītas tādas upes un to baseini, kur laša nārstu novēro vairāk vai mazāk regulāri un laša mazuļus konstatē vairākās vietās lielākā daudzumā. Tā ir Aģe, Amata, Brasla, Gauja, Jaunupe, Lielā Jugla, Līgatne, Mazā Jugla. Pēterupe, Rinda, Rīva, Salaca, Svētupe, Tebra, Užava, Venta un Vitrupe. Šīs upes vienlaikus ir arī nozīmīgas taimiņa nārsta upes.
Lieguma laikā ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana vai makšķerēšana ar mākslīgo ēsmu noteiktās upēs vai to posmos.
Gaujinieks 29.09.12
Hmmm? ;D
raihs 28.09.12
Tu vienkārši kādam lasim mugurā ierubīji,tādēļ arī tā skrēja. Klasika
Gaujinieks 26.09.12
Nuu kaa ar pumpainajiem pie Ceesiim? :)
Esmu dzirdeejis ka jau esot ķerti un noķerti...
Man pasham nesen pieķērās kkas nereaaaals un nezinaams ;D Chakareejos 10 min tina auklu pito 0.22 tikai taa un ta shis kkados 40 metros no manis ,uzceelas liidz uudensaugshai pamaja ar asti un izspļāva manu 3 moscu ;D Vrbuut bija kkada milzu mežene vai sapals ,bet nu likaas ka 40gramu kaats tulit saluuzis :)
Kaa jums veicies???
Artx 23.09.12
Šodien biju uz copi gaujā pie ietekas jūra (netalu no carnikavas) ! Copēju, tur jau septīto reizi, un divas pēdējās reizes ir bijušas pilnībā tukšas! No 6:00 līdz pat 20:00 sēžu un ne mazākās copes! Runa iet par brekšu copi! Kas notiek? spiediena maiņa ? es nesaprotu! apstaigāju gauju, tuvakos ezerus, upītes! Nu nekur nekā nav! Gaju uz jau pārbaudītam vietām, kur ir bedres un arī nekā! Kāds zin izskaidrojumu?
Gaujinieks 22.09.12
Hei ,kāds zin cik ilgi vēl varēs noķert meženi? Domāju ,cik ilgi vēl būs aktīva/aktīvāka?
Doma ir par oktobra beigām...un protams ka uz dabiigo esmu :)
Gaujinieks 22.09.12
++
ArtursK 21.09.12
3kg sapals vot uz spininga tadu pavilkt ppc
akacis 21.09.12
Sākumā jau maucu tikai ar rotiņiem, tie jau arī visvairāk aizķerās it seviski ja lēni mēģina vilkt...mēģināju gumijzives ar ofseta āķiem, zacepu krietni mazaak, bet līdakai uzkabināties arī daudz grūtāk...viena 4 reizes pēc kārtas pagrāba, gumija vienos caurumos, bet arā nedabūju.Copēju brienot ar garajiem zābakiem, pateicoties kuriem lielāko daļu zacepu var atāķēt, jo metu gar krastu pa straumi uz prieksu.Manā apkaimē(Sigulda) Gauja dziļāka gar krastiem. Starpcitu šorīt tā lēnām brienot uzdūros pamatīgam sapalam..kur uz 3kg varēja būt.Šis pusmetra dziļumā pie krasta čučēja starp zālītēm. Sapals tak skaitās baigi tramīgā zivs, bet es biju piegājis metra attālumā, kad viņu pamanīju. Gribēju vismaz nobildēt, bet tik bezbailīgs viņš tomēr nebija.
bandiiits 21.09.12
Akaci, ar zacepiem pavisam vienkarsi iztausti copes vietas kur copesi ar letiem manekliem, tad radisies kada skaidriba cik dzili var gremdēt un kur vispār nemest, bet pēc katriem pavasara paliem viss sākas pa jaunam. Un otrs varijants lieto pamatīgu pīto auklu, tā lai mānekļiem var āķus locīt vaļā tik tad standziņas jāpaķer līdzi.
Un par rotiņiem pilnīgi piekrītu Gaujiniekam, vēl var mēģināt neliela izmēra džigus pa grunti padauzīt lēnu garu.
Gaujinieks 21.09.12
Bet biežāk man līdakas trāpās lēnākajos posmos....
Gaujinieks 21.09.12
akacis-panjem kkādu 3-4nummura roriņu ar plato lapu iesaku mosca rastel ar spalvu uz āķa vai kādu meppu ,un velc pēc iespējas lēnāk...Tā gan jau nepaliksi bez līdakas ,tā tas vismaz ir Gaujā.
A par ustureeshanaas vietaam ,vinjas ir VISUR ;D zaļās dažreiz pat ielien alatu posmos. Ja tavaa apkartnee ir dzilsh pie krastiem ,vari paproveeet gar krastiem meetat...a ar zacepiem ciiinities nevar ;D
Es savaas vietaas visus zacepus zinu no-līdz reti gadaas kko noraut ;)
uldeens 21.09.12
Akaci tagad uz citām zivēm jāmērķē:)-līdaka -jūlijs, augusts- vēlams ar laiviņu, tad zacepu problēma vieglāk risināma:)
akacis 21.09.12
Pēdējās nedēļas laikā gandrīz katru dienu aizšauju uz Gauju ar cerību nospiningot kādu līdaku...rezultāts-0 zivis, 6 norauti mānekļi. Tā kā šis man ir jauns hobijs, varbūt kāds varētu pastāstīt kādās vietās Gaujā visbiežāk mēdz uzturēties līdakas un ar kādiem mānekļiem vislabāk mēģināt viņas noķert...un kā pie velna jūs cīnaties ar tiem neskaitāmajiem kokiem un čakārņiem?

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!

Ja reģistrēsies, arī Tu varēsi piedalīties portāla CopesLietas.lv aktivitātēs!

reģistrēties

skaidrs