Iztīri zivis,saliec tās marlē un iemērc katl'a ar ūdeni.Kad zuves būs novārijušās tad tad atdod tās citiem.Katlā paliek buljons.Tajā ari vāri zupu.
Virii dalieties receptees - kaa Juus gatavojiet zivju zupu!?
Saldeetavaa staav pasiiki asari un gribaas sos savariit gardaa zupaa!
Karoče rezultāts
Līdaka garšo pēc zivs....mērcīte pēc ceptas olas.:-)
Visas garšvielas ir cilvēka prātā...ko viņš grib dotajā momentā...dillli, piparu vai annanāsu:-)
Bija garšīgi, kā vienmēr labs bija ekspirements, leduskapja tīrīšana un visur processs....:-)
Brālīt
Pārpalikušo vīnu sūcu...tūlīt cepšu to sašļiku:-)
Ješka:
1. man patīk tā dabas drauga piebildīte par C&R :)
2.Aizmirsi pateikt ka noplūcam svaigu rozmarīnu , šķisniņu koriandru , noplūcam šķipsniņu svaiga bazelika un noraujam vienu valkriekstiņu kas tepat viesistabā stūrītī klusiņām aug :))))))))))))
Būtu uzreiz uzrakstījis ka "Līdaka kandžas mērcē " !! :)))))))))))))
Tā kā ārā pat saimnieks suni nedzen, tad tā:
Sāku nodarboties ar gastronomiskām izvirtībām
Ņemam pēdējo novembra sasaldēto līdaku (kurai nav paveicies ar C@R), nogriežam fileju..saldētai tas vieglāk izdarīt
1.sagriežam 3 ķiplokus
2.atrodam ledusskapī mārutkus un sojas mērci
izrokam puss papriku
3.pieberam,citronpiparus un dilles(kaltētas)....kaut kur uspeldēja pieliekamajā
4.sāli, melnos piparus
5.visu samaisam ar netīrām rokām
6.Aceramies par sarkanvīnu leduskapī un pielejam to..noteikti var arī alu šņabi, dzimtenīti un cido sulu
7.Prāts liek domāt ka vajag paturēt kādu stundu zem sloga lai savelkas
Tālākais vēl tikai notiks
Apviļājam olas un gandrīz veca skāba krējuma maisijumā
Pēc tam metam rīvmaizē un uz sakarsētas pannas ar eļļu cepam kamēr ēdams, ja būs ēdams:-)
Piekožam klāt pāri palikušo sarkanvīnu, vai aizejam kaut kam citam pakaļ
Labu apetīti un skaidru prātu
ēdiens domāts baudīšanai, vismaz n gadus pēc kara tā vajdzētu būt:)
Kā redzu, domas dalās... :)
Kotletes ar cietiem, kaut arī maziem graudiņiem ir neforši :(
viss būs štokos.. ņem un mal.. mazām zivtiņām tās asaka jau mīkstas.. un ja ko sajutīsi, jāsaprot, ka zivij ir asakas :) lab apetīt ;)
Klau, vīri, ja es vēlos taisīt zivju kotletes no sīkām zivtiņām (teiksim, sprīdi vai mazliet garākām), ko darīt ar asakām? Saprotu, ka sīkās asaciņas 2x maļot taps sadalītas pirmreizinātājos, bet kā ar mugurkaulu?
to vai esi nonammajis lidakas garu vai ne,redzesi nakamajas copees :),ja kersies makanas tad lidakas gars ir tevi!:)
Paldies, par atbildēm!
Ple, sanāk ka toč ar visu garu būšu apēdis :/
Zivij tā pat kā gaļai jānostāvas vēsumā !Ja cep vai vāra ļoti svaigas tās lokās un plaisā...Šodien vārīju asarus,šīs dienas ķertie saplaisāja,vakardienas-nē...
Liku krāsnī uz cepampapīra.
bums, tiesa! No upes līdz krāsnij bija labi ja 10min :)
Droši, ka iepriekš zivij ādu iegriezt vajadzēja, lai nesavelkas! Uz pannas cepot lielā gabalā arī tā dara!
Tu jau viņas garam neļāvi no rumpja aizbēgt :DD
Vot viņš ari to kūkumu uzmeta ;DD
Sveicināti, kungi!
Virtuvē iesācējs neesmu, bet ar zivīm baigi nekad neesmu aizrāvies. Nesen tiku pie līdakas, atvēru to, apkrāmēju ar apkrāmējamo un liku krāsnī, bet viņa tur sarāvās faktiski kamolā. Kāpēc tā?
Paslaik labi keras raudinas un plakanie un daudzi nezin ko ar vinam darit es daru ta-Notiru zivim zvinas ,tad ar asu zivju nazi nogriezu muguras pie ta bisku japiesaujas kamer tiras zivis uz pannas sacep sipolus ,papriku burkanus pieliek tomatu merci vai pastu garsvielas kadas patik uztaisa tadu ka pabiezu zupu .Nemam nogriezto zivs miesu apvilajam miltos ,apcepam to visu liekam paauksta trauka kartam piegriezam kadu nadzinu kaploka ja garso.var est kad atdisis un viss savilcies ,ja vel pie maizites panem kadu ,,slapjumu,,vienkarsi super.vienkarsi un garsigi!
Paļdies jezup.
jautājums Buma kungam, vai ar plūmi ir tas pats kā ar ķirsi kūpināt?